spot_img

GP H.Π.Α QP: Ένας Hamilton από άλλο πλανήτη

Ο Lewis Hamilton ήταν ο απόλυτος κυρίαρχος στη μάχη των κατατακτήριων δοκιμών και πήρε την pole position νούμερο 72 της καριέρας του.

Ο Βρετανός έκανε το απόλυτο σε όλες τις περιόδους δοκιμών και αύριο θα εκκινήσει από την 1η θέση για 11η φορά τη φετινή σεζόν, όμως η μάχη της νίκης δεν έχει κριθεί ακόμα. Και αυτό γιατί στην 2η θέση βρέθηκε ο Sebastian Vettel με έναν απίστευτο χρόνο στο τέλος του Q3 για να τον φέρει στην πρώτη σειρά της εκκίνησης. Ο Valtteri Bottas θα εκκινήσει από την 3η θέση, με τον Φινλανδό να μην βελτιώνει στο τελευταίο του πέρασμα.

Εξαιρετικός χρόνος από τον Daniel Ricciardo, ο οποίος βρέθηκε στην 4η θέση μπροστά από τον Kimi Raikkonen που για ακόμα μια φορά έμεινε στη σκιά του teammate του.

Best of the Rest ο Esteban Ocon για την Force India, ενώ ο Fernando Alonso έφερε τη McLaren στη πρώτη 10άδα και ο Sainz πραγματοποίησε τρομερό ντεμπούτο για την Renault.

Ο Daniil Kvyat ήταν ο πρώτος οδηγός που μπήκε στη πίστα και ο πρώτος που σημείωσε χρόνο στο Q1, όμως ο Wehrlein ήταν ταχύτερος από εκείνον στη πρώτη τους προσπάθεια. Ο Harltey, ήταν μόλις 0.3s πίσω από τον teammate του στη πρώτη προσπάθεια στο Q1.

O Hamilton είχε βγει στη πίστα με την super-soft γόμα ελαστικών, το ίδιο και ο Bottas και οι δύο Ferrari. Ταχύτερος όλων ήταν ο Bottas με χρόνο στο 1:35.309, με τον Ocon στη 2η θέση και τον Ricciardo στην 3η.

Ο Verstappen βελτίωσε τον ταχύτερο χρόνο της διαδικασίας με την ultra-soft γόμα για να έρθει λίγο πίσω του ο Hamilton για να πάρει εκείνος την 1η θέση με χρόνο 1:34.822.

Στο τέλος, οι ανακατατάξεις ήταν πολλές, με αρκετούς οδηγούς να παρεμποδίζουν τις προσπάθειες άλλων, με τη κίνηση να είναι μεγάλη στον πανικό για τη πρόκριση.

Από το Q1 και για λίγα χιλιοστά, αποκλείστηκαν οι Ericsson, Stroll, Hartley, Wehrlein & Magnussen.

Με το που ξεκίνησε το Q2, o Hamilton ήταν ο πρώτος που μπήκε στη πίστα με την ultra-soft γόμα ελαστικών. Όσοι οδηγοί περάσουν στο Q3, θα εκκινήσουν τον αγώνα με τη γόμα που έγραψαν το ταχύτερο πέρασμα στο Q2.

O Hamilton έγραψε το 1:33.560, με τον Bottas να τον ακολουθεί στην 2η θέση, 0.233s πίσω του, ενώ ο Ricciardo ήταν 0.9s πίσω από τις Mercedes. Ο Verstappen ήταν ακόμα πιο αργός, αλλά με την super-soft, ενώ ήταν η ώρα των Ferrari. O Vettel ήταν μόλις 0.8s πιο αργός και στην, 3η θέση, ενώ ο Raikkonen 0.1s πίσω του στην 5η.

Μετά τους πρώτους χρόνους, οι δύο McLaren ήταν εκτός 10άδας, όπως και οι Kvyat, Grosjean & Hulkenberg.

Στα τελευταία δευτερόλεπτα, όλοι οι οδηγοί βγήκαν στη πίστα, πέραν των δύο Red Bull και του Hulkenberg. O Alonso έκανε εξαιρετικό χρόνο και μπήκε στην 7η θέση, όμως ο teammate του δεν τα κατάφερε, με τον Hamilton να κάνει νέο ταχύτερο χρόνο στο 1:33.437. O Perez ήταν εκείνος υπό πίεση στο τέλος καθώς ήταν εκτός, όμως έκανε αυτό που μπορούσε και ανέβηκε στην 10άδα και πέταξε εκτός τον Massa.

Από το Q2 αποκλείστηκαν οι Massa, Kvyat, Vandoorne, Grosjean & Hulkenberg.

O Esteban Ocon ήταν το πρώτο μονοθέσιο που βγήκε στην πίστα, με τις δύo Mercedes να τον ακολουθούν. Το ερώτημα ήταν εάν μπορούσε κάποιος να νικήσει τον Hamilton που έμοιαζε μέχρι εκείνο το σημείο ανίκητος.

Στην πρώτη του προσπάθεια, ο Hamilton βελτίωσε το ρεκόρ πίστας στο 1:33.108, με τον Βottas να είναι 0.4s πιο αργός στη 2η θέση. Ο Verstappen ανέβηκε στην 3η θέση, όμως ήταν 0.760s πιο πίσω. Όμως ο Vettel κατάφερε να τον εκτοπίσει για μόλις 0.001s, αλλά ο Raikkonen ήταν ακόμα πιο γρήγορος και ανέβηκε στην 3η θέση.

Όλοι βρέθηκαν στη πίστα για τα τελευταία γρήγορα περάσματα, με την αγωνία να ανεβαίνει στα ύψη όσον αναφορά τη έκβαση της μάχης.

Ο Vettel ήταν ο πρώτος που σημείωσε χρόνο και ανέβηκε στην 2η θέση, μόλις 0.2s πίσω από τον Hamilton και μπροστά από τον Bottas, με τον Bottas να μένει στην 3η θέση.

Ο Ricciardo έκανε κι εκείνος έναν φανταστικό χρόνο και ανέβηκε στην 4η θέση, ενώ ο Raikkonen δεν μπόρεσε κάτι καλύτερο από την 5η θέση μπροστά από τον Verstappen.

Οι δύο Mercedes ήταν τα τελευταία μονοθέσια που ήταν στη πίστα, όμως κανένα από τα δύο ασημί μονοθέσια δεν βελτίωσαν το χρόνο τους, με τον Hamilton να παίρνει στην 72η pole της καριέρας του.

Αποτελέσματα κατατακτήριων δοκιμών

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles