spot_img

GP Η.Π.Α. FP1: Ξεκίνησε κεφάτος ο Hamilton

Ο Lewis Hamilton ήταν ο οδηγός που έγραψε τον ταχύτερο χρόνο στη πρώτη περίοδο των ελεύθερων δοκιμών στην πίστα το CoTA.

O Βρετανός ήταν με το καλημέρα ταχύτατος και όταν έβαλε τη στεγνή γόμα ελαστικών ανέβηκε στην 1η θέση και έμεινε εκεί μέχρι το τέλος. Ο ταχύτερος χρόνος του ήταν το 1:36.335 και ήταν πάνω από μισό δευτερόλεπτο ταχύτερος από τον ανταγωνισμό. Ο Sebastian Vettel βρέθηκε στην 2η θέση για την Ferrari, όμως μπορούμε να βγάλουμε πολύ λίγα συμπεράσματα, καθώς είναι ακόμα πολύ νωρίς. Ο Valtteri Bottas ολοκλήρωσε στην 3η θέση, όμως είχε ένα πολύ έντονο μπλοκάρισμα στην στροφή 1 που του περιόρισε το πρόγραμμα.

Πολύ καλή εμφάνιση για τον Stoffel Vandoorne στην 5η θέση, ενώ ο Sainz ήταν ταχύτερος του Hulkenberg. Καλή πρώτη περίοδος και για τον Brendon Hartley, ο οποίος ήταν στη 14η θέση, στη πρώτη του προσπάθεια σε μονοθέσιο F1.

Με την έναρξη της διαδικασίας, αρκετοί οδηγοί μπήκαν στη πίστα ώστε να κάνουν τους πρώτους αναγνωριστικούς γύρους. Όλοι όμως βγήκαν με την ενδιάμεση γόμα ελαστικών, καθώς η πίστα ήταν βρεγμένη από βροχή που είχε ρίξει νωρίτερα.

Η διαδικασία αυτή, ήταν άκρως σημαντική για τους Sainz και Hartley, οι οποίοι έπρεπε να μάθουν τα νέα τους μονοθέσια, με τον ένα στη Renault και τον άλλο στην Toro Rosso.

O Bottas σημείωσε πρώτος χρόνο στο 1:50.529 λίγο πριν συμπληρωθούν τα πρώτα 10 λεπτά της διαδικασίας. Στην πίστα, ήταν και η έτερη Mercedes και οι δύο Red Bull, με τον Hamilton να γράφει ταχύτερο χρόνο στο 1:50.146.

Η πίστα είχε αρχίσει να βελτιώνεται και περισσότεροι οδηγοί βγήκαν για νέες προσπάθειες. Ο Verstappen βελτίωσε τον ταχύτερο χρόνο στο 1:47.922, με τον Vettel να ανεβαίνει στην 2η θέση και ο Vandoorne στην 3η.

Πολλοί οδηγοί είχαν τις στιγμές τους, καθώς η πίστα δεν έλεγε να στεγνώσει και τα ενδιάμεσα ήταν τα καλύτερα προς το παρόν.

Οι δύο Ferrari ήταν τα μονοθέσια που έκαναν την αρχή, με τον Vettel να γράφει το 1:45.960 με την super-soft γόμα ελαστικών, με 51 λεπτά να απομένουν στη διαδικασίας. Με 40 λεπτά να έχουν συμπληρωθεί, μόνο ο Alonso δεν είχε συμπληρώσει χρονομετρημένη προσπάθεια ακόμα.

Μετά από λίγα λεπτά σιωπής, ο Ricciardo μπήκε με την super-soft γόμα κι εκείνος και έγραψε το 1:40.297 για να ανέβει στην 1η θέση. Λίγο αργότερα, κατέβασε ο Verstappen τα χρονόμετρα στο 1:38.158, με τον Stroll να είναι πίσω τους, έχοντας την ροζ ultra-soft και οι δύο Renault να ακολουθούν.

Στην πίστα μπήκαν και οι Mercedes, με τον Bottas να μπαίνει ανάμεσα στις δύο Red Bull, όμως ο Hamilton ανέβηκε στην πρώτη θέση με το 1:36.935 για να έρθει μετά από δύο γύρους να γράψει το 1:36.335.

Ο Bottas έκανε το 1-2 για την Mercedes, με τον Verstappen στην 3η θέση και τον Massa στην 4η, ενώ ακολουθούσαν οι δύο Ferrari. Όμως, ο Vettel δεν άργησε να βελτιώσει και ανέβηκε στην 2η θέση, αλλά ήταν 0.593s πιο αργός από τον Βρετανό.

Καθώς όμως πολλοί οδηγοί ήταν στη πίστα και έκαναν χρόνους, αρκετές ψιχάλες έκαναν ξανά την εμφάνισή τους και περιόρισαν το πρόγραμμα κάποιων οδηγών.

Οι Vandoorne & Magnussen ήταν οι τελευταίοι που δεν είχαν κάνει χρόνο με στεγνά ελαστικά και βγήκαν με 15 λεπτά να απομένουν. Ο Alonso δεν συμπλήρωσε χρόνο στη διαδικασία, μιας και είχε πρόβλημα με τα υδραυλικά του μονοθεσίου του. Όμως, κατάφερε να βγει για έναν installation lap, ενώ ο teammate του κατάφερε να γράψει τον 5ο χρόνο στη διαδικασία.

Μέχρι το τέλος, κανένας οδηγός δεν βελτίωσε, με τον Hamilton να ολοκληρώνει το FP1 στην πρώτη θέση.

Αποτελέσματα FP1

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles