spot_img

GP Ισπανίας FP1: Πρωτιά για Leclerc και Ferrari

O Charles Leclerc ήταν ο ταχύτερος οδηγός στο FP1 του GP Ισπανίας, μπροστά από τον teammate του, Carlos Sainz, και τη Red Bull RB18 του Max Verstappen.

Οι καιρικές συνθήκες ήταν αίθριες στην πίστα της Βαρκελώνης, με τη θερμοκρασία αέρα να κυμαίνεται στην έναρξη της διαδικασίας στους 29 βαθμούς κελσίου και αυτή του οδοστρώματος στους 45 βαθμούς κελσίου. Στο FP1 συμμετείχαν οι Juri Vips στη θέση του Sergio Perez (Red Bull Racing), Nyck de Vries αντί του Alex Albon στη Williams, καθώς και ο Robert Kubica που αντικαθιστούσε τον Guanyu Zhou (Alfa Romeo).

Οι τρεις αναπληρωματικοί οδηγοί βγήκαν από νωρίς με την πλειοψηφία του υπόλοιπου grid στην πίστα, οι περισσότεροι χρησιμοποιούσαν hard ελαστικά και κάποιοι τη medium γόμα. Στα πρώτα 11 λεπτά, ο Max Verstappen κατέβηκε στο 1:22.394 με hard γόμα, με τη Ferrari του Charles Leclerc στη 2η θέση να είναι ο μόνος που ήταν σχετικά κοντά του. Ο επόμενος που κατέβηκε κάτω από το 1:23 ήταν ο George Russell λίγο πριν τη συμπλήρωση 20 λεπτών στο FP1, με το Βρετανό να πλασάρεται στην 3η θέση. Η δράση στην πίστα ήταν σχεδόν μηδενική πλησιάζοντας στα μέσα της διαδικασίας. Η χρήση των soft ελαστικών πραγματοποιήθηκε μόλις μετά τα πρώτα 26 λεπτά, με τους χρόνους να πέφτουν σημαντικά.

Ακούστε την εκπομπή Slipstream με την ανάλυση του GP Μαϊάμι.

Ο Carlos Sainz κατέβασε κατά σχεδόν 2s τον ταχύτερο χρόνο, σταματώντας τα χρονόμετρα στο 1:19.907 με soft ελαστικά. Ο Max Verstappen συνάντησε κίνηση στο τρίτο sector, η οποία τον επηρέασε ελαφρώς και κινήθηκε 0,257s αργότερα από τον Ισπανό. Ο Charles Leclerc, με τη σειρά του, ήταν ταχύτερος και από τους δύο, καθώς γύρισε στο 1:19.828. Η Mercedes ήταν στις θέσεις 4 και 5 με το Russell μπροστά από τον Hamilton. Μέχρι το τέλος του FP1 υπήρξαν ελάχιστες γρηγορότερες προσπάθειες.

Ταχύτερος, συνεπώς, ήταν ο Charles Leclerc με Ferrari, έχοντας χρόνο 1:19.828, με τον teammate του Carlos Sainz να έπεται στη 2η θέση. Ο Max Verstappen με Red Bull Racing βρέθηκε στην 3η θέση και η Mercedes κατέλαβε τις θέσεις 4 και 6, με τον George Russell μπροστά από τον Lewis Hamilton. Ανάμεσά τους ήταν ο Fernando Alonso με Alpine στην 5η θέση.

Η McLaren είχε τους Lando Norris και Daniel Ricciardo στην 7η και 9η θέση αντίστοιχα, με την Alpha Tauri να συμπληρώνει τη δεκάδα, έχοντας τους Pierre Gasly και Yuki Tsunoda στις θέσεις 8 και 10 αντίστοιχα. Ο Esteban Ocon με Alpine ήταν στην 11η θέση, με το Lance Stroll με Aston Martin να έπεται στη 12η θέση. Η Alfa Romeo ήταν χαμηλά στις θέσεις 13 (Robert Kubica) και 17 (Valtteri Bottas), όπως και η Haas, που είχε τον Kevin Magnussen στη 14η και τον Mick Schumacher στη 15η θέση.

Μπορείτε πλέον να ακούτε την εκπομπή Slipstream στο Spotify. Πατήστε εδώ και κάντε follow την εκπομπή μας για τη Formula 1.

Ο Sebastian Vettel με Aston Martin ολοκλήρωσε το FP1 στη 16η θέση, η Williams ήταν και πάλι στην ουρά της κατάταξης, με τους Nyck de Vries και Nicholas Latifi στις θέσεις 18 και 19, ενώ τελευταίος ήταν ο Juri Vips με Red Bull Racing. Η δεύτερη περίοδος ελεύθερων δοκιμών για το GP Ισπανίας διεξάγεται την Παρασκευή στις 18:00 ώρα Ελλάδος.

Αποτελέσματα FP1 GP Ισπνανίας

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles