spot_img

GP ΗΠΑ: Το πρόγραμμα του αγωνιστικού τριημέρου

Η τελευταία τετράδα αγώνων στο Πρωτάθλημα ξεκινά το ερχόμενο τριήμερο με τη διεξαγωγή του GP ΗΠΑ στην πίστα του Austin, με το όλο το πρόγραμμα να ακολουθεί.

Μετά από μία εβδομάδα κενό, η αγωνιστική δράση στη Formula 1 επανέρχεται με τη διεξαγωγή του GP ΗΠΑ. Πρόκειται για τον πρώτο από τους 3 αγώνες στην αμερικάνικη ήπειρο, με αυτούς του Μεξικού και της Βραζιλίας να έπονται. Επίσης, το GP ΗΠΑ αποτελεί τον πρώτο αγώνα της φετινής σεζόν στον οποίο ο Max Verstappen θα αγωνιστεί ως δύο φορές Παγκόσμιος Πρωταθλητής. Ο Ολλανδός εξασφάλισε τον Τίτλο του 2022 στον προηγούμενο αγώνα, το GP Ιαπωνίας, σημειώνοντας τη 12η νίκη του σε 18 αγώνες.

Οι αγώνες μηχανοκίνητου αθλητισμού στις ΗΠΑ έχουν τεράστια ιστορία, καθώς σε ανεπίσημο επίπεδο τα πρώτα γεγονότα χρονολογούνται στις αρχές του 20ού αιώνα. Από την πρώτη χρονιά που η Formula 1 είχε επίσημο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα, ο περίφημος αγώνας Indy 500 υπήρχε στο πρόγραμμα και παρέμεινε, μάλιστα, μέχρι το 1960. Το πρώτο επίσημο GP ΗΠΑ, με αυτή την ονομασία, πραγματοποιήθηκε το 1959 στην πίστα Sebring. Τα επόμενα χρόνια, μαζί με αρκετές διακοπές, έχουν διεξαχθεί άλλοι 41 επόμενοι αγώνες με την ίδια ονομασία. Παράλληλα, διεξάγονταν και άλλοι αγώνες στην ίδια χώρα, όμως ο θεσμός ονομαζόταν αλλιώς.

Το GP ΗΠΑ φιλοξενείται στην πίστα του Austin από το 2012, όπου και διεξάγεται ανελλιπώς με εξαίρεση το 2020, όταν και είχε ακυρωθεί λόγω της πανδημίας Covid-19. Το Circuit of the Americas, όπως είναι η επίσημη ονομασία του, σχεδιάστηκε από το γνωστό Hermann Tilke, όπως και πολλές άλλες πίστες, και έχει μήκος 5,513 χιλιόμετρα. Αποτελείται από 20 στροφές, 11 από αυτές είναι αριστερές και οι υπόλοιπες εννέα δεξιές. Στη σύντομη ιστορία στην πίστα του Austin, ο Lewis Hamilton μετρά 5 νίκες, ενώ μία φορά είδαν πρώτοι την καρό σημαία οι Sebastian Vettel, Kimi Raikkonen, Valtteri Bottas και Max Verstappen. Στους κατασκευαστές, η Mercedes προηγείται με 5 νίκες, ακολουθεί η Red Bull Racing με 2, ενώ μία επιτυχία έχει η McLaren και η Ferrari.

Ακούστε την εκπομπή Slipstream με την ανάλυση του GP Ιαπωνίας.

Όλες οι περίοδοι του GP ΗΠΑ θα μεταδοθούν τόσο από τη δημόσια τηλεόραση (ΕΡΤ 2, ΕΡΤ Sports), όσο και από τη συνδρομητική (Cosmote Sports 5).

Πρόγραμμα F1 – GP ΗΠΑ

Παρασκευή 21 Οκτωβρίου

22:00-23:00 | 1η περίοδος ελεύθερων δοκιμών (FP1)

Σάββατο 22 Οκτωβρίου

01:00-02:30 | 2η περίοδος ελεύθερων δοκιμών (FP2)

22:00-23:00 | 3η περίοδος ελεύθερων δοκιμών (FP3)

Κυριακή 23 Οκτωβρίου

01:00-02:00 | Κατατακτήριες δοκιμές (Qualifying)

22:00-00:00 | Αγώνας (Race)

  • Κάντε μας like στο facebook
  • Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
  • Ακούστε τις εκπομπές μας στο Spotify
  • Μπείτε στον server μας στο Discord

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles