spot_img

GP Η.Π.Α. Race: Παρθενική νίκη Rins σε έναν ανατρεπτικό αγώνα

Ο Alex Rins ήταν ο μεγάλος πρωταγωνιστής στο Circuit of the Americas, κερδίζοντας τον Valentino Rossi στα ίσα, σε έναν αγώνα για γερά νεύρα.

Ο Ισπανός έκανε έναν άκρως σταθερό αγώνα και είχε τη ταχύτητα για το βάθρο και με σταθερό ρυθμό κέρδιζε συνεχώς έδαφος. Η πτώση του Marc Marquez του έδωσε την ευκαιρία να επιτεθεί και με μια εξαιρετική κίνηση, προσπέρασε τον Rossi και πήρε τη πρώτη του νίκη στο MotoGP, στη μεγάλη κατηγορία, κερδίζοντας στα ίσα τον θρύλο του σπορ, στη καλύτερη εμφάνιση της καριέρας του. Ο Ιταλός έμεινε στη 2η θέση και σίγουρα θα είναι απογοητευμένος από το αποτέλεσμα αυτό, καθώς ξέρει πως η νίκη έφυγε από τα χέρια του, όπως και η πρωτοπορία στο πρωτάθλημα οδηγών. Ο Jack Miller έκλεισε το βάθρο για την Ducati, με τον Αυστραλό να παίρνει το καλύτερο του αποτέλεσμα από τη νίκη που είχε πάρει το χαοτικό αγώνα του Assen.

Στη 4η θέση έμεινε ο Andrea Dovizioso, o oποίος ανέκαμψε από τις κακές κατατακτήριες δοκιμές και με το αποτέλεσμα αυτό, πήρε κεφάλι στο πρωτάθλημα οδηγών μετά από την εγκατάλειψη του μεγάλου του αντιπάλου. Στη 5η θέση έμεινε ο εντυπωσιακός Franco Morbidelli με τη Yamaha, μπροστά από τον Danilo Petrucci σε ακόμα μια μέτρια εμφάνιση για τον Ιταλό. Τη 10άδα έκλεισαν οι Fabio Quartararo, Pol Espargaro, Peco Bagnaia και ο Takaagi Nakagami που ήταν η πρώτη Honda της κατάταξης. Από εκεί και πέρα ακολούθησαν οι Maverick Vinales μετά από ποινή διέλευσης, ο Andrea Iannone, Johann Zarco, Miguel Oliveira και ο Tito Rabat που έκλεισε τη 15άδα.

Κάκιστη ημέρα για την Honda, με τους Marquez και Cal Crutchlow να έχουν πτώση στις στροφές 12 και 11, με τον πρώτο να χάνει το σερί νικών στο CoTA. O Jorge Lorenzo από την άλλη, αντιμετώπισε πρόβλημα και εγκατέλειψε λίγο μετά τη πτώση του teammate του.

O Αγώνας

Στην εκκίνηση, ο Marquez έκανε ένα πολύ καλό πέταγμα και με δύναμη στα φρένα έστριψε στη 1η θέση με τον Rossi να τον ακολουθεί και τον Crutchlow στη 3η να δέχεται πίεση από τον Miller. O Dovizioso έκανε εξαιρετικό πρώτο γύρο και είχε ανέβει ήδη στην 6η θέση πίσω από τον Rins. Ο Lorenzo είχε κακό ξεκίνημα και μέχρι το τέος του δεύτερου γύρου είχε πέσει στη 15η θέση, μέχρι να κερδίσει μία από τη πτώση του Aleix Espargaro.

O Marquez άνοιγε σιγά σιγά τη διαφορά από τον Rossi, o οποίος πλέον έβλεπε τον Crutchlow να έχει κολλήσει πίσω του. Οι Vinales και Mir πήραν ποινή διέλευσης για παράνομη εκκίνηση, πράγμα που θα τους ρίξει πολύ πίσω στη κατάταξη. Ο Dovizioso με το μαλακό ελαστικό δεν μπορούσε να πλησιάσει τον Rins και πλέον στον 5ο γύρο είχαμε ένα τρενάκι από τη 2η, μέχρι και τη 5η θέση.

Η τύχη όμως δεν ήταν με τον Βρετανό της LCR, o οποίος στη προσπάθεια του να περάσει τον Vale, έχασε το εμπρός μέρος και είχε πτώση στη στροφή 11. O Miller έκανε κι αυτός λάθος με τη σειρά του στην ίδια στροφή και επέτρεψε στον Rins να τον περάσει. Πιο πίσω, ο Morbidelli είχε προσπεράσει για την 5η θέση τον Dovizioso σε μια φοβερή εμφάνιση μέχρι στιγμής.

Όμως ο αγώνας μας επιφύλασσε περισσότερο δράμα, όταν ο Marquez έκανε ένα τεράστιο λάθος στη στροφή 12, έχασε τον έλεγχο και είχε πτώση που τον έθεσε εκτός αγώνα. Αυτό έφερε τον Rossi στη κορυφή της κατάταξης, με τον Rins να τον καταδιώκει. Μάλιστα, δύο γύρους αργότερα στην ίδια στροφή, ο Lorenzo είδε τη μοτοσυκλέτα του να αντιμετωπίζει κάποιου είδους μηχανικό πρόβλημα και ως αποτέλεσμα οι τρεις εργοστασιακές Honda έμειναν εκτός αγώνα.

Μπαίνοντας στους 4 τελευταίους γύρος, ο Rins έκανε την επίθεση και προσπέρασε στη στροφή 7 τον Rossi και πήρε τη πρωτοπορία του αγώνα. Στη 12 ο Rossi προσπάθησε να απαντήσει αλλά πήγε εκτός γραμμής και έχασε λίγο χρόνο. Πιο πίσω, o Dovizioso είχε ανέβει στη 4η θέση και ήταν πλέον πίσω από τον Miller.

Δύο γύρους πριν το τέλος, ο Rossi είχε ξεκινήσει τη δική του επίθεση, όμως μια λάθος γραμμή στη στροφή 11, τον άφησε 0.7s πίσω από τον Rins, ο οποίος μπήκε στον τελευταίο γύρο στη 1η θέση. O Rossi το πάλεψε μέχρι τη τελευταία στροφή, όμως ο Rins ήταν εκεί και με εντυπωσιακή οδήγηση πήρε τη πρώτη νίκη της καριέρας του με εμφατικό τρόπο, μπροστά από τον Vale και τον Miller που έκλεισε το βάθρο.

Αποτελέσματα Αγώνα

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles