spot_img

GP ΗΠΑ Race: Το έκανε να φαίνεται εύκολο ο Marquez

Ο Marc Marquez ήταν ο απόλυτος κυρίαρχος στο Circuit of the Americas, παίρνοντας την ίσως πιο εύκολη νίκη της καριέρας του.

Ο Ισπανός έκανε μια τέλεια εκκίνηση και από τη πρώτη στροφή ήταν στη 2η θέση, στην οποία φυσικά δεν έκατσε για πολύ. Ανέβηκε γρήγορα στη κορυφή και έπειτα δεν τον ξαναείδε κανένας. Εξαφανίστηκε στον ορίζοντα και πήρε τη πρώτη νίκη της χρονιάς, με πολύ πολύ απλό τρόπο. Στη 2η θέση βρέθηκε ο Maverick Vinales με την Yamaha, με τον Ισπανό να μην μεγιστοποιεί τη πρώτη θέση στην εκκίνηση, αλλά το αποτέλεσμα παραμένει πολύ σημαντικό για τον ίδιο και την ομάδα του. Το βάθρο ολοκλήρωσε ο Andrea Iannone με την Suzuki, παίρνοντας το δεύτερο σερί βάθρο για το ιαπωνικό εργοστάσιο, με μια εξαιρετική εμφάνιση. Ο Ιταλός βρέθηκε μέχρι και στη κορυφή, αλλά η 3η θέση ήταν το μέγιστο για τον ίδιο.

Στην 4η θέση ολοκλήρωσε ο Valentino Rossi, o οποίος δεν κατάφερε να παλέψει για το βάθρο στον αγώνα, ενώ στην 5η θέση βρέθηκε ο Andrea Dovizioso σε έναν μέτριο αγώνα για τον ίδιο και την Ducati. O Johann Zarco πήρε την 6η θέση, ενώ την 10άδα έκλεισαν οι Dani Pedrosa, Jack Miller, Tito Rabat και Aleix Espargaro.

Ο Αγώνας

Στην εκκίνηση, ο Iannone πετάχτηκε καλύτερα και έστριψε στη 1η θέση, με τον Marquez να εκκινεί εκπληκτικά και να τον ακoλουθεί, έχοντας τον Vinales πίσω τους. Οι Crutchlow, Zarco και Rossi ακολουθούσαν, έχοντας τον Dovizioso στην 7η.

Ο Ισπανός αναβάτης της Honda επιτέθηκε αμέσως και στα φρένα για τη στροφή 12 ανέβηκε στη 1η θέση. Ο Rossi από τη μεριά του, ήταν δυνατός στα πρώτα περάσματα και πέρασε γρήγορα τους Zarco & Crutchlow, αλλά κόλλησε πίσω από τον Vinales.

O Iannone προσπάθησε να επιτεθεί, αλλά στην 11η στροφή, είχε ένα άτσαλο φρενάρισμα και έμεινε σχεδον 1s πίσω από τον αντίπαλό του. Ο Crutchlow έκανε ένα λάθος και έχασε δύο θέσεις, ενώ ο Lorenzo πιο πίσω, είχε σταθεροποιηθεί στην 9η θέση, μπροστά ακριβώς από τον Rins.

O Vinales ξαφνικά, άρχισε να παίρνει χρόνο από τον Iannone o οποίος δυσκολευόταν ήδη με τα ελαστικά του. Ο Ισπανός έκανε τη κίνηση στη στροφή 1 στον 6ο γύρο και ανέβηκε στην 2η θέση, με τον Rossi να καραδοκεί.

Ο Crutchlow έπαιξε με τη τύχη του και το πλήρωσε όταν έχασε το εμπρός ελαστικό στη στροφή 20 και είχε πτώση. Μπόρεσε όμως να συνεχίσει, αλλά ήταν στη τελευταία θέση. Πτώση είχε και ο Alex Rins, η οποία ήταν η δεύτερη σε τρεις αγώνες.

Ο Marquez μπροστά, είχε ανοίξει για τα καλά τη διααφορά και το έκανε να δείχνει σαν μια Κυριακάτικη απογευματινή βόλτα, με τη μοναδική μάχη στη πίστα να είναι εκείνη για την 5η θέση. Ο Zarco είχε κολλημένους πίσω του, τους Dovizioso και Pedrosa, όμως κανένας δεν μπορούσε να βρει τρόπο να προσπεράσει. Μπροστά τους, ο Rossi είχε χάσει επαφή με τον Iannone, o oποίος είχε αρκετά μπροστά του τον Vinales.

O αγώνας του Lorenzo πήγε από το κακό στο χειρότερο, καθώς σε μια στροφή έχασε τρεις θέσεις και έπεσε στην 11η θέση, σε ακόμα έναν μίζερο αγώνα. Την ίδια στιγμή, ο Dovizioso κατάφερε επιτέλους να επιτεθεί και προσπέρασε τον Zarco για να ανέβει στην 5η θέση.

Μπροστά, o Marquez δεν απειλήθηκε ποτέ και πέρασε πρώτος τη γραμμή του τερματισμού, για να επιβεβαιώσει τον τίτλο του Βασιλιά στο COTA. Oι Vinales και Iannone συμπλήρωσαν το βάθρο στον λιγότερο θεαματικό αγώνα του 2018.

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles