spot_img

Ο Alonso είχε στόχο την pole position

Ο Fernando Alonso θεωρεί ότι ήταν στο κυνήγι της pole position για το GP Αυστραλίας, πριν ένα πρόβλημα με τα υδραυλικά της Α522 τον στείλει στον τοίχο στο Q3.

Ο Ισπανός έδειχνε ιδιαίτερα ανταγωνιστικός μέχρι τώρα στο τριήμερο στην Αυστραλία, με πολύ καλό ρυθμό στις ελεύθερες δοκιμές και έχοντας γράψει πολύ ανταγωνιστικούς χρόνους σε Q1 και Q2. Στην πρώτη του προσπάθεια στο Q3 βρισκόταν σε έναν πάρα πολύ ανταγωνιστικό γύρο, γράφοντας μάλιστα τον ταχύτερο χρόνο στο δεύτερο sector, μέχρι που ήρθε η καταστροφή. Ξαφνικά, η A522 έχασε την υδραυλική πίεση στην στροφή 11, με το μονοθέσιο να καταλήγει ακυβέρνητο στις μπαριέρες. Ο οδηγός της Alpine τόνισε πως ήταν αδύνατο να κάνει το οτιδήποτε για να αποφύγει τη σύγκρουση και στάθηκε ιδιαίτερα στο πόσο άτυχος είναι ως τώρα τη φετινή σεζόν:

Το κιβώτιο δεν δούλευε, ο κινητήρας έσβησε και έχασα και την υδραυλική υποβοήθηση στο τιμόνι. Είναι απίστευτο το πόσο άτυχοι είμαστε, αν αυτό συνέβαινε 20 δευτερόλεπτα αργότερα, ίσως να ήμασταν στην pole, αν το αυτοκίνητο έσβηνε στην στροφή 1 αντί για την 11.

Ακούστε την εκπομπή Slipstream με την ανάλυση του GP Σαουδικής Αραβίας.

Ιδίως για το θέμα της pole position, ο Alonso εμφανίστηκε πεπεισμένος στις δηλώσεις του πως μπορούσε να πάρει την pole, επισημαίνοντας μάλιστα την ανάγκη να λύσει η Alpine τα προβλήματα αξιοπιστίας, τα οποία φαίνεται να χτυπάνε κυρίως το δικό του μονοθέσιο:

Είμαι άτυχος, καθώς το άλλο αυτοκίνητο φαίνεται να είναι εντάξει, οπότε η ομάδα πρέπει να το λύσει αυτό. Μοιάζει αρκετά τυχαίο το ότι όλα συμβαίνουν σε μένα και μάλιστα τις στιγμές που είμαστε γρήγοροι. Στο Μπαχρέιν ήμασταν στην 9η και 10η θέση, οπότε θα χάναμε μόλις έναν ή δύο βαθμούς αν σταματούσαμε από κάποιο πρόβλημα. Όμως, στην Jeddah και πολύ περισσότερο σήμερα, όπου θεωρώ ότι μια θέση στην πρώτη τριάδα ήταν σίγουρη, με ενοχλεί αρκετά.

Photo: Alpine

Όσο για την πρόοδο της ομάδας του, ο Ισπανός εμφανίστηκε ιδιαίτερα ευχαριστημένος:

Το αυτοκίνητο γίνεται όλο και καλύτερο, νιώθουμε πιο σίγουροι και η ομάδα δουλεύει σκληρά. Ίσως είναι έκπληξη να παλεύουμε για την pole, όμως δεν είναι έκπληξη ότι είμαστε όλο και πιο κοντά στους πρωτοπόρους. Νομίζω πως ήταν το καλύτερό μου αγωνιστικό τριήμερο εδώ και χρόνια μέχρι στιγμής και είναι λυπηρό το ότι δεν μπόρεσα να το ολοκληρώσω όπως ήθελα.

Προς ώρας, ο Fernando Alonso θα εκκινήσει το αυριανό GP στο Albert Park από τη δέκατη θέση, χωρίς ωστόσο να υπολογίζονται ποινές που θα προκύψουν ενδεχομένως για τον ίδιο ή άλλους οδηγούς. Τόσο ο ίδιος όσο και η Alpine έδειξαν πολύ καλά στοιχεία ως τώρα και θα έχει ενδιαφέρον να παρακολουθήσουμε τον αγώνα τους.

Δείτε το GP Κίνας για το Ελληνικό Πρωτάθλημα Formula G.

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles