spot_img

Horner: «Η Honda μάλλον μετάνιωσε που έφυγε από την F1»

Ο Christian Horner υποστήριξε πως με τις πρόσφατες επιτυχίες της Red Bull Racing η Honda ίσως έχει μετανιώσει την απόφασή της πίσω στο 2021 να αποχωρήσει από την Formula 1 ως προμηθευτής μονάδων ισχύος.

Η συνεργασία των Red Bull Powertrains και Honda Racing Corporation (HRC) έχει παράγει τις τελευταίες δυο σεζόν στη Formula 1 έναν από τους πιο ανταγωνιστικούς κινητήρες του grid. Το 2021 με τις επιπτώσεις της πανδημίας του Covid-19 να επηρεάζουν σε παγκόσμιο επίπεδο το ιαπωνικό εργοστάσιο πήρε την απόφαση να αποχωρήσει, συμφώνησε όμως να συνεχίσει να παρέχει κινητήρες σε Red Bull και AlphaTauri.

Ο επικεφαλής της Red Bull Racing, Christian Horner, τόνισε πως η Honda βλέποντας την φετινή επιτυχία της ομάδας ίσως να είχε κερδίσει πολλά εάν παρέμενε στην Formula 1.

«Πιστεύω πως από μια άποψη το έχουν μετανιώσει. Πήραν την απόφαση να αποσυρθούν κατά την διάρκεια της πανδημίας και από τότε έχουν αλλάξει πολλά πράγματα στην Formula 1 και το ενδιαφέρον είναι μεγαλύτερο από ποτέ. Έχουν στρέψει όμως το ενδιαφέρον τους αλλού και κυρίως στα ηλεκτρικά αυτοκίνητα».

Πριν λίγο καιρό, οι διαπραγματεύσεις για την πιθανή συνεργασία ανάμεσα σε Red Bull και Porsche απέτυχαν. Σύμφωνα με το Horner, το πιο πιθανό σενάριο πλέον για την ομάδα είναι να συνεργαστεί ξανά με το ιαπωνικό εργοστάσιο το 2026, όπου οι προδιαγραφές των κινητήρων θα αλλάξουν προς μια ηλεκτρική γενιά στις μονάδες ισχύος.

«Έχουμε παρατείνει την συνεργασία μας μέχρι και το τέλος του 2025 και κάνουν καταπληκτική δουλειά για την ομάδα. Αναφορικά με την συνέχεια το 2026 πρέπει να συζητήσουμε εάν μπορούμε να αναπτύξουμε το ηλεκτρικό κομμάτι του κινητήρα, το οποίο θα αποτελεί το 50% στις μονάδες ισχύος».

Ακούστε την εκπομπή Slipstream με την ανάλυση του Grand Prix Ιαπωνίας. 

  • Κάντε μας like στο facebook
  • Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
  • Ακούστε τις εκπομπές μας στο Spotify
  • Μπείτε στον server μας στο Discord

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles