spot_img

GP Μπαχρέιν FP2: Συνεχίζει ακάθεκτος ο Vettel

Ο Sebastian Vettel βρέθηκε στην 1η θέση και στο FP2 στο Μπαχρέιν και φαίνεται πως έχει το πάνω χέρι για τη συνέχεια του τριημέρου.

Ο Γερμανός οδηγός της Ferrari, σταμάτησε τα χρονόμετρα στο 1:31.310 και επιβεβαίωσε πως θα δούμε εντυπωσιακή μάχη και σε αυτόν τον αγώνα μεταξύ των Ferrari και Mercedes. Στην 2η θέση και λιγότερο από μισό δέκατο πίσω βρέθηκε ο Valtteri Bottas με την Mercedes, ενώ ο Daniel Ricciardo βρέθηκε στην 3η θέση κάνοντας την έκπληξη στη διαδικασία.

O Kimi Raikkonen βρέθηκε 4ος και ο Hamilton έκλεισε την πρώτη 5άδα, με τον Βρετανό να μην πραγματοποιεί καθαρό γρήγορο γύρο με τη super soft γόμα.

Με την έναρξη του FP2, οι δύο Ferrari και οι δύο Haas βγήκαν αμέσως στη πίστα για να κάνουν χρόνους. Ο Φιλανδός της Ferrari μπήκε στα pit, ενώ οι υπόλοιποι τρεις έγραψαν χρόνο. Στη συνέχεια, Alonso και Palmer ανέβηκαν στις θέσεις 3 και 4, με τον Vettel να έχει γράψει τον ταχύτερο χρόνο.

Αρκετοί οδηγοί βγήκαν από νωρίς να γράψουν χρόνο, καθώς την ίδια ώρα την Κυριακή, θα έχει ξεκινήσει ο αγώνας. Με αυτόν τον τρόπο, θέλουν οδηγοί και ομάδες να δουν πως είναι οι συνθήκες της πίστας την ώρα του αγώνα.

Ο Valteri Bottas συνέχισε την άτυπη κόντρα χιλιοστών με τον Vettel, κάνοντας ταχύτερο χρόνο κατά 0.001s. Όμως ήρθε ο Hamilton και να κατεβάσει 0.3s και αμέσως πίσω του ο Raikkonen πέρασε εκείνος στη 1η θέση με το 1:32.277. Ο γύρος του Φιλανδού ήταν κατά 0.013s πιο γρήγορος από αυτόν του οδηγού της Mercedes. Η μάχη Ferrari Mercedes καλά κρατεί και στο Μπαχρέιν.

Ο Vettel πριν καν ολοκληρωθεί η πρώτη ώρα, βγήκε πρώτος με την super soft γόμα ελαστικών και ανέβηκε στην πρώτη θέση βελτιώνοντας τον χρόνο του. Ο Γερμανός έκανε 1:31.310, για να έρθει ο Valteri Bottas και να κάνει χρόνο πιο αργό κατά 0.041s. Οι Hulkenberg και Massa ανέβηκαν στο 3-4 με την super soft γόμα.

Ο Hamilton με τη super soft παράτησε τον πρώτο χρόνο του, βρήκε κίνηση στον δεύτερο γρήγορο γύρο και τελικά με την τρίτη προσπάθεια κατέληξε στην 3η θέση, πιο αργός από Vettel και Bottas. O Raikkonen παρέμεινε 4ος.

Αυτός που φάνηκε να έχει βρει το κάτι παραπάνω στην Red Bull, καθώς ήταν μόλις 0.066s πίσω από τον Vettel στην 3η θέση. Ο Raikkonen πίεσε και προσπέρασε τον Hamilton για να ανέβει 4ος στην δεύτερη γρήγορη προσπάθεια του.

Μπορεί οι διαφορές να είναι μικρές, όμως δεν πρέπει να κρίνουμε από τώρα το τι θα γίνει στον αγώνα.

Στην αρχή του δεύτερου μισού της διαδικασίας, οι πρώτοι οδηγοί έκαναν την εμφάνισή τους στη πίστα με πολλά καύσιμα, με σκοπό να κάνουν τις πρώτο προσομοιώσεις αγώνα.

Τα προβλήματα, δεν έλειψαν από την Ferrari, με τον Vettel να βλέπει τον κινητήρα του να σβήνει, αλλά με τη βοήθεια των ανθρώπων της πίστας κατάφερε έστω και με δυσκολία να φτάσει στα pit. Αυτή ήταν πολύ τυχερή στιγμή για τον πρωταθλητή, καθώς αν είχε μείνει σε άλλο σημείο, μπορούσε να χάσει πολύτιμο χρόνο.

Ο ρυθμός αγώνα από το FP2, έδειχνε μια πολύ κοντινή μάχη μεταξύ Mercedes και Ferrari, με τους Hamilton και Raikkonen να κινούνται σε σε πολύ κοντινό ρυθμό, τουλάχιστον με την super soft γόμα.

Οι ομάδες δοκίμασαν και τις δύο γόμες ελαστικών για να πάρουν όσα περισσότερα δεδομένα μπορούσαν να πάρουν χωρίς να κυνηγούν απόλυτους χρόνους. Φυσικά, τα φορτία καυσίμου μπορεί να διαφέρουν ανά ομάδα, οπότε οι ίδιοι γνωρίζουν ακριβώς τη δυναμική τους.

To FP2 ολοκληρώθηκε με τον Sebastian Vettel και πάλι στην κορυφή.

Η δράση συνεχίζεται το Σάββατο με το FP3 και τις κατατακτήριες δοκιμές.

Αποτελέσματα FP2

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles