spot_img

GP Ισπανίας Race: Τεράστια νίκη Miller και 1-2 η Ducati

O Jack Miller ήταν ο μεγάλος πρωταγωνιστής του GP Ισπανίας, παίρνοντας μια πανάξια νίκη σε ένα τρομερά απρόσμενο αποτέλεσμα.

Ο Αυστραλός έκανε το όνειρο του πραγματικότητα στη πίστα της Jerez. Με έναν εξαιρετικό αγώνα, έχοντας πάρα πολύ καλό ρυθμό απέδειξε τους πάντες λάθος κατακτώντας τη νίκη στον τέταρτο αγώνα της σεζόν. Μάλιστα, έγινε σε μια πίστα όπου η Ducati στη θεωρία δεν βολευόταν και τα χαρακτηριστικά της GP21 θα ήταν η αχίλλειος φτέρνα των Ιταλών. Αυτή είναι η πρώτη του νίκη σε στεγνό αγώνα. Στην 2η θέση βρέθηκε ο Peco Bagnaia σε έναν ονειρικό αγώνα για την Ducati κάνοντας το 1-2. Ο Ιταλός έκανε έναν φοβερό αγώνα, ο οποίος συνδυάστηκε με μια εξαιρετική εκκίνηση που του έδωσε τη δυνατότητα να πάρει πλέον τη πρωτοπορία στο Πρωτάθλημα Οδηγών.

Διαβάστε επίσης: Σαν σήμερα, 2 Μαΐου στην F1 και τον μηχανοκίνητο αθλητισμό

Το βάθρο του αγώνα έκλεισε ο Franco Morbidelli με την SRT Petronas Yahama. O Ιταλός δεν είχε τον ρυθμό αγώνα που ήθελε αλλά κατέκτησε το πρώτο βάθρο για το 2020 στη καλύτερη M1 της κατάταξης. Ο Takaaki Nakagami έκανε έναν φοβερό αγώνα πάνω στην LCR Honda του και πήρε μια τρομερή 4η θέση στον αγώνα, το καλύτερο αποτέλεσμα του στο 2021. Μάλιστα άντεξε στη πίεση του Joan Mir, με τον Παγκόσμιο Πρωταθλητή να κάνει έναν μεστό αγώνα, δίχως όμως να εντυπωσιάσει.

Ο Aleix Espargaro ολοκλήρωσε στην 6η θέση τον αγώνα, όμως ξέρει πως έχασε μια τεράστια ευκαιρία ώστε να παλέψει για το βάθρο. Στη προσπάθεια να προσπεράσει τον Quartararo, έχασε δύο θέσεις και σημαντικό track position. O Maverick Vinales δεν εντυπωσίασε για ακόμα μια φορά με την 7η θέση, όμως έπαιξε εξαιρετική άμυνα στον Johann Zarco, o οποίος ακολούθησε στην κατάταξη.

Ο Marc Marquez έκανε έναν φοβερό αγώνα για να πάρει την 9η θέση στον σημερινό αγώνα, γνωρίζοντας πως δεν είναι ακόμα στο 100% του. Πίσω του έκλεισε τη πρώτη 10άδα ο Pol Espargaro στη δεύτερη Repsol Honda, χάνοντας για δεύτερο σερί αγώνα από τον teammate του. Ο Miguel Oliveira έμεινε στην 11η θέση, δίχως να εντυπωσιάσει με την KTM. O Stefan Bradl έκανε ακόμα έναν φοβερό αγώνα και πήρε την 12η θέση στην έκτακτη συμμετοχή του.

  • Κάντε μας like στο facebook
  • Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube

Ο Fabio Quartararo ήταν ο μεγάλος χαμένος του GP Ισπανίας του 2021. Έχοντας τη πρωτοπορία του αγώνα, ήταν άψογος, όμως ένα άγνωστο πρόβλημα τον έκανε να χάσει πολύ ρυθμό. Οι αρχικές εκτιμήσεις έκαναν λόγο για φθορά ελαστικών, όμως πολύ πιθανό να είχε κάποιου είδους τραυματισμό. Τη βαθμολογούμενη 15άδα έκλεισαν οι δύο ιδιωτικές KTM. Κάκιστο αγώνα για τον Valentino Rossi, o οποίος τερμάτισε μόλις στην 17η θέση. Από τον αγώνα είχαν πτώσεις οι Brad Binder, Alex Rins, Enea Bastianini και Alex Marquez.

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles