spot_img

GP Γαλλίας FP2: O Sainz ταχύτερος, πολύ πίσω η Red Bull

O Carlos Sainz ήταν ο ταχύτερος οδηγός στο FP2 του GP Γαλλίας, με τη Scuderia Ferrari να κάνει το 1-2 όντας μισό δευτερόλεπτο μπροστά από τη Red Bull Racing. 

Η Ferrari διατήρησε την πρωτοπορία στις ελεύθερες δοκιμές του GP Γαλλίας, με τον Carlos Sainz να κινείται ταχύτερα από τον Charles Leclerc, ενώ ο Max Verstappen βρισκόταν αρκετά πίσω στην 3η θέση.

Ο καιρός εξακολουθούσε να είναι ιδιαίτερα ζεστός στην πίστα του Paul Ricard, με τις θερμοκρασίες αέρα και οδοστρώματος στους 30 και 55 βαθμούς κελσίου, αντίστοιχα, στην έναρξη του FP2.

Η πλειοψηφία των οδηγών έκανε από νωρίς τα πρώτα χιλιόμετρα στη διαδικασία, κυρίως με medium ελαστικά, ενώ ορισμένοι οδηγοί επέλεξαν hard γόμα για το ξεκίνημα του FP2. Αρχικά, η Alpine βρισκόταν στην κορυφή, με τον Alonso να κινείται κατά 0,069s ταχύτερα από τον Ocon και την πρώτη πεντάδα συμπλήρωναν οι Gasly, Schumacher και Russell.

Ακούστε την εκπομπή Slipstream με την ανάλυση του GP Αυστρίας.

Ο Magnussen, λίγο αργότερα, ήταν προσωρινά ο ταχύτερος οδηγός, με το Russell να παίρνει στην πρώτη θέση άμεσα με χρόνο 1:34.810. Η πρώτη προσπάθεια του Leclerc σταμάτησε τα χρονόμετρα στο 1:34.182 και τον έφερε στην πρώτη θέση. Ο Verstappen, με τη σειρά του, κινήθηκε ελάχιστα ταχύτερα από το Μονεγάσκο, μόλις για 0,010s. Η πρώτη θέση άλλαξε και πάλι χέρια, με το Sainz να κατεβαίνει στο 1:33.322, όντας ο πρώτος που χρησιμοποιεί soft ελαστικά στο FP2.

Σταδιακά, όλο και περισσότεροι οδηγοί ακολουθούσαν την επιλογή του Ισπανού, ώστε να πραγματοποιήσουν την προσομοίωσή τους για τις αυριανές κατατακτήριες. Η Ferrari διατήρησε την πρώτη θέση, με το Leclerc να γυρνά στο 1:33.136. Στην 3η θέση βρισκόταν, προς ώρας, ο Magnussen, με το Sainz να κινείται ακόμα ταχύτερα στο 1:32.527. Ο Leclerc βελτίωσε, αλλά ήταν 2ος με 0,101s διαφορά, με το Verstappen να είναι στην 3η θέση στα 0,550s πίσω από τον Ισπανό. Ο Hamilton, παράλληλα, είχε ανέβει στην 4η θέση, όντας ο τελευταίος οδηγός στο ίδιο δευτερόλεπτο με τους πρωτοπόρους. Ο Russell, λίγες στιγμές αργότερα, βρέθηκε μπροστά του, με τη Mercedes να έπεται των κορυφαίων συνδυασμών.

Τα τελευταία 20 λεπτά δεν είχαν κάποια ιδιαίτερη αλλαγή στην κατάταξη, με τους οδηγούς να εξασκούνται στο ρυθμό αγώνα τους. Η Ferrari «κατέλαβε» την κορυφή, με τον Carlos Sainz να είναι ο ταχύτερος όλων στο 1:32.527 και τον Charles Leclerc να έπεται στη 2η θέση στα 0,101s πίσω του. Ο Max Verstappen με Red Bull Racing βρισκόταν στην 3η θέση, έχοντας διαφορά 0,550s από την κορυφή. Η Mercedes ακολουθούσε με τον George Russell (+0,764s) στην 4η και το Lewis Hamilton (+0,990s) στην 5η θέση.

Η McLaren είχε και πάλι διπλή παρουσία στην πρώτη δεκάδα, με το Lando Norris να πλασάρεται στην 6η θέση και τον Daniel Ricciardo στην 9η. Ανάμεσά τους βρέθηκαν ο Pierre Gasly με Alpha Tauri και ο Kevin Magnussen με Haas στις θέσεις 7 και 8 αντίστοιχα. Ο Sergio Perez με Red Bull Racing περιορίστηκε στη 10η θέση, όντας πολύ μακριά από τις πρώτες θέσεις.

  • Κάντε μας like στο facebook
  • Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
  • Ακούστε τις εκπομπές μας στο Spotify
  • Μπείτε στον server μας στο Discord

Οι Fernando Alonso με Alpine και Valtteri Bottas ολοκλήρωσαν το FP2 στις θέσεις 11 και 12 αντίστοιχα, αρκετά μπροστά από τους teammate τους. Πιο συγκεκριμένα, ο Zhou Guanyu (Alfa Romeo) βρισκόταν στη 17η θέση, μπροστά από τον Esteban Ocon (Alpine) στη 18η. Η Aston Martin είχε το Sebastian Vettel στη 13η και το Lance Stroll στη 15η θέση. Μεγάλες διαφορές από τους teammates τους είχαν οι Yuki Tsunoda με Alpha Tauri (14η θέση) και Mick Schumacher με Haas (19η θέση). Η Williams ήταν, επίσης, χαμηλά στην κατάταξη, έχοντας τον Alex Albon στη 16η και το Nicholas Latifi στην 20ή.

Αποτελέσματα FP2 GP Γαλλίας

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles