spot_img

GP Ιαπωνίας: Ο Verstappen κέρδισε, η Red Bull Racing πήρε το πρωτάθλημα

Ο Max Verstappen ήταν ο μεγάλος πρωταγωνιστής στο GP Ιαπωνίας κερδίζοντας με άνεση τον αγώνα, ενώ η Red Bull Racing εξασφάλισε το πρωτάθλημα κατασκευαστών. 

Σε περίπατο εξελίχθηκε το GP Ιαπωνίας του 2023 με τη Red Bull Racing να κυριαρχεί και τον Max Verstappen να κερδίζει με άνεση. Ο Ολλανδός εκκίνησε από την pole position και έφτασε στη 13η του νίκη στο 2023 κάνοντας και τον ταχύτερο γύρο.

Ο πρωταθλητής με τη Red Bull Racing έστριψε πρώτος και δεν ξανακοίταξε πίσω του μέχρι το τέλος, με την ομάδα του να πανηγυρίζει το 6ο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Κατασκευαστών στην ιστορία της. Στη δεύτερη θέση τερμάτισε ο Lando Norris με τη McLaren και ο Oscar Piastri συμπλήρωσε την πολύ καλή ημέρα για τη βρετανική ομάδα, παίρνοντας την 3η θέση και ανεβαίνοντας στο πρώτο του βάθρο στη Formula 1. Έτσι ο Βρετανός της McLaren έγινε ο οδηγός με τις περισσότερες δεύτερες θέσεις στο 2023.

Μεγάλες μάχες είχαμε στις πιο πίσω θέσεις ανάμεσα στις Ferrari και Mercedes-AMG που κράτησαν μέχρι το τέλος των 53ων γύρων. Ο Charles Leclerc πίεσε για το βάθρο των νικητών, όμως έμεινε στην 4η θέση με την αναβαθμισμένη SF-23.

Δείτε την εκπομπή Slipstream #124 για τον κόσμο της Formula 1! 

Εντυπωσιακή μονομαχία έδωσαν στο τέλος οι Lewis Hamilton και Carlos Sainz. Αφού έβγαλε εκτός πίστας τον teammate του και τον προσπέρασε στο τέλος, ο Βρετανός πήρε την 5η θέση και 10 πολύτιμους βαθμούς για το πρωτάθλημα οδηγών και έμεινε μπροστά από τον Ισπανό που τον πίεζε στο τέλος.

Ο Sainz δέχθηκε το undercut στο δεύτερο pit-stop κάτι που δεν μπορούσε να αποφύγει η Ferrari, όμως προσπέρασε τον George Russell που ακολούθησε στρατηγική ενός pit-stop στον αγώνα.

Ο Fernando Alonso πήρε μία μοναχική 8η θέση για την παραπαίουσα Aston Martin, έχοντας όμως κακή στρατηγική στο Grand Prix. είναι εμφανές πως δεν έχει την ταχύτητα πλέον η AMR23. Οι οδηγοί της Alpine, Pierre Gasly και Esteban Ocon συμπλήρωσαν την πρώτη 10άδα και πήραν βαθμούς ξανά.

Ο αγώνας είχε πολλά ευτράπελα και συνολικά 15 οδηγοί πήραν την καρό σημαία.

Αποτελέσματα Grand Prix Ιαπωνίας 

No description available.

  • Κάντε μας like στο facebook
  • Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
  • Ακούστε τις εκπομπές μας στο Spotify
  • Μπείτε στον server μας στο Discord

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles