spot_img

GP Ισπανίας QP: Φανταστική pole για Hamilton – Απίστευτος Alonso

O Lewis Hamilton πήρε μια τρομερή pole position για το GP Ισπανίας, σε μία εξαιρετική μάχη με τον Sebastian Vettel που κρίθηκε στα χιλιοστά.

Ο Βρετανός οδηγός της Mercedes, είχε  τρομερό ρυθμό όλο το αγωνιστικό σ/κ, ενώ το τελευταίο του κομμάτι δεν μπόρεσε να το φτάσει κανένας. Ο Hamilton έκανε χρόνο στο 1:19.149, ο οποίος του χάρισε την 64η pole position.

Στη 2η θέση θα εκκινήσει ο Sebastian Vettel με την Ferrari, o οποίος έκανε εξαιρετική δουλειά να φέρει το κόκκινο μονοθέσιο στη πρώτη σειρά του grid. Από την 3η θέση θα εκκινήσει ο Valtteri Bottas, ο οποίος δεν μπόρεσε να φτάσει τον ρυθμό των τριών πρώτων.

Ο Kimi Raikkonen ήταν απογοητευτικός στις κατατακτήριες, καθώς δεν είχε για ακόμα μια φορά τον απαραίτητο ρυθμό, ενώ ο Fernando Alonso κατάφερε να φέρει την McLaren-Honda στην 7η θέση, σε ένα τρομερό αποτέλεσμα.

Ο Stoffel Vandoorne ήταν ο πρώτος που βγήκε στην πίστα με την έναρξη του Q1, με τον Sebastian Vettel να τον ακολουθεί πίσω του. Οι μηχανικοί της Ferrari, αντικατέστησαν με επιτυχία τον κινητήρα στο μονοθέσιο. Ο Γερμανός είχε κάποιο μηχανικό πρόβλημα στον πρώτο του γύρο, αλλά δεν αποδείχθηκε κάτι σημαντικό, καθώς έκανε 1ο χρόνο.

Ο Grosjean έχασε τον έλεγχο του μονοθεσίου στην στροφή 13, καταστρέφοντας τον γύρο του.

Ο Bottas δεν κατάφερε να περάσει τον Vettel, αλλά ο Hamilton κατάφερε να κάνει το 1:20.511 και ανέβηκε στην 1η θέση.

Με 5 λεπτά να απομένουν στο Q1, η επικίνδυνη ζώνη αποτελούνταν από τους Grosjean, Stroll, Palmer, Magnussen και Kvyat.

Τα τελευταία λεπτά ήταν γεμάτα αγωνία, με τη κατάσταση της πίστας να βελτιώνεται όσο τα μονοθέσια κινούνταν στο όριο.

Οι δύο Haas κατάφεραν να περάσουν στο Q2, όπως και ο Alonso με τον Wehrlein ήταν δύο οδηγοί που έκαναν την έκπληξη.

 Εκτός από το Q1, έμειναν οι Ericsson, Palmer, Strοll, Vandoorne και Kvyat.

Οι Raikkonen, Hamilton και Bottas ήταν τα μοναδικά μονοθέσια που ήταν στην πίστα. Ο Bottas έκανε λάθος στη πρώτη του χρονομετρημένη προσπάθεια, με τον Hamilton να γράφει το 1:20.210 με λάθος στη στροφή 5. Ο Raikkonen ήταν πιο αργός από τον Βρετανό κατά 0.4s.

O Bottas έκανε δεύτερο γρήγορο γύρο και βρέθηκε στη 2η θέση, μόλις 0.090s πίσω από τον teammate του.

Ο Vettel έκανε έναν φανταστικό χρόνο για να βρεθεί στην 2η θέση, μόλις 0.085s πίσω από τον Hamilton. Φαίνεται πως ο Γερμανός θυμήθηκε το παιχνίδι του χρόνου στα χιλιοστά με τον Bottas που είχε στους πρώτους αγώνες. Οι δύο Red Bull, βρέθηκαν αρκετά κοντά στις Mercedes και Ferrari, όμως παρέμειναν στις θέσεις 5 και 6.

Με λιγότερο από 5 λεπτά να απομένουν, στην επικίνδυνη ζώνη ήταν οι Grosjean, Massa, Hulkenberg, Perez και Wehrlein.

Πολλοί οδηγοί ξεχώρισαν στο τέλος του Q2, με τον Fernando Alonso να κάνει έναν μαγικό γύρο και να εξασφαλίζει τη θέση του στο Q3.

Από το Q2 αποκλείστηκαν οι Magnussen, Sainz, Hulkenberg, Grosjean και Wehrlein.

Στο Q3, οι Mercedes βγήκαν μπροστά από τις Ferrari και θα έκαναν πρώτες τον γρήγορο γύρο τους.

Στην πρώτη μάχη, ο Hamilton έκανε τον ταχύτερο, γράφοντας το 1:19.149. Στην 2η θέση βρέθηκε ο Bottas, o οποίος έχασε πολύ στο τελευταίο κομμάτι. Ο Raikkonen κατάφερε να ανέβει στη 3η θέση, ενώ ο Vettel έμεινε 4ος. Οι δύο Red Bull έμειναν στο 5-6.

Η τελική μάχη, αναμενόταν με τεράστια αγωνία, καθώς 4 μονοθέσια θα έδιναν τρομερή μάχη για την pole.

Ο Bottas πέρασε πρώτος τη γραμμή και κατάφερε να βελτιώσει αλλά ελάχιστα και έμεινε στην 2η θέση. Ο Hamilton αμέσως πίσω του δεν βελτίωσε καθώς έχασε πάρα πολύ χρόνο στο τελευταίο κομμάτι.

Ο Vettel ήταν ταχύτερος μέχρι το δεύτερο κομμάτι, αλλά το μαγικό τρίτο κομμάτι του Hamilton τον έφερε στη 2η θέση, μόλις 0.051s πίσω. Ο Raikkonen δεν κατάφερε τίποτα καλύτερο από την 4η θέση, μην έχοντας την απαραίτητη ταχύτητα.

Έτσι, ο Lewis Hamilton πήρε μια φανταστική pole position και θα εκκινήσει τον αυριανό αγώνα από την 1η θέση, έχοντας δίπλα του τον μεγάλο του αντίπαλο για το πρωτάθλημα.

Αποτελέσματα Κατατακτήριων Δοκιμών

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles