spot_img

Verstappen: «Ήταν χαοτικές κατατακτήριες»

Ο Max Verstappen ήταν ευχαριστημένος με την κατάκτηση της pole position στο GP Εμίλια-Ρομάνια, αναγνωρίζοντας τη δυσκολία που είχαν οι κατατακτήριες λόγω των καιρικών συνθηκών.

Το αγωνιστικό τριήμερο του GP Εμίλια-Ρομάνια για τη Formula 1 ξεκίνησε με δυσμενείς καιρικές συνθήκες, κάτι που έκανε τη διαδικασία των κατατακτήριων πολύ δύσκολη για τους οδηγούς. Αρκετοί οδηγοί ήταν αυτοί που είχαν εξόδους σε συγκεκριμένα σημεία της πίστας, ενώ σε συνδυασμό με τα όποια προβλήματα παρουσίασαν τα μονοθέσια, η κόκκινη σημαία εμφανίστηκε πέντε φορές συνολικά στις τρεις περιόδους της μάχης με τα χρονόμετρα.

Ο Max Verstappen πρόλαβε να σημειώσει τον ταχύτερο χρόνο στο Q3 δευτερόλεπτα πριν εμφανιστεί η μία εκ των 3 κόκκινων σημαιών στη συγκεκριμένη περίοδο και κατάφερε να κατακτήσει την pole position στην πίστα της Imola. Ο Παγκόσμιος Πρωταθλητής του 2021 αρχικά περιέγραψε από τη δική του οπτική τις κατατακτήριες του GP Εμίλια-Ρομάνια:

 Ήταν δύσκολες οι συνθήκες εκεί έξω, είτε ήταν στεγνό είτε βρεγμένο το οδόστρωμα, γλιστρούσε πάρα πολύ. Επίσης, ήταν πολύ δύσκολο να φέρουμε σε κατάλληλη θερμοκρασία τα ελαστικά. Ήταν μία πολύ «γεμάτη» και μεγάλη σε διάρκεια διαδικασία κατατακτήριων, όμως στο τέλος είμαι πολύ χαρούμενος που είμαι σε αυτή τη θέση. Επικρατούσε χάος. Είναι μία πολύ ωραία πίστα, η οποία όμως τιμωρεί τα λάθη. Εάν κάνεις κάποιο λάθος, μπορεί να βρεθείς στον τοίχο. Αυτό είναι που μας αρέσει, να αγωνιζόμαστε σε δύσκολες συνθήκες.

Ακούστε την εκπομπή Slipstream με την ανάλυση του GP Αυστραλίας.

Συνεχίζοντας, ο Max Verstappen γνωρίζει τη δυσκολία που έχει η συνέχεια του τριημέρου στην πίστα της Imola:

Είμαι πολύ ευχαριστημένος με την pole position. Γνωρίζω, φυσικά, πως αύριο και την Κυριακή θα είναι διαφορετικές οι καιρικές συνθήκες, όμως είναι ένα εξαιρετικό ξεκίνημα για το Σαββατοκύριακο.

GP Εμίλια-Ρομάνια QP
Photo: Red Bull

Τέλος, ο Ολλανδός ρωτήθηκε αν η επίδοσή του στις κατατακτήριες του GP Εμίλια-Ρομάνια αποτελούν την «επανεκκίνηση» που χρειάζεται για τη συνέχεια του Πρωταθλήματος και απάντησε:

Ναι, φυσικά, οι πρώτοι αγώνες γενικότερα δεν πήγαν όπως σχεδιάζαμε. Σίγουρα, όμως, θα προσπαθήσουμε να έχουμε ένα καλό Σαββατοκύριακο εδώ (GP Εμίλια-Ρομάνια).

Ο Max Verstappen βρίσκεται ήδη 46 πόντους πίσω από τον πρωτοπόρο Charles Leclerc στο Πρωτάθλημα οδηγών. Η παρουσία του αγώνα Sprint, όμως, στην πίστα της Imola, δίνει την ευκαιρία στον Παγκόσμιο Πρωταθλητή του 2021 να μειώσει σημαντικά την απόστασή του από την κορυφή του βαθμολογικού πίνακα.

Δείτε το GP Μ. Βρετανίας για το Ελληνικό Πρωτάθλημα Formula G.

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles