spot_img

GP ΗΠΑ FP1: Κυρίαρχες οι Mercedes με τον Bottas ταχύτερο

Ο Valtteri Bottas ήταν ο ταχύτερος οδηγός στο FP1 του GP ΗΠΑ, με τις Mercedes να ξεκινούν στο 1-2 έχοντας τρομακτικό ρυθμό.

Η Mercedes δείχνει από πολύ νωρίς πως το GP ΗΠΑ μάλλον είναι αγώνας στον οποίο θα είναι ανίκητες. Ο Valtteri Bottas ήταν μπροστά από τον Hamilton για 0,045s και τον Verstappen να ακολουθεί μπροστά από τις δύο Ferrari.

Διαβάστε επίσης: Σαν Σήμερα στη Formula 1 και το μηχανοκίνητο αθλητισμό

Ο καιρός ήταν ηλιόλουστος στο Circuit of the Americas, με τη θερμοκρασία αέρα στους 26 βαθμούς και την αντίστοιχη του οδοστρώματος στους 30.

Αρκετοί οδηγοί βγήκαν με την έναρξη του χρονομέτρου, με ποικιλία στις επιλογές των ελαστικών τους. Πριν προλάβουν όμως να συμπληρωθούν 3 λεπτά στη διαδικασία, εμφανίστηκε η κόκκινη σημαία. Ο λόγος ήταν ένα πρόβλημα του Fernando Alonso, ο οποίος πάρκαρε το μονοθέσιο της Alpine, την A521, στην έξοδο διαφυγής της στροφής 12.

Δείτε το GP Άμπου Ντάμπι για το Ελληνικό eSports Πρωτάθλημα F1.

Η επανέναρξη πραγματοποιήθηκε με τη συμπλήρωση 11 λεπτών. Στα πρώτα 8 λεπτά, η πρώτη 3αδα αποτελούταν από τους Hamilton, Verstappen και Bottas, όλοι τους με soft ελαστικά. O Βρετανός οριοθετούσε το ρυθμό με 1:37.260, ενώ οι άλλοι δύο οδηγοί είχαν διαφορά 0,077s και 0,212s αντίστοιχα από τον ίδιο. Ταυτόχρονα, ο Charles Leclerc είχε μία έξοδο στο πρώτο sector της πίστας, όμως ο Μονεγάσκος δεν είχε ιδιαίτερο πρόβλημα και συνέχισε την προσπάθειά του.

Όσο οι χρόνοι συνέχισαν να πέφτουν, οι McLaren ανέβηκαν στην κατάταξη. Ο Ricciardo βρέθηκε προσωρινά στην 3η θέση με medium ελαστικά, πριν τον περάσει ο Norris που ανέβηκε με στη 2η θέση με soft γόμα. Λίγο μετά, βρέθηκε στην κορυφή των χρόνων ο Sergio Perez με 1:36.798 με hard ελαστικά, κάτι που σημαίνει πως οι οδηγοί δεν πίεζαν στο μέγιστο ακόμα. Πράγματι, ο Lewis Hamilton λίγο αργότερα κατέβηκε στο 1:36.381, μπροστά από τον Μεξικανό για 0,417s.

Με το πρώτο ημίωρο να συμπληρώνεται, η συντριπτική πλειοψηφία των οδηγών μπήκε στα pit για να βάλουν καινούρια ελαστικά. Ο Vettel, που έμεινε να κάνει χρόνους μαζί με τον Giovinazzi, έκανε τον πρώτο χρόνο με 1:36.074, όμως η προσπάθειά του ακυρώθηκε καθώς βγήκε εκτός ορίων πίστας στη στροφή 9. Ο Charles Leclerc, έχοντας βάλει τα soft ελαστικά, έκανε την 2η καλύτερη προσπάθεια, στα 0,220s πίσω από τον Hamilton.

Όλο και περισσότεροι οδηγοί βγήκαν για γρήγορο γύρο, με τη soft γόμα να χρησιμοποιείται από όλους. Οι χρόνοι βελτιώνονταν όλο και περισσότερο. Ο Verstappen βρέθηκε στην κορυφή με χρόνο 1:36.049. Σχεδόν με τη συμπλήρωση 40 λεπτών, ο Nikita Mazepin, ενώ βρισκόταν σε γρήγορο γύρο, έχασε τον έλεγχο στη στροφή 19 και λίγο έλειψε να έχει επαφή με τις μπαριέρες. Αυτό δε συνέβη και είχαμε απλά κίτρινη σημαία για κάποια δευτερόλεπτα.

Ο Lewis Hamilton επανήλθε στην κορυφή με εμφατικό τρόπο, κάνοντας χρόνο 1:35.096 με τα soft ελαστικά, σχεδόν 1s πιο κάτω από τον αντίστοιχο του Verstappen. Ο Bottas κινήθηκε ακόμα ταχύτερα, κατέβηκε κάτω από το 1:35, για την ακρίβεια στο 1:34.874. Με 17 λεπτά να απομένουν για τη λήξη της διαδικασίας, ο Fernando Alonso κατάφερε να βγει στην πίστα, μετά το πρόβλημα που είχε στην αρχή του FP1. Ο χρόνος του δεν ήταν αξιοσημείωτος, βρέθηκε μόλις στη 18η θέση, πάνω από τις δύο Haas.

Στα τελευταία λεπτά δεν άλλαξε ιδιαίτερα η κατάταξη με τους χρόνους, με την πλειοψηφία των οδηγών να επικεντρώνονται στην προσομοίωση αγώνα. Τα μόνα αξιοσημείωτα γεγονότα ήταν μία επαφή ανάμεσα στους Perez και Schumacher στη στροφή 12, αλλά και ένα μικρό λάθος του Raikkonen βγαίνοντας από τη στροφή 9.

  • Κάντε μας like στο facebook
  • Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube

Οι δύο Mercedes ήταν πολύ μπροστά από τον υπόλοιπο ανταγωνισμό, με τον Bottas να προηγείται του Hamilton κατά 0,045s. Στην 3η θέση ήταν ο Max Verstappen στα 0,932s από τον Bottas. Η Ferrari είχε τους Leclerc και Sainz στην 4η και 5η θέση στα 1,460s και 1,634s αντίστοιχα από την κορυφή. Ο Pierre Gasly ήταν επάνω από τον Sergio Perez, ενώ τη 10αδα “έκλεισαν” οι Alfa Romeo των Giovinazzi και Raikkonen.

Αρκετά ψηλά ήταν ο George Russell με Williams στην 11η θέση, μπροστά από τον Ocon, αλλά και τις δύο Aston Martin των Stroll και Vettel. Την κατάταξη συμπλήρωσαν οι Fernando Alonso με Alpine, Daniel Ricciardo με McLaren, Nicholas Latifi με Williams, Yuki Tsunoda με AlphaTauri και οι Haas των Mick Schumacher και Nikita Mazepin.

Αποτελέσματα FP1 GP ΗΠΑΑκούστε την εκπομπή “Slipstream” με την ανάλυση του GP Τουρκίας.

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles