spot_img

GP Η.Π.Α FP3: Μάχη στα χιλιοστά οι Hamilton και Vettel

O Lewis Hamilton συνέχισε σε ρυθμούς Lewis Hamilton και βρέθηκε στη κορυφή των χρόνων, με την Ferrari να κάνει είναι στην αντεπίθεση.

Ο Βρετανός, έθεσε νέο ρεκόρ πίστας, καθώς 20 λεπτά πριν το τέλος της 60λεπτης διαδικασίας έγραψε το 1:34.478 για να πάρει για τρίτη σερί περίοδο την 1η θέση. Ακριβώς πίσω του για 0.092s βρέθηκε ο Sebastian Vettel, με την Ferrari να βρίσκει τη ταχύτητα που δεν είχε την Παρασκευή. Στην 3η θέση ολοκλήρωσε ο Valtteri Bottas, ενώ πίσω του ήταν ο Kimi Raikkonen.

Εκτός ρυθμού οι δύο Red Bull στην τελευταία περίοδο. Πολύ καλή εμφάνιση από τον Felipe Massa στην 6η θέση, ενώ οι δύο Renault έδειξαν πολύ δυνατές, όντας 1.1s από τον Hamilton και μπροστά από τις δύο Force India.

Οι συνθήκες στο FP3 ήταν εξαιρετικές, με τη βροχή να είναι μακριά από τη πίστα τουλάχιστον προς το παρόν. Ο πρώτος που βγήκε στη πίστα ήταν ο Sebastian Vettel, o οποίος έχει νέο σασί για το υπόλοιπο του τριημέρου, καθώς στη Ferrari δε μπόρεσαν να λύσουν τα χθεσινά προβλήματα.

Οι περισσότεροι οδηγοί βγήκαν με την ροζ ultra-soft γόμα για να κάνουν τις πρώτες προσομοιώσεις κατατακτηρίων, ώστε να προετοιμαστούν για αργότερα.

Μετά τους πρώτους γρήγορους γύρους, ο Hamilton ήταν εκείνος που είχε το προβάδισμα, καθώς έγραψε τον ταχύτερο χώρο στο 1:35.125. Μάλιστα, η διαφορά του από την δεύτερη θέση ήταν μεγάλη, με τον Vettel να είναι 0.4s πιο αργός και ο Bottas να ακολουθεί λίγο πιο πίσω.

Εξαιρετικός ήταν και ο Fernando Alonso, ο οποίος ήταν στην 6η θέση, δείχνοντας πως η McLaren έχει ελπίδες για κάτι καλό.

Για αρκετή ώρα είχαμε ησυχία στη πίστα, ενώ είδαμε και την εμφάνιση του Virtual Safety Car, καθώς ο Grosjean είχε έξοδο και κόλλησε το μονοθέσιό του στην αμμοπαγίδα.

Σχεδόν 40 λεπτά είχαν συμπληρωθεί στη διαδικασία, και οι κορυφαίοι συνδυασμού βγήκαν με φρέσκο σε της ultra-soft γόμας για να κάνουν εκ νέου γρήγορα περάσματα.

Πρώτος ήταν ο Verstappen, ο οποίος ανέβηκε στην 2η θέση μπροστά από τον Vettel, αλλά πίσω από τον Hamilton. Όμως, ο Γερμανός ήταν ταχύτατος με το νέο σετ και με το 1:34.570 ανέβηκε στην 1η θέση, γράφοντας νέο ρεκόρ πίστας. Ο Raikkonen ήταν επίσης σε πολύ γρήγορο γύρο και ανέβηκε στην 2η θέση, για να έρθει ο Bottas ώστε να τον ξεπεράσει.

Όμως, ο Hamilton είχε την απάντηση και πάλι και με το 1:34.478 ανέβηκε στην 1η θέση, όμως η διαφορά από την Ferrari έχει μειωθεί σημαντικά σε σχέση με χθες.

Στα τελευταία λεπτά η μάχη ήταν για τις ομάδες στο μέσον του grid, με τον Massa να παίρνει την θέση και να είναι μπροστά από τις δύο Renault και τις δύο Force India. Οι δύο McLaren έχασαν ρυθμό και δεν κατάφεραν να μπουν στη πρώτη 10άδα.

O Ricciardo ήταν ο τελευταίος που έκανε χρόνο και ανέβηκε στην θέση, όμως στη κορυφή παρέμεινε ο Hamilton, με τις κατατακτήριες να ακολουθούν σε λίγες ώρες.

Αποτελέσματα FP3

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles