spot_img

GP Ισπανίας FP2: Ταχύτερος και πάλι ο Leclerc

O Charles Leclerc ήταν ο ταχύτερος οδηγός και στο FP2 του GP Ισπανίας, με τις δύο Mercedes-AMG W13 να ακολουθούν άκρως απειλητικά πίσω του.

Οι καιρικές συνθήκες ήταν αναλλοίωτες στην πίστα της Βαρκελώνης, συγκριτικά με την πρώτη περίοδο ελεύθερων δοκιμών. Οι θερμοκρασίες αέρα και οδοστρώματος βρίσκονταν στο ξεκίνημα του FP2 στους 30 και 45 βαθμούς κελσίου αντίστοιχα.

Οι οδηγοί χρησιμοποιούσαν, ως επί το πλείστον, τα medium ελαστικά στις πρώτες τους προσπάθειες, χωρίς να σημειώνουν ιδιαίτερα ανταγωνιστικούς χρόνους. Από τα πρώτα λεπτά της διαδικασίας, το σκηνικό ήταν παρόμοιο με το FP1, με τον Max Verstappen στην πρώτη θέση και τη Ferrari να είναι ελάχιστα πίσω με τους Sainz και Leclerc. Παράλληλα, η Mercedes συμπλήρωνε με τους Hamilton και Russell την πρώτη πεντάδα.

Ακούστε την εκπομπή Slipstream με την ανάλυση του GP Μαϊάμι

Ακριβώς με τη συμπλήρωση 10 λεπτών, ο Valtteri Bottas σταμάτησε λίγο μετά τη στροφή 1, καθώς η Alfa Romeo του αντιμετώπισε κάποιο μηχανικό πρόβλημα. Το race control έθεσε την πίστα σε καθεστώς εικονικού αυτοκινήτου ασφαλείας, μέχρι να απομακρυνθεί με ασφάλεια η C42 του Φινλανδού, με την κανονική ροή της διαδικασίας να επιστρέφει σε λιγότερο από πέντε λεπτά.

Μετά τη συμπλήρωση 20 λεπτών, οι οδηγοί βγήκαν στην πίστα με soft ελαστικά για να κάνουν προσομοίωση των κατατακτήριων, με τους χρόνους να βελτιώνονται θεαματικά. Ο Max Verstappen σημείωσε χρόνο στο 1:20.006, με τον teammate του, Sergio Perez, να είναι σχεδόν 0,8s πιο αργός. Η Ferrari απάντησε, με τον Charles Leclerc να κινείται στο 1:19.670 και τον Carlos Sainz να βρίσκεται ελάχιστα πιο μπροστά από τον Ολλανδό στη 2η θέση. Ο George Russell έγινε ο νέος κάτοχος της θέσης στο δικό του γρήγορο γύρο, ενώ ο Lewis Hamilton, με τη ανέβηκε στην 3η θέση, συνεχίζοντας τη θετική παρουσία της Mercedes.

Στα τελευταία 20 λεπτά, οι οδηγοί εστίασαν στις προσομοιώσεις αγώνα, με την κατάταξη των χρόνων να μην αλλάζει. Ο Charles Leclerc παρέμεινε στην κορυφή και στο FP2 με χρόνο 1:19.670, με τις Mercedes να έπονται. Ο George Russell ήταν στα 0,117s πίσω από το Μονεγάσκο, με τον Lewis Hamilton να υπολείπεται κατά 0,087s από τον teammate του. Ο Carlos Sainz με Ferrari συμπλήρωσε την πρώτη τετράδα, έχοντας απόσταση 0,320s από την κορυφή.

Η Red Bull Racing έμεινε λίγο μακριά από τους ταχύτερους χρόνους, με τον Max Verstappen στην 5η και το Sergio Perez στην 7η θέση. Η Alpine είχε τους Fernando Alonso και Esteban Ocon στις θέσεις 6 και 9, με τον Sebastian Vettel με Aston Martin να πλασάρεται στην 8η θέση. Η Haas είχε βελτιωμένη εικόνα στο FP2, με τον Mick Schumacher στη 10η και τον Kevin Magnussen στη 12η θέση. Ο Lance Stroll (Aston Martin) βρισκόταν στη 13η θέση, αρκετά πίσω από τον teammate του.

Μπορείτε πλέον να ακούτε την εκπομπή Slipstream στο Spotify. Πατήστε εδώ και κάντε follow την εκπομπή μας για τη Formula 1.

Η Alpha Tauri έπεσε στην κατάταξη σε σχέση με την πρώτη περίοδο ελεύθερων δοκιμών, με τους Pierre Gasly και Yuki Tsunoda στις θέσεις 11 και 14 αντίστοιχα. Στην τελική εξάδα βρισκόταν η McLaren, με τον Daniel Ricciardo στη 15η και το Lando Norris στην 20ή θέση, με το Βρετανό να μη σημειώνει χρόνο με soft ελαστικά. Η Alfa Romeo ήταν και πάλι σε χαμηλά επίπεδα, με τον Valtteri Bottas μπροστά από τον Guanyu Zhou στις θέσεις 16 και 17 αντίστοιχα. Τέλος, η Williams ήταν ακριβώς πίσω από την ελβετική ομάδα στην κατάταξη, με τον Alex Albon να είναι ταχύτερος από το Nicholas Latifi.

Αποτελέσματα FP2 GP Ισπανίας

Image

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles