spot_img

GP Εμίλια-Ρομάνια QP: Pole για Bagnaia, 15ος ο Quartararo

Ο Peco Bagnaia ήταν ο μεγάλος πρωταγωνιστής των κατατακτήριων δοκιμών του GP Εμίλια-Ρομάνια παίρνοντας μια κρίσιμη pole position, ενώ καταστροφική ημέρα είχε ο Fabio Quartararo.

Η πρώτη σειρά εκκίνησης ανήκει ολοκληρωτικά στη Ducati, με τον Francesco Bagnaia να παίρνει την pole position και τους Jack Miller και Luca Marini δίπλα του στο ξεκίνημα του αυριανού αγώνα.

Διαβάστε επίσης: Σαν Σήμερα στη Formula 1 και το μηχανοκίνητο αθλητισμο

Η πίστα είχε στεγνώσει, παρόλο που υπήρχε ακόμα συννεφιά. Έτσι, οι χρόνοι έπεσαν σημαντικά συγκριτικά με τις ελεύθερες δοκιμές.

Στην pole position βρέθηκε ο Francesco Bagnaia, μπροστά από τον teammate του, Jack Miller, αλλά και τον rookie Luca Marini, με την πρώτη σειρά να καταλήγει στο 100% στην Ducati. Η δεύτερη σειρά εκκίνησης θα έχει ποικιλία στους κατασκευαστές, με τον Pol Espargaro με Honda, τον Miguel Oliveira με ΚΤΜ και τον Franco Morbidelli με Yamaha να βρίσκονται σε αυτή. Ακολούθησε ο Marc Marquez με Honda που απέτυχε στην τελευταία του προσπάθεια να βελτιωθεί και είχε πτώση. Μετά ακολούθησαν στην 8η και 9η θέση δύο ΚΤΜ, αυτές των Iker Lecuona και Danilo Petrucci. Την κατάταξη του Q1 συμπλήρωσαν οι Johann Zarco με Ducati, Aleix Espargaro με Aprilla και Jorge Martin με Ducati.

Ο πρωτοπόρος του πρωταθλήματος οδηγών, Fabio Quartararo, δεν κατάφερε να περάσει στο Q2 για πρώτη φορά φέτος, με τις κίτρινες σημαίες στα τελευταία δευτερόλεπτα του Q1 να παίζουν ρόλο στην κακή του επίδοση. Ο οδηγός της Yamaha, λοιπόν, θα εκκινήσει τον αυριανό αγώνα από τη 15η θέση, καθώς ο τελευταίος γύρος δεν μέτρησε, εφόσον κινήθηκε πιο γρήγορα από το επιτρεπτό στο καθεστώς κίτρινης σημαίας. Πίσω του βρέθηκαν οι Ισπανοί Alex Rins με Suzuki και Alex Marquez με Honda, οι οποίοι κέρδισαν μία θέση. 

  • Κάντε μας like στο facebook
  • Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube

Στην 6η θέση του Q1, και 16η στη σειρά εκκίνησης, βρέθηκε ο Takaaki Nakagami επίσης με Honda, ακολουθούμενος από τους Maverick Vinales με Arpilla και Enea Bastianini με Ducati. Τη δεκάδα του Q1 συμπλήρωσαν οι Joan Mir με Suzuki και Brad Binder με ΚΤΜ. Την κατάταξη της πρώτης περιόδου έκλεισαν οι Ιταλοί Andrea Dovizioso με Yamaha, Michele Pirro με Ducati και Valentino Rossi με Yamaha.

Αποτελέσματα Q2Αποτελέσματα Q1

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles