spot_img

GP Εμίλια-Ρομάνια QP: Στο τέλος χαμογέλασε ο Verstappen

O Max Verstappen ήταν ο μεγάλος πρωταγωνιστής στο QP του GP Εμίλια-Ρομάνια, καθώς επικράτησε στο χάος που προκάλεσαν οι πολλαπλές κόκκινες σημαίες. 

Οι κατατακτήριες δοκιμές του GP Εμίλια-Ρομάνια είχαν δυσμενείς καιρικές συνθήκες οι οποίες δυσκόλεψαν τους οδηγούς να κάνουν γρήγορες προσπάθειες κατά διαστήματα. Ειδικότερα, μόνο στο Q3 εμφανίστηκε η κόκκινη σημαία 3 φορές, κάτι που δεν έδωσε τη δυνατότητα σε αρκετούς οδηγούς να βελτιώσουν το χρόνο που είχαν. Ο Max Verstappen με Red Bull Racing έκανε οριακά πριν την εμφάνιση μίας κόκκινης σημαίας τον ταχύτερο χρόνο στο 1:27.999 και ήταν μπροστά από τον Charles Leclerc με Ferrari κατά 0,779s. Ο Lando Norris με McLaren ανέβηκε στην 3η θέση, ενώ πάρα πολύ καλό αποτέλεσμα είχε ο Kevin Magnussen με Haas, ο οποίος σκαρφάλωσε στην 4η θέση.

Ο Fernando Alonso με Alpine ήταν στην 5η θέση, η δεύτερη McLaren του Daniel Ricciardo πλασαρίστηκε στην 6η θέση, ενώ ο Sergio Perez με Red Bull Racing περιορίστηκε στην 7η θέση. Στις θέσεις 8 και 9 κατετάγησαν, αντίστοιχα, οι Valtteri Bottas (Alfa Romeo) και Sebastian Vettel (Aston Martin). Ο Carlos Sainz με Ferrari είχε έξοδο στο Q2, όμως ήταν ψηλά στην κατάταξη της διαδικασίας, έτσι κατέλαβε τη 10η θέση στις κατατακτήριες.

Η Mercedes έπεσε «θύμα» άτυχης συγκυρίας στο Q2 και είχε τον George Russell στην 11η και τον Lewis Hamilton στη 13η θέση. Ανάμεσά τους, στη 12η θέση, βρέθηκε ο Mick Schumacher με Haas, ο Guanyu Zhou (Alfa Romeo) κατετάγη 14ος και στη 15η θέση ολοκλήρωσε τις κατατακτήριες ο Lance Stroll με Aston Martin.

Η Alpha Tauri έμεινε εκτός διαδικασίας από την πρώτη περίοδο στον εντός έδρας αγώνα της, με το Yuki Tsunoda στη 16η και τον Pierre Gasly στη 17η θέση. Ο Nicholas Latifi με Williams κατετάγη 18ος, ενώ απογοήτευσε ο Esteban Ocon με Alpine, που περιορίστηκε στη 19η θέση. Ο Alex Albon με Williams δεν κατάφερε να σημειώσει γρήγορο γύρο και θα εκκινήσει το F1 Sprint από την τελευταία θέση.

Ακούστε την εκπομπή Slipstream με την ανάλυση του GP Αυστραλίας.

Q1

Οι καιρικές συνθήκες είχαν μεταβληθεί ελάχιστα συγκριτικά με το FP1, με τη θερμοκρασία αέρα στους 12 βαθμούς κελσίου και αυτή του οδοστρώματος στους 15 βαθμούς κελσίου. Ωστόσο, η πίστα ήταν πολύ πιο στεγνή.

Η κίνηση ήταν αυξημένη μόλις ξεκίνησε η διαδικασία. Η επιλογή των ελαστικών ήταν μεταξύ των soft και των intermediate ελαστικών. Οι εναλλαγές στην κατάταξη ήταν πάρα πολλές, καθώς αποκτούσε περισσότερη πρόσφυση το οδόστρωμα. Ο Lance Stroll σημείωσε προσωρινά τον ταχύτερο χρόνο με 1:23.419. 

Λίγο πριν τη συμπλήρωση 6 λεπτών, η κόκκινη σημαία εμφανίστηκε, με τον Alex Albon να είναι ο υπαίτιος. Το πίσω δεξί φρένο στην FW44 του Ταϊλανδού πήρε φωτιά και άφησε αρκετά συντρίμμια στην πίστα, τα οποία κι έπρεπε να απομακρυνθούν. Η διαδικασία συνεχίστηκε μετά από περίπου 11 λεπτά, με αυξημένη κίνηση και τους οδηγούς να συνεχίζουν με soft ελαστικά. 

Η Ferrari βρέθηκε, προς ώρας, στην κορυφή της κατάταξης, με τον Carlos Sainz μπροστά από τον Charles Leclerc, ενώ ανάμεσά τους στη 2η θέση ήταν ο Max Verstappen. Η κατάταξη άλλαζε συχνά, με την τελική πεντάδα να έχει, προσωρινά, τους Bottas, Ocon, Schumacher, Latifi και Albon. Ο Γάλλος οδηγός της Alpine δεν ήταν στα τελευταία λεπτά στην πίστα και αποκλείστηκε από τη συνέχεια της διαδικασίας, οι Bottas και Schumacher προκρίθηκαν, ενώ οι δύο Alpha Tauri έμειναν στις θέσεις 16 και 17. Παράλληλα, μετά από συνεχείς βελτιώσεις, η κορυφή είχε, κατά σειρά, τους Leclerc, Verstappen και Sainz, με τον Lewis Hamilton πέρασε στο Q2 μόλις για 0,004s!

Από τη συνέχεια της διαδικασίας αποκλείστηκαν οι Tsunoda, Gasly, Latifi, Ocon και Albon.

Q2

Από νωρίς οι οδηγοί βρέθηκαν στην πίστα με soft ελαστικά, με τη Ferrari να ενημερώνει τους οδηγούς της πως έχουν στη διάθεσή τους ένα γρήγορο γύρο πριν αρχίσει να βρέχει. Μετά τις πρώτες προσπάθειες, επικεφαλής ήταν ο Max Verstappen, με τους Sainz, Norris, Perez και Leclerc να συμπληρώνουν την πεντάδα. Από την άλλη πλευρά, στις θέσεις 11 με 15 βρίσκονταν οι Russell, Schumacher, Hamilton, Zhou και Stroll. 

Λίγο μετά τη συμπλήρωση 5 λεπτών, ο Carlos Sainz έχασε τον έλεγχο της F1-75 στην τελευταία στροφή, χτύπησε στον τοίχο και προκάλεσε την εμφάνιση της κόκκινης σημαίας για δεύτερη φορά. Η δράση συνεχίστηκε μετά από περίπου 9 λεπτά, με τις πρώτες ψιχάλες να εμφανίζονται. Αυτό εμπόδισε όλους τους οδηγούς από το να βελτιώσουν το χρόνο τους, με τις δύο Mercedes να μένουν εκτός από τη δεύτερη περίοδο των κατατακτήριων για πρώτη φορά μετά το 2012!

Οι George Russell, Mick Schumacher, Lewis Hamilton, Guanyu Zhou και Lance Stroll είναι οι οδηγοί που δε θα συνεχίσουν στο Q3.

Q3

Οι οδηγοί που έμειναν για τη μάχη της pole position βγήκαν, αρχικά, στην πίστα με intermediate ελαστικά. Ωστόσο, η διαδικασία διακόπηκε μετά από 3 λεπτά, με τον Kevin Magnussen να έχει μία έξοδο στην ολοκλήρωση του sector 2. Η διαδικασία συνεχίστηκε μετά από 6 λεπτά, όλοι οι οδηγοί εκ νέου στην πίστα με intermediate ελαστικά. Στις πρώτες ολοκληρωμένες προσπάθειες, ο Charles Leclerc βρισκόταν μπροστά από τον Max Verstappen μόλις για 0,020s, ο Lando Norris ήταν στην 3η και ο Kevin Magnussen στην 4η θέση. Οι Alonso, Ricciardo, Perez, Bottas και Vettel συμπλήρωναν την κατάταξη. 

Ο Verstappen πήρε τον ταχύτερο χρόνο στο 1:27.999, οριακά πριν εμφανιστεί ξανά η κόκκινη σημαία, με τον Valtteri Bottas να σταματά στο sector 3 λόγω προβλήματος. Η διαδικασία χρειαζόταν κάτι λιγότερο από 3 λεπτά για να ολοκληρωθεί. Σχεδόν ένα τέταρτο της ώρας μετά, οι οδηγοί βγήκαν για μία τελευταία προσπάθεια για γρήγορο χρόνο. Ωστόσο, ο Lando Norris είχε έξοδο στο chicane και εμφάνισε για ακόμα μία φορά την κόκκινη σημαία και, ουσιαστικά, τη λήξη των κατατακτήριων, καθώς απέμεναν ελάχιστα δευτερόλεπτα στο χρονόμετρο.

Ο Max Verstappen διατήρησε την pole position με χρόνο 1:27.999, ο Charles Leclerc έμεινε στη 2η θέση με διαφορά 0,779s και ο Lando Norris βρισκόταν στην 3η θέση με διαφορά 1,132s. Πολύ καλό αποτέλεσμα η 4η θέση για τον Kevin Magnussen, με τον Fernando Alonso να είναι στην 5η και τον Daniel Ricciardo στην 6η θέση. Ο Sergio Perez περιορίστηκε στην 7η θέση, χρόνο έκαναν, επίσης, οι Valtteri Bottas και Sebastian Vettel, με τον Carlos Sainz να παραμένει στη 10η θέση, καθώς δε συμμετείχε στο Q3. 

Αποτελέσματα QP GP Εμίλια-Ρομάνια

Image

Δείτε το GP Μ. Βρετανίας για το Ελληνικό eSports Πρωτάθλημα Formula G. 

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles