spot_img

GP Αζερμπαϊτζάν: Οι πιθανές στρατηγικές του αγώνα

Λίγο πριν το GP Αζερμπαϊτζάν, ήρθε η ώρα να δούμε τις πιθανές στρατηγικές που θα ακολουθήσουν οι ομάδες στον αγώνα.

Ο όγδοος αγώνας της Formula 1 για το 2022 είναι προ πυλών, με ομάδες και οδηγούς να προετοιμάζονται για μία ακόμα μεγάλη μάχη. Οι κατατακτήριες δοκιμές μας έδωσαν μία εικόνα του τι να περιμένουμε, με τους οδηγούς να θέλουν να πάρουν το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα στον αγώνα των 51 γύρων. Το σιρκουί του Μπακού στο Αζερμπαϊτζάν είναι μία διαδρομή όπου προσφέρει δραματικούς αγώνες και πολλά προσπεράσματα. Αυτό δεν αποκλείεται να μας οδηγήσει σε έναν ακόμα χαοτικό αγώνα.

Πολύ σημαντικός παράγοντας θα είναι το σημείο που οι οδηγοί θα αλλάξουν ελαστικά. Παρά το γεγονός πως η Pirelli έχει φέρει τις πιο μαλακές γόμες της γκάμας της, είδαμε την πτώση στην απόδοση στις ελεύθερες δοκιμές να είναι αρκετά μικρή. Αυτό αναμένεται να προκαλέσει αλλαγές στις στρατηγικές των ομάδων, κάτι που αναμένεται να είναι ένας απρόβλεπτος παράγοντας σήμερα.

Ακούστε την εκπομπή Slipstream με την ανάλυση του GP Μονακό.

Η νίκη για ακόμα έναν αγώνα φαίνεται πως θα κριθεί ανάμεσα σε Scuderia Ferrari και Red Bull Racing. Οι δύο ομάδες αυτές επέλεξαν διαφορετική στρατηγική όσον αφορά τα διαθέσιμα σετ ελαστικών που έχουν. Η Red Bull Racing έχει δύο φρέσκα σετ της σκληρής γόμας και ένα της μέσης γόμας ελαστικών, ενώ αντιθέτως, η Scuderia Ferrari έχει ένα φρέσκο σετ ελαστικών της σκληρής γόμας και δύο της μέσης. Όπως γίνεται σε κάθε αγώνα, η Aston Martin δεν έχει κανένα φρέσκο σετ μέσης ή σκληρής γόμας, ενώ ο Στρολ έχει δύο ολοκαίνουργια σετ μαλακής γόμας.

Από πλευράς στρατηγικής, ο επίσημος προμηθευτής ελαστικών της Formula 1, Pirelli, δίνει ως ιδανική στρατηγική το ένα pit-stop. H καλύτερη λύση είναι η εκκίνηση με τη μέση γόμα ελαστικών, με το πρώτο stint να έχει διάρκεια από 18 έως 23 γύρους. Η αλλαγή που προτείνει είναι στη σκληρή γόμα.

Η δεύτερη ταχύτερη στρατηγική είναι επίσης ενός pit-stop, όμως η Pirelli προτείνει τη χρήση της μαλακής γόμας για την εκκίνηση του αγώνα, με τους οδηγούς να αλλάζουν στη σκληρή γόμα μεταξύ των γύρων 14 και 20. Τεράστια σημασία θα έχει το αν θα δούμε την εμφάνιση του Αυτοκινήτου Ασφαλείας, καθώς μπορεί να ανακατέψει τις στρατηγικές.

Δείτε το GP Άμπου Ντάμπι για το ελληνικό πρωτάθλημα Formula G.

Πηγή: Gazzetta.gr

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles