spot_img

Verstappen: «Έχουμε αρκετή δουλειά να κάνουμε»

Ο Max Verstappen παραδέχτηκε πώς η Red Bull Racing πρέπει να καταβάλλει μεγάλη προσπάθεια ώστε να αντιμετωπίσει το ρυθμό της Ferrari στον ένα γύρο ενόψει των κατατακτηρίων του GP Γαλλίας.

Η πρώτη ημέρα ελεύθερων δοκίμων στην πίστα του Paul Ricard είχε τη Ferrari στην κορυφή και στις δύο περιόδους. Στην πρώτη ο Charles Leclerc ήταν στην κορυφή, ενώ στο FP2 ο teammate του, Carlos Sainz, ήταν αυτός που σημείωσε τον ταχύτερο χρόνο. Ο Max Verstappen, αντίστοιχα, βρισκόταν στην 3η θέση, όμως η διαφορά του από την κορυφή ήταν λίγο πάνω από 0,5s. Ο οδηγός της Red Bull Racing φάνηκε να αντιμετωπίζει προβλήματα υποστροφής στους γρήγορους γύρους του και σε δηλώσεις του μετά το τέλος της αγωνιστικής δράσης την Παρασκευή κάλεσε την αυστριακή ομάδα να εργαστεί σκληρά για να επιλύσει τα ζητήματα που προέκυψαν.

«Νομίζω πως το FP2 ήταν λίγο πιο δύσκολο για εμάς. Απλά δεν καταφέραμε να βρούμε την ισορροπία όπως ελπίζαμε, παράλληλα όμως δοκιμάζαμε ορισμένα πράγματα με τα μονοθέσια μας. Θα πρέπει να κοιτάξουμε αυτά τα ζητήματα ενόψει του Σαββάτου και να προσπαθήσουμε να είμαστε πιο κοντά (στη Ferrari) σε σύγκριση με την Παρασκευή».

Ακούστε την εκπομπή Slipstream με την ανάλυση του GP Αυστρίας.

Συνεχίζοντας τις δηλώσεις του, ο Παγκόσμιος Πρωταθλητής του 2021 εκτίμησε πώς η Red Bull Racing είναι πιο δυνατή στο ρυθμό αγώνα της.

«Θεωρώ πως ο ρυθμός αγώνας μας είναι λίγο καλύτερος. Και πάλι, όμως, τα ελαστικά πιάνουν πολύ υψηλές θερμοκρασίες και είναι δύσκολο να κρίνουμε πού ακριβώς βρισκόμαστε. Ακόμα έχουμε αρκετή δουλειά να κάνουμε».

  • Κάντε μας like στο facebook
  • Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
  • Ακούστε τις εκπομπές μας στο Spotify
  • Μπείτε στον server μας στο Discord

Μεταξύ άλλων, ο Ολλανδός τόνισε πως δεν μπορεί να γίνει σύγκριση με την πίστα της Αυστρίας, σε ό,τι αφορά τον τομέα της φθοράς των ελαστικών.

«Πιστεύω πως συνολικά αυτή η πίστα είναι πολύ δύσκολη, όπως και να έχει, με τα ελαστικά, συνεπώς δεν μπορούμε να τη συγκρίνουμε με την Αυστρία. Γενικότερα, έχω την αίσθηση πως όλοι χρειαζόμασταν λίγους περισσότερους γύρους για να έχουμε μία καλύτερη εικόνα στο ρυθμό αγώνα μας».

Ο Max Verstappen πηγαίνει στο GP Γαλλίας έχοντας προβάδισμα 38 πόντων από τον Charles Leclerc στη βαθμολογία του Πρωταθλήματος οδηγών. Ο ίδιος ελπίζει πώς θα μπορέσει να διατηρήσει το πλεονέκτημα που έχει μέχρι την καλοκαιρινή διακοπή του φετινού Πρωταθλήματος της Formula 1.

Δείτε το GP Βελγίου για το ελληνικό πρωτάθλημα Formula G.

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles