spot_img

Ο Hamilton αισιοδοξεί πως θα μειωθεί η διαφορά από τη Red Bull

Ο Lewis Hamilton δεν έκρυψε την ανησυχία του αναφορικά με τον ταχύτατο ρυθμό αναβαθμίσεων που φέρνει η Red Bull Racing στο μονοθέσιό της και συγκεκριμένα κατά πόσο θα μπορέσει η Mercedes-AMG να απαντήσει στο άμεσο μέλλον.

Αν και η Mercedes-AMG δεν “πάτησε με το δεξί” οδεύοντας στη νέα γενιά μονοθεσίων της Formula 1 που υποδεχτήκαμε το 2022, η γερμανική ομάδα δουλεύει πυρετωδώς στο φετινό Πρωτάθλημα για να επιστρέψει ξανά στη μάχη του τίτλου. Το κενό όμως συγκριτικά με την απόδοση της Red Bull Racing, που για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά κυριαρχεί στην κορυφή, αποτελεί μια ακόμα μεγαλύτερη πρόκληση για την γερμανική ομάδα. Ο Lewis Hamilton αν και αναγνωρίζει τη μακράν πιο βελτιωμένη εικόνα της W14 E-Performance παραμένει επιφυλακτικός για τη συνέχεια της σεζόν.

Συγκεκριμένα, ο 7-φορές Παγκόσμιος Πρωταθλητής τόνισε πως η ομάδα έχει ένα αρκετά μικρό χρονικό περιθώριο για να γεφυρώσουν τη διαφορά της απόδοσής τους με τη Red Bull.

«Γνωρίζω ότι θα μας πάρει αρκετό χρόνο μέχρι να φτάσουμε την απόδοσή μας στο επίπεδο της Red Bull, η οποία φυσικά θα συνεχίζει να βελτιώνεται διαρκώς. Πολλές φορές η απόδοση κάποιων μονοθεσίων κάποια στιγμή σταματά να βελτιώνεται και μένει στάσιμη. Όταν φτάσεις σ’ αυτό το σημείο δύσκολα αλλάζουν τα πράγματα, αλλά και πάλι ποτέ δεν ξέρεις. Πρέπει να είμαστε σίγουροι για το πότε θα φέρουμε αλλαγές στο μονοθέσιό μας και ελπίζω να καταφέρουμε να κλείσουμε το κενό στη συνέχεια της σεζόν».

Ακούστε την εκπομπή Slipstream #111 με την ανάλυση του Grand Prix Αυστραλίας.

Η Mercedes αν και έχει δώσει απαντήσεις σε κάποια από τα βασικά προβλήματα του αγωνιστικού της πακέτου, όπως οι έντονες αναπηδήσεις και η έλλειψη κάθετης δύναμης στον αεροδυναμικό σχεδιασμό της W14, παρέμεινε πιστή στη φιλοσοφία των zero side pods. Ο Βρετανός Πρωταθλητής, που δεν έχει καταφέρει να σημειώσει νίκη από το 2021, είναι αισιόδοξος για τις μελλοντικές αναβαθμίσεις του μονοθεσίου.

«Προσωπικά νιώθω και έχω την αισιοδοξία ότι θα βρούμε τελικά το κόλπο για να μπούμε στο σωστό δρόμο και να μην έχουμε μεγάλη απόκλιση από τους υπόλοιπους. Στο παρελθόν έχουμε αποδείξει ότι μπορούμε να βελτιωθούμε σε μικρό χρονικό διάστημα και ελπίζω να συμβεί το ίσιο μόλις ξεκλειδώσουμε τις δυνατότητες του μονοθεσίου. Από εκεί και μετά θα πιέσουμε όσο μπορούμε προς αυτή την κατεύθυνση και με χαροποιεί που η ομάδα είναι διατεθειμένη να αλλάξει γραμμή πλεύσης για να μην μείνουμε κολλημένοι στο ίδιο σημείο».

Δείτε το Grand Prix Ιταλίας για το ελληνικό πρωτάθλημα Formula G. 

  • Κάντε μας like στο facebook
  • Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
  • Ακούστε τις εκπομπές μας στο Spotify
  • Μπείτε στον server μας στο Discord

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles