spot_img

GP Η.Π.Α. FP1&2: Μάχη χιλιοστών Vinales, Marquez – Εκτός 10άδας οι Ducati

O Maverick Vinales ήταν ο ταχύτερος αναβάτης τη Παρασκευή στο Circuit of the Americas, με τη Yamaha να έχει τέσσερις μοτοσυκλέτες με προσωρινή απευθείας πρόκριση στο Q2.

O Ισπανός βγήκε στα τελευταία λεπτά με φρέσκο σετ ελαστικών και λίγα καύσιμα με σκοπό να κάνει ένα ανταγωνιστικό πέρασμα και μάλιστα βελτίωσε και με το παραπάνω το χρόνο του. Στις τελευταίες στιγμές της διαδικασίας έγραψε το 2:03.857, χρόνος ο οποίος ήταν ο ταχύτερος της ημέρας, φέρνοντας χαμόγελα στην ομάδα του. Πίσω του και συγκεκριμένα 0.044s έμεινε ο Marc Marquez, o οποίος είναι ο άρχοντας του CoTA, όμως ένα κακό τελευταίο κομμάτι του στέρησε το δύο στα δύο τη Παρασκευή, όμως γνωρίζει πως αύριο θα είναι σε θέση να πάρει τη pole position και να χαλάσει το πάρτι της Yamaha. Η ιαπωνική εταιρία είδε τον Valtenino Rossi να ολοκληρώνει στη 3η θέση σε μια άκρως παραγωγική ημέρα για τον ίδιο, ο οποίος νιώθει άνετα στην κατά πολύ βελτιωμένη M1 και τον χωρίζουν μόλις 0.146s από τον teammate του στο τέλος της πρώτης ημέρας.

Η κατάσταση της πίστας δεν ήταν η ιδανική, όντας πολύ μακριά από το απόλυτο ρεκόρ πίστας, όμως περιμένουμε να δούμε αύριο κατά πόσο θα βελτιωθεί. Οι συνθήκες θα παίξουν κι εκείνες το ρόλο τους και περιμένουμε να δούμε αν θα πλησιάσει κανένας το απόλυτο ρεκόρ που το κατέχει ο Marquez.

Στη 4η θέση της κατάταξης έμεινε ο Jack Miller με τη πρώτη Ducati, ο οποίος έκανε τον ταχύτερο γύρο του ακολουθώντας τον Marquez, όμως φαίνεται πως έχει ταχύτητα για κάτι καλό. Πίσω του έμεινε ο Cal Crutchlow που έκλεισε τη πρώτη 5άδα, την οποία χώριζε 0.261s, σε μια πολύ κλειστή μάχη. Ακολούθησε ο Alex Rins με τη Suzuki, μπροστά από τον εντυπωσιακό Pol Espargaro, τον Franco Morbidelli, τον Fabio Quartararo και τον Peco Bagnaia με τη δεύτερη Pramac Ducati. Και οι 10 πρώτοι αναβάτες έχουν μετά τις δύο περιόδους της Παρασκευής τη προσωρινή απευθείας πρόκριση στο Q2.

Κάκιστη ημέρα για την εργοστασιακή Ducati, με τον Andrea Dovizioso να είναι μόλις στην 11η θέση, 0.8s πίσω από τη Yamaha, ενώ ο Danilo Petrucci έκλεισε στη 13η θέση, πίσω από τον Joan Mir. Μίζερη ήταν και η μέρα του Jorge Lorenzo, o οποίος βρίσκεται ακόμα σε διαδικασία εκμάθησης της Honda, αλλά 1.3s μακριά από τη κορυφή.

Αποτελέσματα

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles