spot_img

GP Κίνας FP3: O Bottas κρατά τη Mercedes στη κορυφή – Ατύχημα για Albon

O Valtteri Bottas παρέμεινε στη κορυφή και μετά το τέλος της τελευταίας περιόδου ελεύθερων δοκιμών στη πίστα της Shanghai, με τον teammate του να δυσκολεύεται.

Ο Φινλανδός φαίνεται πως έχει βρει το ρυθμό του με τη W10 και παρέμεινε στη κορυφή των χρόνων και πλέον μένουν οι κατατακτήριες ώστε να διαπιστώσουμε τη πραγματική δυναμική στη Κίνα. Με σετ της soft γόμας, ο Bottas έγραψε το 1:32.830 στα τελευταία λεπτά και μοιάζει να είναι το φαβορί για να διεκδικήσει τη pole position. Στη 2η θέση ακολούθησε ο Sebastian Vettel, o οποίος έχει το προβάδισμα στο πρώτο κομμάτι σε σχέση με τους υπόλοιπους, όμως στο τελευταίο γρήγορο γύρο του δεν κατάφερε να βελτιώσει και έμεινε 0.392s πίσω από τον οδηγό της Mercedes. Στη 3η θέση ακολούθησε ο Charles Leclerc περίπου 0.1s πίσω, όμως περιμένουμε μια πιο κλειστή μάχη στις κατατακτήριες ανάμεσα στις δύο ομάδες.

Ο Lewis Hamilton συνέχισε να δυσκολεύεται, ιδιαίτερα με τη soft γόμα και έμεινε μόλις στη 4η θέση και 0.8s πίσω από τον teammate του και σίγουρα θα ψάξει μια απάντηση στη συνέχεια της ημέρας. Πίσω του στη 5η θέση έμεινε ο Nico Hulkenberg, μπροστά από  τον Kimi Raikkonen, με την Alfa Romeo Sauber να είναι βελτιωμένη σε σχέση με τη Παρασκευή. Ο Max Verstappen δεν κατάφερε να κάνει δεύτερη γρήγορη προσπάθεια και έμεινε στην 7η θέση, ενώ τη 10άδα έκλεισαν οι Carlos Sainz, Alexander Albon και Daniil Kvyat.

O πρώτος οδηγός της Toro Rosso μάλιστα, είχε σύγκρουση με τον τοίχο στην έξοδο από τη τελευταία στροφή, λίγα λεπτά πριν την ολοκλήρωση της διαδικασίας. Όπως ήταν αναμενόμενο, η κόκκινη σημαία έφερε πρόωρο τέλος στο FP3, όμως ο Ταϊλανδός φαίνεται πως είναι καλά στην υγεία του.

Πλέον είναι ώρα για κατατακτήριες και πολλά ερωτηματικά, τα οποία θα απαντηθούν με εντυπωσιακές μάχες.

Αποτελέσματα FP3

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles