spot_img

GP ΗΠΑ QP: Ασταμάτητος «Martinator» στο πάρτι της Ducati

Ο Jorge Martin ήταν ο μεγάλος πρωταγωνιστής στο QP του GP ΗΠΑ, παίρνοντας τη δεύτερη pole position στο 2022 για λογαριασμό της Pramac Racing Ducati.

Η Ducati διέλυσε τον ανταγωνισμό, καταλαμβάνοντας τις πρώτες πέντε θέσεις στις κατατακτήριες του GP ΗΠΑ. Στην pole position ήταν ο Martin, δίπλα του στην πρώτη σειρά θα βρίσκονται οι Miller, Bagnaia.

Οι ελεύθερες δοκιμές στο Austin για το MotoGP έδειχναν πως μπορεί να υπάρξει ανταγωνισμός για την pole position. Ωστόσο, η Ducati εμφανίστηκε πολύ δυνατή στις κατατακτήριες του GP ΗΠΑ, καθώς έκανε «κατάληψη» στην πρώτη πεντάδα της σειράς εκκίνησης. Ο Jorge Martin με Pramac πήρε τη δεύτερη pole position για το 2022 και την έκτη στην καριέρα του στη μεγάλη κατηγορία με χρόνο 2:02.039. Οι εργοστασιακές Ducati έχασαν για πολύ λίγο την κορυφή, με τον Jack Miller να καταλήγει στη 2η θέση μόλις για 0,003s. Ο Francesco Bagnaia συμπληρώνει την πρώτη σειρά εκκίνησης, παίρνοντας την 3η θέση με χρόνο που ήταν κατά 0,127s πίσω από την pole.

  • Κάντε μας like στο facebook
  • Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
  • Μπείτε στον server μας στο Discord

Οι δορυφορικές Ducati των Johann Zarco και Enea Bastianini ήταν στην 4η και 5η θέση αντίστοιχα, με τον Fabio Quartararo με Yamaha να εκκινεί τον αγώνα από την 6η θέση στη δεύτερη σειρά εκκίνησης. Η Suzuki βρέθηκε στις θέσεις 7 και 8 με τον Alex Rins μπροστά από τον Joan Mir, ενώ ο Marc Marquez με Honda ήταν μόλις στην 9η θέση, αν και έχει φοβερή παράδοση σε αυτή την πίστα. Ο Takaaki Nakagami με Honda ολοκλήρωσε τις κατατακτήριες στην 10η θέση, ο Luca Marini με Ducati βρέθηκε στην 11η θέση και ο Pol Espargaro με Honda τερμάτισε στη 12η θέση.

Οι αναβάτες της Aprilia δεν κατάφεραν να προκριθούν στο Q2, με τον Aleix Espargaro να είναι μπροστά από τον Maverick Vinales στις θέσεις 13 και 14. Οι Ιταλοί Andrea Dovizioso με Yamaha και Marco Bezzecchi με Ducati ήταν στη 15η και 16η θέση αντίστοιχα, με τον Brad Binder να βρίσκεται στη 17η θέση, όντας και πάλι ο ταχύτερος αναβάτης της ΚΤΜ. Οι θέσεις 18 και 19 είχαν και πάλι ιταλικό «χρώμα», με τον Fabio di Giannantonio με Ducati να είναι μπροστά από τον Franco Morbidelli με Yamaha.

Στις τελευταίες θέσεις της κατάταξης η πλειοψηφία ήταν μοτοσικλέτες της ΚΤΜ, με τους Miguel Oliveira, Raul Fernandez και Remy Gardner να καταλαμβάνουν την 20ή, 21η και 22η θέση αντίστοιχα. Στις τελευταίες δύο θέσεις ολοκλήρωσαν τις κατατακτήριες οι Alex Marquez με Honda και Darryn Binder με Yamaha.

Το GP ΗΠΑ θα διεξαχθεί την Κυριακή στις 21:00 ώρα Ελλάδος στην πίστα του Austin στο Texas, με την Ducati να είναι το μεγάλο φαβορί για να κατακτήσει τη δεύτερη νίκη της στη χρονιά.

Αποτελέσματα QP – GP ΗΠΑ

Image

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles