spot_img

GP ΗΠΑ: Προβληματισμένη η Mercedes ενόψει κατατακτηρίων

Η Mercedes δεν έμεινε ικανοποιημένη από την πρώτη μέρα του GP ΗΠΑ, καθώς δεν κατάφερε να βελτιωθεί από την πρώτη περίοδο ελεύθερων δοκιμών στη δεύτερη.

Μετά το κυριαρχικό FP1, οι οδηγοί της Mercedes είδαν τη Red Bull και τον Sergio Perez στην κορυφή στο FP2 του GP ΗΠΑ. Σύμφωνα με τις δηλώσεις τους, δεν είναι δεδομένη η pole position στο Circuit of the Americas.

Διαβάστε επίσης: Σαν Σήμερα στη Formula 1 και το μηχανοκίνητο αθλητισμό

Οι ελεύθερες δοκιμές στο GP ΗΠΑ ξεκίνησαν ιδανικά για τη Mercedes. Έκανε το 1-2, με τον Bottas μπροστά από τον Hamilton και τον Verstappen πίσω τους στα 0,9s. Το σκηνικό, όμως, άλλαξε στο FP2. Οι ίδιοι δεν ήταν τόσο καλοί και είδαν τον Sergio Perez με Red Bull να σημειώνει τον ταχύτερο χρόνο και τον Lando Norris με McLaren ν’ ακολουθεί. Στις δηλώσεις τους, οι οδηγοί της γερμανικής ομάδας εξέφρασαν την ανησυχία πως μειώθηκε η διαφορά τους από τις υπόλοιπες ομάδες μετά το FP2. Ο Lewis Hamilton δήλωσε:

Το FP1 ήταν πολύ καλή περίοδος, κάναμε κάποιες αλλαγές και δεν ήμουν ευχαριστημένος με το FP2. Και πάλι, δεν ήταν άσχημος ο ρυθμός μας, όμως νομίζω πως χάσαμε λίγο χρόνο από τους υπόλοιπους, ή αυτοί έχουν κερδίσει από εμάς, επομένως μας περιμένει δουλειά στη διάρκεια της νύχτας, όπως πάντα.

Ακούστε την εκπομπή “Slipstream” με την ανάλυση του GP Τουρκίας.

Ο Valtteri Bottas συμμερίστηκε τις ανησυχίες του team-mate του για την πορεία της Mercedes στις ελεύθερες δοκιμές:

Νομίζω πως έχουμε ένα ανταγωνιστικό μονοθέσιο. Ναι, η σημερινή μέρα έδειξε πως είναι πολύ κοντά οι ομάδες στην κορυφή. Ίσως, σε σχέση με τον ανταγωνισμό, να κάναμε κι εμείς ένα βήμα πίσω στις ελεύθερες δοκιμές. Δώσαμε περισσότερη έμφαση στην προσομοίωση αγώνα, έχουμε όμως να λύσουμε αρκετά ζητήματα. Χωρίς αμφιβολία, το Σάββατο θα είμαστε πολύ κοντά με τους αντιπάλους μας.

Ο Φινλανδός αναφέρθηκε και στην ποινή 5 θέσεων που θα έχει στη σειρά εκκίνησης του GP ΗΠΑ:

Δυστυχώς θα έχω ξανά ποινή, όμως είναι μικρότερη από τις προηγούμενες φορές, 5 θέσεις. Μπορώ, πάντως, να κάνω πάλι έναν καλό αγώνα από εκεί που θα βρίσκομαι. Έχουμε ακόμα πολλή δουλειά με το set-up. Δεν είναι καθόλου εύκολη η οδήγηση εδώ, νιώθεις σε ορισμένα σημεία πως η πίστα έχει χάσει αρκετή πρόσφυση, επομένως η ισορροπία είναι λίγο απρόβλεπτη.

  • Κάντε μας like στο facebook
  • Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube

Η Mercedes θέλει να κάνει το αποφασιστικό βήμα για την κατάκτηση του πρωταθλήματος κατασκευαστών στο GP ΗΠΑ, έχοντας προβάδισμα 36 πόντων από τη Red Bull στη βαθμολογία. Ταυτόχρονα, ο Lewis Hamilton στοχεύει στη νίκη και την πρωτοπορία του πρωταθλήματος οδηγών, όπου είναι πίσω από τον Max Verstappen κατά 6 πόντους.

Δείτε το GP Μπαχρέιν για το Ελληνικό eSports Πρωτάθλημα Formula 1.

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles