spot_img

GP Μπαχρέιν FP1: O Vettel έκανε την αρχή, προβλήματα για Raikkonen

O Sebastian Vettel ήταν αυτός που ολοκλήρωσε στην 1η θέση το FP1 του GP Μπαχρέιν στον τρίτο αγώνα της χρονιάς.

Ο Γερμανός οδηγός της Ferrari, σταμάτησε τα χρονόμετρα στο 1:32.697 και δεν απειλήθηκε από κανέναν κατά τη διάρκεια της διαδικασίας.

Στην 2η θέση βρέθηκε ο Daniel Ricciardo με την Red Bull, 0.4s πίσω από τον Vettel, ενώ ο Verstappen ολοκλήρωσε την πρώτη τριάδα.

Στη συνέχεια ακολούθησαν οι Perez, Massa, Stroll, Ocon, Alonso, Grosjean και Hamilton.

Οι δύο Mercedes επέλεξαν να βγουν νωρίς για χρόνους με τη μαλακή γόμα, με την πρόσφυση να μην ήταν και η καλύτερη.

Επιπλέον, στο FP1 προβλήματα αντιμετώπισαν οι Raikkonen και Vandoorne που αναγκάστηκαν να σταματήσουν στην άκρη της πίστας.

Με την έναρξη του πρώτου 90λεπτου, οι περισσότεροι οδηγοί βγήκαν στη πίστα για το καθιερωμένο installation lap. Η θερμοκρασία αέρα ήταν στους 36 βαθμούς, πράγμα που έκανε τη ζωή των οδηγών αρκετά δύσκολη.

Πρώτος που συμπλήρωσε χρόνο ήταν ο Daniel Ricciardo, με τις δύο Mercedes να κάνουν το 1-2, με τον Hamilton λίγο ταχύτερο του Bottas. Με τη πάροδο του χρόνου, όλο και περισσότεροι οδηγοί άρχισαν να γράφουν χρονομετρημένες προσπάθειες. Οι δύο Williams είχαν προβλήματα με τη πρόσφυση του μονοθεσίου, όμως η 3η θέση του Massa μάλλον ήταν μαγική εικόνα εκείνη τη στιγμή.

Ο Sebastian Vettel στην πρώτη του προσπάθεια έγραψε χρόνο 0.2s πιο αργό από τον Lewis Hamilton. Στο πρώτο μισάωρο όλοι οι οδηγοί βγήκαν με τη μέση γόμα. Ο πρώτος που έβαλε τη μαλακή ήταν ο Carlos Sainz Jr. και έγραψε αμέσως ταχύτερο χρόνο στο 1:36.079. Ο Bottas τον ακολούθησε και αμέσως βρήκε ένα δευτερόλεπτο από τον Ισπανό. Ο Kimi Raikkonen ήταν ο τελευταίος που δεν είχε κάνει χρόνο, αλλά έμεινε τελευταίος.

Ο Lewis Hamilton έβαλε κι εκείνος τη μαλακή γόμα ελαστικών και με το 1:34.636 έκανε ταχύτερο χρόνο στη διαδικασία, 0.366s ταχύτερος από τον teammate του.

Όμως, ο Raikkonen σε εκείνο το σημείο, είδε καπνό να βγαίνει από το πίσω μέρος της Ferrari και αναγκάστηκε να σταματήσει το μονοθέσιο στην άκρη της πίστας. Αυτό ήταν το πρόωρο τέλος στη διαδικασία για τον Φιλανδό, ο οποίος δεν έκανε και πολλούς γύρους στο FP1.

Η κατάταξη στο μέσον της διαδικασίας ήταν, Hamilton, Bottas, Sainz, Vettel, Ocon, Massa, Verstappen, Grosjean, Stroll και Perez.

Όσο περνούσαν τα λεπτά, τα μονοθέσια άφηναν όλο και περισσότερη γόμα πάνω στην άσφαλτο, με αποτέλεσμα η πρόσφυση να γίνεται όλο και καλύτερη.

Ο Sergio Perez ανέβηκε στη 1η θέση, με τις δύο Williams να ακολουθούν από κοντά και τον Grosjean στη 4η θέση. Όμως, είχε έρθει η ώρα να βάλει μαλακή γόμα ο Sebastian Vettel, o οποίος με το 1:32.697 ανέβηκε στην 1η θέση.

Η ώρα περνούσε χωρίς να συμβαίνει κάτι το συναρπαστικό εντός πίστας όσον αναφορά τους χρόνους. Η Mercedes δεν βγήκε για να γράψει γρήγορα περάσματα, ενώ οι δύο Red Bull σκαρφάλωσαν στις θέσεις 2 και 3.

Την ίδια ώρα ο Vandoorne σταμάτησε στην άκρη της πίστας, αφού ο κινητήρας του σταμάτησε χωρίς δεύτερη προειδοποίηση. Ο Βέλγος είχε τον 11ο χρόνο, ενώ ο Alonso όταν έβαλε τη μαλακή γόμα ανέβηκε 8ος. Η McLaren δεν έβαλε πολλά χιλιόμετρα στο FP1, ίσως για να προφυλάξει τον κινητήρα με τις υψηλές θερμοκρασίες που υπήρχαν.

Τα τελευταία λεπτά, οι ομάδες τα αφιέρωσαν στο να δουν πως είναι η φθορά των ελαστικών και δεν κυνήγησαν να βελτιώσουν τους χρόνους τους. Ο Massa είχε αστοχία φρένων στα τελευταία λεπτά, χωρίς όμως να γίνεται κάτι δραματικό.

Έτσι, ο Sebastian Vettel παρέμεινε μέχρι το τέλος στη κορυφή, με τις δύο Red Bull να τον ακολουθούν.

Αποτελέσματα FP1

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles