spot_img

GP Ιαπανίας FP2: Κυρίαρχος και στο FP2 o Hamilton

Ο Lewis Hamilton βρέθηκε στην κορυφή και στην δεύτερη περίοδο ελεύθερων δοκιμών, δείχνοντας πως έχει μόνο στόχο τη νίκη.

Ο Βρετανός, έκανε έναν εντυπωσιακό χρόνο στο 1:20.802 και βρέθηκε και πάλι μπροστά από τον teammate του, ο οποίος ήταν αρκετά κοντά. Ο Hamilton βελτίωσε και την πρωινή του επίδοση, ενώ η διαφορά από τον ανταγωνισμό έχει μειωθεί. Ο Bottas ολοκλήρωσε στην 2η θέση, με τη διαφορά κάτω από το 0.1s και πάλι, αλλά ελάχιστα μεγαλύτερη από το FP1.

Οι δύο Ferrari βρέθηκαν στις θέσεις 3 και 4 με τον Raikkonen μπροστά από τον Vettel. O Φιλανδός, έδειξε και πάλι ταχύτερος από τον teammate του, αλλά δεν μπόρεσε να απειλήσει τις Mercedes. Από τη μεριά του ο Vettel, φαίνεται πως του λείπει λίγη ταχύτητα. τόσο στον έναν γύρο, αλλά και στον ρυθμό αγώνα

Ακολούθησαν οι δύο Red Bull στις θέσεις 5 και 6, με τη διαφορά από τη κορυφή να είναι κάτω από το 1s. Εντυπωσιακές και οι δύο Renault που βρέθηκαν με άνεση στις θέσεις 7 και 8.

Όλες οι ομάδες αντιμετώπισαν πρόβλημα με την πρόσφυση των ελαστικών στο FP2, κυρίως με τη μέση γόμα.

Με την έναρξη του FP2, οι δύο Haas και ο Jolyon Palmer ήταν οι πρώτοι οδηγοί που βγήκαν στη πίστα. Τα πρώτα 10 λεπτά κύλισαν ομαλά, με τους οδηγούς να θέλουν να προσαρμοστούν στα νέα δεδομένα της πίστας. Οι θερμοκρασίες ήταν πολύ πιο υψηλές από το FP1, πράγμα που επηρέασε τα μονοθέσια, με τη πρόσφυση να είναι μικρότερη.

Ο Kimi Raikkonen έγραψε το 1:23.143, όντας ταχύτερος και πάλι από τον teammate του, Sebastian Vettel. Ο Verstappen ήταν στη 2η θέση, με τον Sainz στη 3η. O Vettel ήρθε και πάλι να βελτιώσει για να ανέβει στην 2η θέση, όμως ήταν 0.9s πιο αργός.

Ο Hamilton ήταν ο πρώτος από τους δύο οδηγούς της Mercedes που συμπλήρωσε χρόνο, αλλά ένα λάθος του στο τρίτο κομμάτι του χάλασε τον χρόνο. Ο Bottas έκανε όμως πρώτο χρόνο, με το 1:23.062, μόλις 0.081s ταχύτερα από τον συμπατριώτη του.

O Hamilton κατάφερε να ανέβει στην 3η θέση, ενώ ο Max Verstappen στην στροφή 9, όταν έχασε προς στιγμήν τον έλεγχο του μονοθεσίου του και έκανε μια βόλτα από την αμμοπαγίδα. Την ίδια ώρα, ο Stoffel Vandoorne ήταν στην 10η θέση, πράγμα που έδειχνε πως η McLaren έχει καλό ρυθμό όταν υπάρχει λίγη πρόσφυση στη πίστα.

Πριν την ολοκλήρωση 30 λεπτών ο Fernando Alonso βγήκε στη πίστα με την McLaren Honda, κάνοντας τον πρώτο installation lap. Ο Ισπανός έχει ένα δύσκολο σ/κ μπροστά του να καλύψει το χαμένο έδαφος από το FP1.

Ο Sebastian Vettel ήταν ο πρώτος που μπήκε στη πίστα με τη μαλακή γόμα ελαστικών και έγραψε χρόνο στο 1:21.220 για να ανέβει στη 1η θέση. Όμως και πάλι, ο Raikkonen ήταν ταχύτερος και βελτίωσε κατά 0.1s τον ταχύτερο χρόνο.

Όμως, οι Mercedes είχαν διαφορετική άποψη, με τον Bottas να βελτιώνει αμέσως τον χρόνο του, ενώ ο Lewis Hamilton ήταν ο ταχύτερος όλων με το 1:20.802. Εντυπωσιακές και οι δύο Renault, οι οποίες ήταν στις θέσεις 7 και 8, πίσω από τις Red Bull.

O Alonso ξεκίνησε να γράφει χρόνους στη πίστα με τη μέση γόμα, όμως ο ρυθμός του δεν ήταν καλός. Ο Ισπανός έπρεπε πρώτα να συνηθίσει το μονοθέσιο στη πίστα, ενώ από την ομάδα έπρεπε να κάνουν τον κινητήρα να δουλέψει σωστά.

Οι ομάδες, ξεκίνησαν σιγά σιγά το πρόγραμμα προσομοίωσης αγώνα, καθώς το FP2 οι συνθήκες που επικρατούν, πιθανότατα θα τις δούμε και στον αγώνα.

Τα απρόοπτα δεν έλειψαν από τη διαδικασία, καθώς με περίπου 30 λεπτά να απομένουν για την ολοκλήρωση της διαδικασίας, είχαμε κόκκινη σημαία. Κάποια κομμάτια από τα sidepods της Toro Rosso του Carlos Sainz αποκολλήθηκαν, με αποτέλεσμα να μείνουν στη μέση της πίστας.

Μέχρι το τέλος δεν άλλαξε κάτι, καθώς κανένας δεν είχε τα ελαστικά να βελτιώσει, με τον Lewis Hamilton να είναι και πάλι ταχύτερος όλων. Στην 2η θέση βρέθηκε και πάλι ο Valtteri Bottas, ενώ ο Kimi Raikkonen  ήταν 3ος.

Τη 10άδα συμπλήρωσαν οι Vettel, Verstappen, Ricciardo, Hulkenberg, Palmer, Massa και Sainz.

Αποτελέσματα FP2

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles