spot_img

GP Αζερμπαϊτζάν FP3: H Ferrari μίλησε και έχουμε μάχη στις κατατακτήριες

Ο Sebastian Vettel ήταν ο ταχύτερος οδηγός στη τελευταία περίοδο ελεύθερων δοκιμών στο Μπακού και πλέον είναι όλα ανοικτά για τις κατατακτήριες.

Ο Γερμανός, το πήγε πολύ χαλαρά την Παρασκευή και αποφάσισε να πιέσει στην 60λεπτη διαδικασία και ν δείξει πως η Ferrari δεν έχασε καθόλου δυναμική και μπορεί να χτυπήσει τη πρωτιά. Ο χρόνος του Vettel ήταν στο 1:43.091 με την ultra-soft γόμα και παίρνει τον τίτλο του φαβορί για τις κατατακτήριες. Στην 2η θέση βρέθηκε ο Lewis Hamilton με την Mercedes. O Βρετανός ήταν 0.361s πιο αργός από τον μεγάλο του αντίπαλο, όμως δεν έχει βρει τον απόλyτο χρόνο που θα ήθελε μέχρι στιγμής. Στην 3η θέση ολοκλήρωσε ο Kimi Raikkonen, o οποίος ήταν 0.4s πίσω από τη κορυφή και δείχνει να είναι στο παιχνίδι για την pole position.

O Max Verstappen βρέθηκε στην 4η θέση της κατάταξης, με την Red Bull να είναι πολύ κοντά και μέσα στη μάχη για την pole position. O Valtteri Bottas έκλεισε την πρώτη 5άδα, ενώ ο Daniel Ricciardo δεν έκανε χρόνο στο τέλος με νέο σετ ultra-soft γόμας.

Ο Sergio Perez έφερε την Force India στην 6η θέση της κατάταξης και ακολούθησαν οι Kevin Magnussen με την Haas, o Lance Stroll με την Williams και την 10άδα έκλεισταν οι Esteban Ocon & Sergei Sirotkin.

Το FP3

Οι συνθήκες ήταν αρκετά χειρότερες από αυτές που είχαμε την Παρασκευή, με τον αέρα να έχει δυναμώσει για τα καλά, πράγμα που είχε αντίκτυπο στα μονοθέσια και τον τρόπο συμπεριφοράς τους.

Στα πρώτα λεπτά, είδαμε τις κορυφαίες τρεις ομάδες να κάνουν την εμφάνισή τους στη πίστα, ώστε να κάνουν από νωρίς τα γρήγορα περάσματά τους. Στην 60λεπτη περίοδο, περιμένουμε να δούμε τη πραγματική δυναμική των μονοεσίων και ειδικά της Ferrari, που τη Παρασκευή δεν έδειξε να πιέζει στο ελάχιστον.

Και οι προβλέψεις επαληθεύτηκαν, με τον Vettel να σπάει τον χθεσινό χρόνο, γράφοντας το 1:43.176 με την ultra-soft γόμα ελαστικών. Ο χρόνος του μάλιστα ήταν 0.7s ταχύτερος του Kimi Raikkonen που είχε τη 2η θέση, ενώ στη 3η ήταν ο Verstappen με την Red Bull.

Για δεύτερη σερί ημέρα, ο Hamilton και η Mercedes δεν μπορούσαν να κάνουν ιδανικό πέρασμα. Πολύ καλό χρόνο είχε σημειώσει ο Stroll, o οποίος ήταν στην 5η θέση και 0.9s, ενώ μόνο οι δύο οδηγοί της Renault είχαν χρησιμοποιήσει την super-soft γόμα στα πρώτα 30 λεπτά.

Τα λάθη δεν έλειψαν και αρκετοί οδηγοί είτε μπλόκαραν τα φρένα, είτε είχαν εξόδους λόγω προσωπικού λάθους. Οι κίτρινες σημαίες ήταν σύνηθες φαινόμενο, με τον βαθμό δυσκολίας να είναι μεγάλος.

Στα τελευταία 20 λεπτά, οι δύο Mercedes βγήκαν με φρέσκο σετ της ultra-soft γόμας, ώστε να κάνουν τις τελευταίες προσομοιώσεις κατατακτηρίων. Ο Φινλανδός βελτίωσε και ανέβηκε στην 2η θέση, 0.393s πίσω από τον Vettel και ο Hamilton ήταν πίσω του, όμως είχε έναν πολύ άτσαλο γύρο.

Έπειτα ήταν η σειρά των δύο Ferrari, με τον Raikkonen να ανεβαίνει και πάλι στην 2η θέση, όμως ο Vettel κατάφερε να βελτιώσει ελάχιστα στο 1:43.091, αλλά δεν ήτα ούτε ο δικός του ιδανικός χρόνος. Την ίδια στιγμή, ο Perez είχε τον 5ο ταχύτερο χρόνο, ενώ περιμέναμε και τις δύο Red Bull.

O Hamilton στον 6ο γρήγορο γύρο με την ultra-soft, βελτίωσε και ανέβηκε 2ος, 0.361s πίσω από τον Vettel, όμως έκανε ένα πολύ κακό δεύτερο κομμάτι.

Όμως, με 9 λεπτά να απομένουν στο ρολόι, ο Sirotkin έστειλε τη Williams στον τοίχο, διέλυσε το εμπρός δεξί μέρος και έβγαλε την κόκκινη σημαία. Αυτό ήταν το πρώτο ατύχημα του Ρώσου στη φετινή σεζόν.

Η διαδικασία συνεχίστηκε με 3 λεπτά να απομένουν, με όσους οδηγούς δεν είχαν κάνει χρόνο, να βγαίνουν γιαμια τελευταία προσπάθεια.

Ο Verstappen βελτίωσε και ανέβηκε στη 4η θέση και ήταν 0.4s πιο αργός από τον Vettel, ενώ ο Ricciardo επέστρεψε στα pit, δίχως να κάνει χρόνο.

Αποτελέσματα FP3

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles