spot_img

GP ΗΠΑ FP3: Ξανά στην κορυφή ο Perez, εκτός τετράδας η Mercedes

Ο Sergio Perez ολοκλήρωσε ως ο ταχύτερος οδηγός στο FP3 του GP ΗΠΑ, με τη Red Bull Racing να δείχνει σε εξαιρετική φόρμα ενόψει κατατακτήριων δοκιμών.

Ταχύτερες ήταν οι Red Bull και στην τελευταία περίοδο των ελεύθερων δοκιμών, με τους Perez και Verstappen στις θέσεις 1 και 3, ενώ ανάμεσά τους ήταν ο Carlos Sainz με Ferrari. Λίγο πίσω ήταν οι Mercedes, με τη γρήγορη προσπάθεια του Hamilton να μην μετράει λόγω ορίων πίστας.

Ο καιρός παρέμενε ικανοποιητικός αν και υπήρχε ελαφριά συννεφιά. Η θερμοκρασία αέρα ήταν στους 28 βαθμούς Κελσίου και αυτή του οδοστρώματος στους 37.

Διαβάστε επίσης: Σαν Σήμερα στη Formula 1 και το μηχανοκίνητο αθλητισμό

Τα πρώτα λεπτά δεν είχαν ιδιαίτερη δράση. Ο Sebastian Vettel έκανε μία πρώτη “βόλτα” στην πίστα, χωρίς να κάνει γρήγορο γύρο. Μετά τα πρώτα 6 λεπτά έκανε την εμφάνισή του και ο Fernando Alonso, προσπαθώντας να καλύψει το χαμένο χρόνο από το FP1, κάνοντας έναν ενδεικτικό χρόνο με 1:40.977. Φαίνεται πως οι ομάδες προσπαθούσαν να κάνουν συντήρηση των ελαστικών τους καθώς πιστεύουν ότι είναι πιθανό να χρειαστεί να κάνουν 2 pit stop στον αγώνα.

Μετά το πρώτο δεκάλεπτο, έκανε και ο Lewis Hamilton την εμφάνισή του στην πίστα, με τα soft ελαστικά. Ο Βρετανός αρχικά σημείωσε χρόνο 1:35.814. Με τη συμπλήρωση 17 λεπτών άρχισε να γεμίζει η πίστα, σχεδόν όλοι οι οδηγοί έβγαιναν με τη soft γόμα. Στους πρώτους χρόνους, πρωτοπόρος ήταν ο Valtteri Bottas με 1:35.556, πίσω του ήταν ο Perez στα 0,077s και ο Leclerc στα 0,132s. Ο Hamilton δεν άργησε ν’ απαντήσει κάνοντας 1:35.571 και ορίστηκε αυτός επικεφαλής, καθώς ο χρόνος του Bottas διαγράφηκε για παραβίαση των ορίων της πίστας.

Ακούστε την εκπομπή “Slipstream” με την ανάλυση του GP Τουρκίας.

Η πρώτη προσπάθεια του Max Verstappen τον έφερε στην κορυφή με χρόνο 1:35.207. Ο Perez ήταν σχεδόν το ίδιο γρήγορος με τον team-mate του, μόλις 0,001s πίσω του! Ταυτόχρονα, ο Valtteri Bottas έκανε ένα λάθος στο πρώτο sector, χωρίς να έχει ζημία, όμως κατέστρεψε το σετ ελαστικών που χρησιμοποιούσε. Παρόμοια ενέργεια έκανε λίγο αργότερα και ο George Russell.

Μετά τα πρώτα 30 λεπτά, ο Verstappen βελτίωσε εκ νέου το χρόνο του κάνοντας 1:34.912, τον ταχύτερο για τον ίδιο μέχρι τώρα στις ελεύθερες δοκιμές. Πίσω από τις Red Bull και τον Hamilton βρίσκονταν οι Ferrari με Leclerc και Sainz, ενώ οι McLaren ακολουθούσαν με τον Ricciardo μπροστά από το Norris. Ο Valtteri Bottas έκανε ένα γύρο ο οποίος μέτρησε, ανεβαίνοντας στη 2η θέση, μόλις 0,076s πίσω από τον Verstappen. 

Μετά τα πρώτα 40 λεπτά, ο Carlos Sainz βελτίωσε αισθητά το χρόνο του με νέο σετ soft ελαστικών και ανέβηκε στην κορυφή με 1:34.805. Ο Lando Norris βρέθηκε στην 3η θέση, ενώ ο Leclerc δεν ήταν το ίδιο γρήγορος με τον team-mate του, ενώ παραβίασε και αυτός τα όρια πίστας, με τον χρόνο του να σβήνεται. Σταδιακά βγήκαν και οι υπόλοιποι οδηγοί για τις τελευταίες προσπάθειές τους. Ο Sergio Perez πήρε ξανά το προβάδισμα, “πέφτοντας” στο 1:34.701.

  • Κάντε μας like στο facebook
  • Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube

Οι προσπάθειες των Verstappen και Hamilton ήταν εκτός ορίων πίστας και δεν άλλαξαν την κατάσταση στην κορυφή. Ο Sergio Perez με Red Bull έμεινε στην κορυφή με τον Carlos Sainz με Ferrari πίσω του στα 0,104s και τον Verstappen, επίσης με Red Bull, να διατηρείται στην 3η θέση στα 0,211s. Ακολούθησε ο Lando Norris με McLaren που είχε πίσω του τις Mercedes των Bottas και Hamilton. Ο Daniel Ricciardo με τη δεύτερη McLaren ήταν στην 7η θέση. Πίσω του ήταν ο Pierre Gasly με AlphaTauri, ο Charles Leclerc με Ferrari και ο Esteban Ocon με Alpine.

Στην 11η θέση βρέθηκε ο Sebastian Vettel και στην 12η θέση ο George Russell. Ακολούθησαν οι Alfa Romeo των Raikkonen και Giovinazzi με τον Nicholas Latifi να βρίσκεται ανάμεσά τους στη 14η θέση. Η τελική πεντάδα είχε την Aston Martin του Lance Stroll, την Alpine του Fernando Alonso, την AlphaTauri του Yuki Tsunoda και τις Haas των Mick Schumacher και Nikita Mazepin. Ο τελευταίος δεν είχε γρήγορο γύρο που μέτρησε, λόγω παραβίασης των ορίων πίστας.

 Αποτελέσματα FP3 – GP ΗΠΑ

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles