spot_img

GP Αζερμπαϊτζάν FP2: Απάντηση Ferrari με Leclerc στην κορυφή

O Charles Leclerc ήταν ο μεγάλος πρωταγωνιστής στο FP2 του GP Αζερμπαϊτζάν, δείχνοντας πως η Scuderia Ferrari μπορεί να διεκδικήσει τη νίκη στο Μπακού.

Η Ferrari πήρε τα ηνία από τη Red Bull Racing στην κατάταξη των χρόνων στις ελεύθερες δοκιμές του GP Αζερμπαϊτζάν, με τον Charles Leclerc να κινείται ταχύτερα από τους Sergio Perez και Max Verstappen. Ο καιρός ήταν ηλιόλουστος και δεν άλλαξε ιδιαίτερα από το FP1, με τις θερμοκρασίες αέρα και οδοστρώματος στους 24 και 35 βαθμούς κελσίου αντίστοιχα.

Στο ξεκίνημα της διαδικασίας, η συντριπτική πλειοψηφία του grid βγήκε στην πίστα με τα medium ελαστικά. Η McLaren χρησιμοποιούσε τη hard γόμα, ενώ η Red Bull Racing καθυστέρησε ελαφρώς να βγει από το pitlane. Ο Lewis Hamilton τέθηκε προσωρινά επικεφαλής της κατάταξης, όμως η Ferrari του Charles Leclerc με τη λήξη των πρώτων 10 λεπτών ανέβηκε στην κορυφή με χρόνο 1:43.806. Ο Sergio Perez ήταν ο μόνος που πλησίασε κάπως αυτή την προσπάθεια, ήταν όμως στα 0,733s πίσω στη 2η θέση.

Ακούστε την εκπομπή Slipstream με την ανάλυση του GP Μονακό.

Ο teammate του Μονεγάσκου, Carlos Sainz, κατάφερε να πάρει τη 2η θέση, με το χρόνο του να είναι πιο αργός από τον ταχύτερο κατά 0,468s. Παράλληλα, ο Max Verstappen ανέβηκε στην 3η θέση, με τον «Checo» να επανέρχεται στη 2η. Ο νικητής του GP Μονακό κινήθηκε στα 0,125s πίσω από τον χρόνο του Leclerc. Ο Ολλανδός, λίγο πριν τη συμπλήρωση 25 λεπτών, κινήθηκε μόλις 0,030s αργότερα από τον οδηγό της Ferrari και ανέβηκε, με τη σειρά του, στη 2η θέση.

Σταδιακά οι οδηγοί έκαναν την είσοδό τους στην πίστα με soft ελαστικά, κάνοντας προσομοίωση των κατατακτήριων. Η Ferrari κινήθηκε ταχύτερα, παρόλο που οι οδηγοί της μείωσαν ταχύτητα στην ευθεία εκκίνησης-τερματισμού. Ο Carlos Sainz, μάλιστα, δεν βελτίωσε το χρόνο του και παρέμεινε στην 5η θέση. Παράλληλα, ο Charles Leclerc κατέβηκε στο 1:43.224, με τον Perez να βρίσκεται πίσω του με 0,248s διαφορά. Ο Max Verstappen βγήκε λίγο αργότερα με soft ελαστικά και έκανε τον 3ο χρόνο. Στα τελευταία 15 λεπτά, οι οδηγοί ασχολήθηκαν με το ρυθμό αγώνα τους, συνεπώς δεν υπήρξαν αλλαγές στην κατάταξη.

Ο Charles Leclerc με Ferrari βρέθηκε για άλλη μία φορά στην κορυφή σε ελεύθερες δοκιμές, σημειώνοντας το 1:43.224. Οι δύο Red Bull Racing έπονταν, με τον Sergio Perez (+0,248s) μπροστά από τον Max Verstappen (+0,356s) στις θέσεις 2 και 3 αντίστοιχα. Ο Fernando Alonso με Alpine ανέβηκε στην 4η θέση, μπροστά από τον συμπατριώτη του, Carlos Sainz (Ferrari).

Ο George Russell με Mercedes ήταν στην 7η θέση, με τον teammate του, Lewis Hamilton, να περιορίζεται στη 12η θέση. Η Alpha Tauri είχε τον Pierre Gasly στην 6η και τον Yuki Tsunoda στην 8η θέση. Την πρώτη δεκάδα έκλεισαν οι Esteban Ocon με Alpine (9η θέση) και Lando Norris με McLaren (10η θέση).

Δείτε το μεγάλο τελικό του ελληνικού πρωταθλήματος Formula G.

Η Aston Martin παρέμεινε εκτός δεκάδας, με τον Sebastian Vettel να βρίσκεται στην 11η θέση, μπροστά από τον Lance Stroll στη 13η θέση. Πίσω τους ήταν στη 14η θέση ο Daniel Ricciardo με McLaren. Χαμηλά ήταν, εκ νέου, η Alfa Romeo, με τους Valtteri Bottas και Guanyu Zhou στη 15η και 16η θέση αντίστοιχα. Ο Kevin Magnussen (17η θέση) βρέθηκε ψηλότερα από τον Mick Schumacher (19η θέση) για λογαριασμό της Haas. Τέλος, ο Alex Albon με Williams ήταν στη 18η θέση, με τον teammate του, Nicholas Latifi, να είναι τελευταίος.

Αποτελέσματα FP2 GP Αζερμπαϊτζάν

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles