spot_img

GP Γαλλίας QP: Στην pole o Vinales, 1-2-3 η Yamaha

O Maverick Vinales ήταν αυτός που κυριάρχησε στις κατατακτήριες δοκιμές του GP Γαλλίας, παίρνοντας μια φανταστική pole position.

O Ισπανός βγήκε στα τελευταία λεπτά του Q2 και με χρόνο στο 1:31.994 πήρε ένα φανταστικό αποτέλεσμα που τον βάζει σε κυρίαρχη θέση για τον αυριανό αγώνα. Στην 2η θέση βρέθηκε ο Valentino Rossi, o οποίος φαίνεται να έχει πολύ καλή αίσθηση από την μοτοσυκλέτα του και να μπορεί να παλέψει για την νίκη. Ο Johann Zarco ολοκλήρωσε την πρώτη σειρά του grid εντυπωσιάζοντας στον αγώνα της πατρίδας του.

Απογοητευτικές κατατακτήριες για τον Marquez, καθώς δεν κατάφερε κάτι καλύτερο από την 5η θέση, ενώ η πρώτη Ducati ήταν του Dovizioso στην 6η, με τον Lorenzo να είναι πολύ πίσω στην 16η θέση.

Στο Q1, όπως ήταν λογικό η μάχη ήταν τρομερή, καθώς πολλά μεγάλα ονόματα διεκδίκησαν είσοδο στο Q2. Συγκεκριμένα, οι Pedrosa, Lorenzo, Dovizioso, Zarco, Iannone και Aleix Espargaro ήταν τα μεγάλα ονόματα.

Από το Q1, κατάφεραν τελευταία στιγμή να περάσουν οι Andrea Dovizioso και Johann Zarco, μετά από μία τρομερή μάχη.

To Q2 ξεκίνησε και όλοι οι οδηγοί πλην του Zarco μπήκαν στην πίστα για τους πρώτους τους γύρους.

Οι οδηγοί δεν πίεσαν αρχικά, καθώς οι χρόνοι ήταν πιο αργοί από αυτούς του Q1. Τον έλεγχο είχε ο Cal Crutchlow, ο οποίος είχε μια εξαιρετική περίοδο δοκιμών.

Τα πράγματα όμως άλλαξαν στο δεύτερο μισό της διαδικασίας, καθώς οι αναβάτες έβαλαν φρέσκα ελαστικά και τα έδωσαν όλα στο τέλος. Λάθη επί λαθών για τον Marc Marquez, ο οποίος είχε δύο πτώσεις στην στροφή 3 της πίστας. Ο Ισπανός δεν ένιωσε ποτέ άνετα και συμβιβάστηκε με την δεύτερη σειρά της εκκίνησης.

Αυτός όμως που χαμογέλασε στο τέλος ήταν ο Maverick Vinales, o οποίος με χρόνο στο 1:31.994, πήρε μια φανταστική pole position και επέστρεψε στα καλά αποτελέσματα. Στην 2η θέση βρέθηκε ο Valentino Rossi, μόλις 0.106s από τον teammate του, παίρνοντας ένα φανταστικό χρόνο και θα εκκινήσει από πολύ καλή θέση στον αυριανό αγώνα. Ο Johann Zarco ήταν φανταστικός εντός έδρας και πήρε κάτι παραπάνω από το 100% της μοτοσυκλέτας και βρέθηκε στην 3η θέση, 0.235s μακριά από την pole. Φανταστική απόδοση από τον Γάλλο που ολοκλήρωσε το 1-2-3 για την Yamaha.

Από εκεί και πέρα, ακολούθησαν οι Crutchlow, Marquez, Dovizioso, Redding, Pol Espararo, Abraham, Smith και Miller.  

Αποτελέσματα κατατακτήριων δοκιμών

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles