spot_img

GP Γαλλίας FP1&2: Βροχή, βροχή και πάλι βροχή

Ο πέμπτος αγώνας της χρονιάς δεν ξεκίνησε με τον καλύτερο τρόπο, καθώς το FP1 και το FP2 διεξήχθησαν υπό βρόχινες συνθήκες.

Στην πρώτη περίοδο ελεύθερων δοκιμών, αυτός που χαμογέλασε τελευταίος, ήταν ο Jack Miller. O Αυστραλός αναβάτης της Marc VDS, εκμεταλλεύτηκε την ικανότητά του στις συνθήκες έγραψε το 1:37.467 με slick ελαστικά. Βέβαια, οι συνθήκες της πίστας είχαν βελτιωθεί από το ξεκίνημα της διαδικασίας, με το οδόστρωμα να στεγνώνει συνεχώς.

Στην 2η θέση βρέθηκε ο Marc Marquez με την εργοστασιακή ομάδα της Honda. O πρωταθλητής, έβαλε κι εκείνος τα slick ελαστικά, αλλά δεν κατάφερε να κάνει κάτι καλύτερο από το να βρεθεί 1.2s μακριά από τον Miller. Στην 3η θέση βρέθηκε ο Johann Zarco, ο οποίος έδειξε και πάλι ετοιμότητα σε δύσκολες συνθήκες και έγινε η πρώτη Yamaha.

Από εκεί και πέρα, την 10άδα συμπλήρωσαν οι Crutchlow, Baz, Abraham, Smith, Rossi, Bautista και Vinales.

Οι περισσότεροι οδηγοί, βγήκαν με στεγνά ελαστικά στο τέλος της διαδικασίας, με τις διαφορές να μην είναι αντιπροσωπευτικές.

Στο FP2, ήταν η σειρά της Ducati να απαντήσει, με τον Andrea Dovizioso να σημειώνει την ταχύτερη επίδοση. Οι συνθήκες ήταν λίγο χειρότερες από το πρωί, με τους χρόνους να είναι πολύ πιο ψηλά, με κανέναν να μην μπορεί να βελτιώσει.

Ο Ιταλός αναβάτης της Ducati, έκανε την ταχύτερη επίδοση στο 1:41.673 στα τελευταία δύο λεπτά της περιόδου. Στην 2η θέση βρέθηκε και πάλι ο Marc Marquez, όμως αυτή τη φορά ήταν πολύ πιο κοντά στη κορυφή. Ο Ισπανός αναβάτης της Honda, ήταν για μόλις 0.043s πιο αργός από τον Dovi, με τις συνθήκες να είναι σταθερές και οι διαφορές μικρές. Στην 3η θέση ολοκλήρωσε ο Danilo Petrucci, ο οποίος έδειξε δυνατός σε όλη τη διάρκεια της περιόδου, παρά το γεγονός πως ο teammate του στην Pramac, Scott Redding, είχε τα ηνία της διαδικασίας στην αρχή.

Την 10άδα συμπλήρωσαν οι Redding, Iannone, Bautista, Miller, Vinales, Lowes και Rossi.

Αποτελέσματα FP1 και FP2

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles