spot_img

GP Εμίλια-Ρομάνια FP1: Κυρίαρχος ο Leclerc στη βροχή

O Charles Leclerc έδειξε από το FP1 τις διαθέσεις του αναφορικά με το GP Εμίλια-Ρομάνια, καθώς πήρε την 1η θέση στο FP1 του αγωνιστικού τριημέρου.

Η αλλαγή στις καιρικές συνθήκες δεν πτόησαν τη Ferrari, με τον Charles Leclerc να είναι και πάλι ο ταχύτερος στην εναρκτήρια διαδικασία στην πίστα της Imola. Πίσω του ήταν ο teammate του, Carlos Sainz, ενώ στην 3η θέση βρέθηκε ο Max Verstappen.

Στο ξεκίνημα της διαδικασίας υπήρχε ψιλόβροχο, ενώ η πίστα είχε ήδη αρκετό νερό. Η θερμοκρασία αέρα βρισκόταν στους 11 βαθμούς κελσίου και αυτή του οδοστρώματος στους 15 βαθμούς κελσίου.

Σταδιακά βγήκαν στην πίστα όλα τα μονοθέσια στα πρώτα λεπτά, αποκλειστικά με wet ελαστικά. Ο Valtteri Bottas βρισκόταν προσωρινά στην κορυφή των χρόνων στο 1:40.216. Οι χρόνοι έπεφταν συνεχώς όσο οι οδηγοί συμπλήρωναν χιλιόμετρα και τα ελαστικά τους αποκτούσαν την κατάλληλη. Ο Max Verstappen λίγα λεπτά αργότερα βελτίωσε αισθητά τον ταχύτερο χρόνο, καθώς έπεσε στο 1:37.247. Ο Charles Leclerc ήταν πίσω του στα 0,504s.

Ακούστε την εκπομπή Slipstream με την ανάλυση του GP Αυστραλίας.

Στη συμπλήρωση των πρώτων είκοσι λεπτών, η Ferrari απάντησε, με τον Charles Leclerc να κατεβάζει στο 1:35.629 και τον Carlos Sainz να ακολουθεί στα 0,124s πίσω του στη 2η θέση. Περίπου τέσσερα λεπτά αργότερα, ο Sergio Perez επανέφερε τη Red Bull Racing στην κορυφή στο 1:35.476. Ο Sebastian Vettel ήταν ο πρώτος που σημείωσε χρόνο με intermediate ελαστικά και σύντομα ανέβηκε στην 4η θέση.

Μετά τα 35 πρώτα λεπτά της διαδικασίας, ο Lando Norris, έχοντας intermediate ελαστικά, ανέβηκε στη 2η θέση, με το χρόνο του να υπολείπεται από αυτόν του Perez μόλις κατά 0,026s. Ταυτόχρονα, όλο και περισσότεροι οδηγοί έκαναν τα πρώτα τους χιλιόμετρα με την ίδια γόμα ελαστικών, κάτι που σήμαινε πως το νερό στην πίστα είχε μειωθεί σημαντικά.

Ο Carlos Sainz δεν άργησε να κατέβει στο 1:32.606, ανεβαίνοντας με διαφορά στην κορυφή των χρόνων. Λίγο αργότερα, ο Charles Leclerc πήρε τον πρώτο χρόνο για 0,094s από τον teammate του. Οι χρόνοι και πάλι έπεφταν με ραγδαίο ρυθμό, παράλληλα, όμως, υπήρχαν και αρκετά λάθη από κάποιους οδηγούς. Ο Μονεγάσκος κατέβηκε στο 1:29.402, με τον Ισπανό να είναι πίσω του κατά 0,877s.

Η δράση σταμάτησε προσωρινά, όταν το ρολόι να δείχνει πως απέμεναν κάτι παραπάνω από 5 λεπτά στη διαδικασία. Μία έξοδος του Lando Norris στο τέλος του sector 2 έφερε την εμφάνιση της κόκκινης σημαίας. Η διαδικασία συνεχίστηκε για πολύ λίγο, όμως δεν άλλαξε την τελική κατάταξη και ολοκληρώθηκε με μία μικρή επαφή του Valtteri Bottas με τα προστατευτικά ελαστικά στο ίδιο σημείο που βγήκε η McLaren νωρίτερα.

Ο Charles Leclerc οδήγησε τη Ferrari στο 1-2 με χρόνο 1:29.402, έχοντας πίσω του τον Carlos Sainz στα 0,877s. Ο Max Verstappen με Red Bull Racing βρισκόταν στην 3η θέση με απόσταση 1,402s από την κορυφή, με τη Haas να έχει τους Kevin Magnussen και Mick Schumacher στις θέσεις 4 και 5 της κατάταξης. Ο Sergio Perez με Red Bull Racing ήταν στην 6η θέση στο FP1.

Ο Fernando Alonso με Alpine βρέθηκε στην 7η θέση, ο Sebastian Vettel με Aston Martin τερμάτισε στην 8η θέση και ακολούθησαν οι Yuki Tsunoda (Alpha Tauri) στην 9η και George Russell (Mercedes) στη 10η θέση. Ο Valtteri Bottas με Alfa Romeo ήταν στην 11η θέση, έχοντας πίσω του τον Pierre Gasly στη 12η και τον Esteban Ocon στη 13η θέση. Οι δύο McLaren περιορίστηκαν στις θέσεις 14 και 15, με το Lando Norris να βρίσκεται ελάχιστα μπροστά από τον Daniel Ricciardo.

Στην τελική πεντάδα βρίσκονταν κατά σειρά οι Lance Stroll (Aston Martin), Alex Albon (Williams), Lewis Hamilton (Mercedes), Guanyu Zhou (Alfa Romeo) και Nicholas Latifi (Williams).

Αποτελέσματα FP1 GP Εμίλια-Ρομάνια

Δείτε το GP Μ. Βρετανίας για το Ελληνικό ΠΡωτάθλημα Formula G.

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles