spot_img

GP Ισπανίας QP: Στην pole ο Hamilton και 1-2 η Mercedes

O Lewis Hamilton ήταν ο μεγάλος πρωταγωνιστής στις κατατακτήριες δοκιμές για το GP Ισπανίας, κάνοντας νέο ρεκόρ για 150 εκκινήσεις από τη πρώτη σειρά της εκκίνησης.

Ο Βρετανός ήταν άπιαστος στις κατατακτήριες δοκιμές από το Q1, καθώς δεν αποχωρίστηκε ποτέ την πρώτη θέση. Με τον πρώτο του χρόνο στο Q3 και στην soft γόμα, ο Hamilton έγραψε το 1:15.584 και πήρε την τέταρτη pole position για το 2020 και 92η στη καριέρα του. Ο Valtteri Bottas είχε τη χρυσή ευκαιρία στον τελευταίο του γύρο, αλλά δεν κατάφερε να βελτιώσει και έμεινε 0.059s μακριά από τον teammate του και αύριο οι δυο τους θα δώσουν μεγάλη μάχη για την νίκη. Στην 3η θέση ολοκλήρωσε ο Max Verstappen με την Red Bull, o οποίος έμεινε 0.708s από τον ταχύτερο χρόνο και αύριο ελπίζει σε μια καλή εκκίνηση, ώστε να μπορέσει να πάρει τη δεύτερη σερί του νίκη.

Ο Sergio Perez έκανε ότι μπορούσε και ήταν ο τελευταίος στο ίδιο δευτερόλεπτο με τον Hamilton, όμως η 4η θέση ήταν το ταβάνι μπροστά από τον teammate του Lance Stroll. O Alex Albon μπορεί να ήταν στην 6η θέση, όμως η διαφορά του από τον Verstappen είναι μεγαλύτερη απ’ότι η διαφορά του teammate του από τις Mercedes. Oι δύο ΜcLaren κλείδωσαν την τέταρτη σειρά της εκκίνησης, έχοντας τον Carlos Sainz 0.015s πίσω από τον Albon και 0.040s μπροστά από τον Lando Norris. O Charles Leclerc δεν κατάφερε κάτι καλύτερο από την 9η θέση στη κατάταξη, όντας συνολικά 1.503s πιο αργός από τον Hamilton, ενώ ο Pierre Gasly έκλεισε την πρώτη 10άδα.

Q1 GP Ισπανίας

Οι δύο Williams ήταν τα πρώτα μονοθέσια που μπήκαν στη πίστα για να γράψουν χρόνους, με τον Latifi να είναι ταχύτερος από τον teammate του. Ο Verstappen ακολούθησε γράφοντας τον ταχύτερο χρόνο, όμως ο Hamilton τον εκτόπισε με το 1:17.037, ενώ ο Bottas έμεινε στην 2η θέση. Όλο και περισσότεροι οδηγοί έκαναν τη προσπάθειά τους εκείνη τη στιγμή, με τις συνθήκες τις πίστας να μην είναι ιδανικές.

Οι δύο Racing Point ανέβηκαν στις θέσεις 2 και 3 κάνοντας έναν εντυπωσιακό χρόνο, ενώ ο Sainz παρά το γεγονός πως ήταν ταχύτερος του Hamilton στο δεύτερο κομμάτι, έμεινε στην 6η θέση 0.4s από τη κορυφή, αλλά μπροστά από τον Leclerc.

Με 5 λεπτά να απομένουν, στην ζώνη αποκλεισμού ήταν οι Grosjean, Raikkonen, Magnussen, Latifi και Giovinazzi.

Στα τελευταία λεπτά βγήκαν σχεδόν όλοι οι οδηγοί στη πίστα εκτός από τις Racing Point, με τις Mercedes και τον Verstappen να είναι με χρησιμοποιημένο σετ ελαστικών.

Ο Raikkonen μπήκε στη 15άδα αλλά γρήγορα βρέθηκε στην επικίνδυνη θέση με τις Haas να αλλάζουν θέσεις μεταξύ τους αλλά να μην μπορούν να τον περάσουν. Ο Hamilton έγραψε νέο ταχύτερο χρόνο στο 1:16.872, ενώ ο Leclerc βρέθηκε στην 5η θέση και ο Gasly στην 7η.

Από το Q1 αποκλείστηκαν οι Magnussen, Grosjean, Russell, Latifi και Giovinazzi.

Q2 GP Ισπανίας

Οι οδηγοί που θα προκριθούν στο Q3 θα ξεκινήσουν τον αγώνα με τη γόμα όπου έγραψαν τον ταχύτερο χρόνο τους στο Q2.

Οι δύο Mercedes ήταν τα πρώτα μονοθέσια που βγήκαν στη πίστα, με τις W11 να είναι στην soft γόμα ελαστικών. Ο Hamilton ήταν ο ταχύτερος των δύο με χρόνο στο 1:16.013 και ο Bottas έγραψε το 1:16.152.  Οι Red Bull φόρεσαν επίσης τη soft γόμα, με τον Verstappen να είναι 0.505s πιο αργός και ο Albon 1.1s πίσω. Ο Sainz έγραψε τον 4ο τχύτερο χρόνο, με τις δύο Racing Point να ακολουθούν, με τον Perez ταχύτερο, αλλά με λάθος.

Οι δύο Ferrari είχαν μεγάλη διαφορά μεταξύ τους, καθώς ο Leclerc έγραψε τον 5ο χρόνο και ο Vettel ήταν 11ος ανάμεσα στις δύο Renault και μπροστά από τις Alpha Tauri και τον Kimi Raikkonen.

Με 5 λεπτά να απομένουν, στη ζώνη αποκλεισμού είχαμε τους Vettel, Ocon, Gasly, Kvyat και Raikkonen, με τον Ricciardo να είναι στην 10η θέση.

Στα τελευταία λεπτά, όλοι εκτός των Mercedes και Verstappen βγήκαν για την τελευταία τους προσπάθεια.

Όλοι οι οδηγοί έπρεπε να αφήσουν χώρο για να έχουν καθαρή πίστα μπροστά τους, με την κίνηση να είναι παραπάνω από έντονη. Ο Leclerc δεν βελτίωσε, με τον Perez να ανεβαίνει 5ος, ενώ ο Albon 8ος. Οι περισσότεροι δεν μπορούσαν να βρουν χρόνο, με τον Kvyat Να μπαίνει για λίγο στην 10άδα, όμως τον ξεπέρασε ο Vettel και ο Gasly που έγραψε τον 5ο ταχύτερο χρόνο σε έναν εντυπωσιακό γύρο. O Vettel αποκλείστηκε και πάλι από το Q2, με τη διαφορά του από τον Norris να είναι 0.002s.

Από το Q2 αποκλείστηκαν οι Vettel, Kvyat, Ricciardo, Raikkonen και Ocon.

Q3 GP Ισπανίας

Οι δύο Racing Point ήταν τα πρώτα μονοθέσια που βγήκαν στη πίστα, ενώ αρκετοί οδηγοί είχαν μόλις ένα σετ φρέσκιας soft γόμας. Ο Stroll έγραψε το 1:16.589, ενώ ο Perez το 1:16.568 για να ανέβει στην 1η θέση.

Ο Bottas ήταν ταχύτατος και σημείωσε το 1:15.643, όμως ο Hamilton τον ξεπέρασε με ένα εντυπωσιακό τελευταίο κομμάτι στο 1:15.584 και η μεταξύ τους διαφορά στα 0.059s. O Verstappen δεν κατάφερε κάτι καλύτερο από το να είναι 0.7s πιο αργός από τις Mercedes και 0.2s μπροστά από τον Perez.

Όλοι οι υπόλοιποι ήταν με χρησιμοποιημένο σετ, με τον Norris να οδηγεί τους Leclerc, Albon, Sainz και Gasly.

Στα τελευταία λεπτά, όλοι βγήκαν στη πίστα, με τον Leclerc να είναι πρώτος που θα γράψει χρόνο. Ο Μονεγάσκος ανέβηκε 6ος, με τον Albon όμως να τον ξεπερνάει για μισό δέκατο.

Ο Bottas ήταν σε έναν πολύ γρήγορο γύρο, αλλά δεν μπόρεσε να βελτιώσει, κάτι το οποίος δεν έκανε ούτε ο Hamilton. Ο Perez βελτίωσε το χρόνο του αλλά όχι τη θέση του, με τις McLaren να μένουν στις θέσεις 7 και 8, με τον Verstappen να μην μπορεί επίσης να βελτιώσει.

  • Κάντε μας like στο facebook
  • Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube

Αποτελέσματα QP

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles