spot_img

GP Iσπανίας Race: Τρομερή νίκη για τον Lewis Hamilton

Ο Lewis Hamilton ήταν ο μεγάλος νικητής στο GP Ισπανίας δίνοντας μια μοναδική παράσταση, νικώντας τον Sebastian Vettel για την 55η νίκη της καριέρας του.

Ο Βρετανός έχασε την 1η θέση στην εκκίνηση και με διαφορετική στρατηγική πήγε για την νίκη στον αγώνα. Ο Hamilton είχε για μισό αγώνα τη μαλακή γόμα, με την οποία κατάφερε να περάσει σχετικά εύκολα τον Vettel και να διατηρήσει τη θέση μέχρι τέλους. Τρομερή διαχείριση από τον οδηγό της Mercedes.

O Daniel Ricciardo τερμάτισε στην 3η θέση, ενώ οι Bottas, Raikkonen και Verstappen εγκατέλειψαν τον αγώνα.

Εξαιρετικό αγώνα για την Force India στην 4η και 5η θέση. Όχι και το καλύτερο για τον Fernando Alonso, o οποίος τερμάτισε στην 12η θέση, έχοντας έναν δύσκολο αγώνα. Πρώτοι βαθμοί για την Sauber, με τον Pascal Wehrlein να παίρνει μια φανταστική 8η θέση.

Στην εκκίνηση, ο Sebastian Vettel πετάχτηκε καλύτερα από τον Hamilton και πέρασε στην 1η θέση στα φρένα της πρώτης στροφής. Πίσω, οι Bottas, Raikkonen και Verstappen προσπάθησαν να στρίψουν μαζί. Ο Bottas δεν είχε χώρο και ακούμπησε ελάχιστα με τον συμπατριώτη του, με αποτέλεσμα να πέσει πάνω στον Ολλανδό και οι αναρτήσεις των δύο μονοθεσίων έσπασαν αμέσως. Από την επαφή, πολλά μονοθέσια προσπάθησαν να τους αποφύγουν, με τον Alonso να είναι ο μεγάλος χαμένος, καθώς έπρεπε να βγει εκτός πίστας και έχασε πολλές θέσεις. Ο Ισπανός έπεσε στην 11η θέση

Μπροστά, ο Vettel άνοιξε αμέσως τη διαφορά από τον Hamilton, η οποία σταθεροποιήθηκε στα 2.5s, καθώς οι δύο οδηγοί είχαν ακριβώς τον ίδιο ρυθμό. Ο Bottas ήταν στη 3η θέση και έχανε αρκετό χρόνο, ενώ ο Ricciardo ήταν στη 4η θέση.

Οι δύο Force India ήταν τα δύο μονοθέσια που κέρδισαν τις περισσότερες θέσεις, καθώς ήταν στην 5η και 6η. Η μάχη ήταν για την 8η θέση, με τους Magnussen, Sainz, Grosjean και Alonso να πρωταγωνιστούν.

Ο Alonso ήταν ο πρώτος που μπήκε στα pit στον 13ο γύρο, ενώ ο Sebastian Vettel μπήκε στο τέλος του 14ου γύρου και βγήκε πίσω από τον Ricciardo. Αμέσως ο Γερμανός πέρασε τον Αυστραλό με τη χρήση του DRS.

O Hamilton έμεινε για αρκετούς γύρους παραπάνω στη πίστα, κερδίζοντας γύρους, αλλά χάνοντας σε χρόνο σε σχέση με τον Vettel, ο οποίος κινούνταν πολύ ταχύτερα με φρέσκα ελαστικά.

Είχαμε φτάσει στον 21ο γύρο, με τον Hamilton να μπαίνει στα pit για να βάλει τη μέση γόμα για να δημιουργήσει πονοκέφαλο στη Ferrari. Ο Βρετανός ήταν στη 3η θέση, με τον Bottas στη 1η και τον Vettel ακριβώς πίσω του.

Οι δυο τους είχαν τρομερή μάχη, με τον Γερμανό να μην μπορεί να περάσει τον Φιλανδό και ο Hamilton πίσω με διαφορετική γόμα να μειώνει τη διαφορά.

Στον 25ο γύρο, ο Vettel είχε το DRS και με μια τρομερή κίνηση, έριξε το “dummy” στον Bottas και πέρασε στην 1η θέση και πλέον το μόνο που είχε να κάνει ήταν να πιέσει. Ο Hamilton δεν δυσκολεύτηκε να περάσει τον teammate του, με τους οδηγούς της Mercedes να παίζουν εξαιρετικά το ομαδικό παιχνίδι.

Ο Vettel είχε πολύ καλό ρυθμό με τη μαλακή γόμα και άνοιγε τη διαφορά σε κάθε γύρο, με τα ντουμπλαρίσματα να παίζουν μεγάλο ρόλο. Ο Hamilton συνολικά έχασε 2s σε σχέση με τον Vettel όταν πέρασε τους Stroll και Ericsson.

Στον 34ο γύρο, ο Massa επιτέθηκε στον Vandoorne, με τον δεύτερο να πέφτει πάνω στον Βραζιλιάνο στο apex, με την ανάρτησή του να καταρρέει και να βγαίνει εκτός αγώνα. Ως αποτέλεσμα, το Virtual Safety Car έκανε την εμφάνισή του, με πολλούς οδηγούς να μπαίνουν στα pit για αλλαγή ελαστικών.

Ο Vettel δεν μπήκε για να αλλάξει στη μέση γόμα, όμως μπήκε ο Hamilton να βάλει την μαλακή γόμα. Ο Vettel μπήκε στον επόμενο γύρο και στην έξοδο ήταν δίπλα δίπλα με τον Βρετανό, με τους δύο να ακουμπούν και ο Γερμανός παρέμεινε 1ος, με διαφορετική γόμα.

Στον 39ο γύρο, ο κινητήρας του Bottas παρέδωσε πνεύμα, με τον Φιλανδό να τίθεται εκτός αγώνα. O Ricciardo ανέβηκε στην 3η θέση, με τις δύο Force India στις θέσεις 4 και 5.

Ο Hamilton ήταν κολλημένος πίσω από τον Vettel, αλλά δεν μπορούσε να φτάσει αρκετά κοντά για να κάνει το προσπέρασμα. Η μάχη ήταν πολύ έντονη, αλλά ο Vettel φαίνεται πως είχε καλύτερη ώθηση από το υβριδικό σύστημα στην έξοδο από την τελευταία στροφή. Οι γύροι περνούσαν και τα μαλακά ελαστικά του Hamilton έχαναν συνεχώς ζωή.

Όμως, στον 44ο γύρο, ο Hamilton είχε καλύτερη έξοδο, έφτασε κοντά και με μια εξαιρετική κίνηση πέρασε από την εξωτερική τον Γερμανό για την πρώτη θέση. Αυτό που είχε να κάνει, ήταν να αυξήσει τη διαφορά και να κάνει ένα ακόμα pit-stop ή να κάνει διαχείριση μέχρι το τέλος. Η στρατηγική του Hamilton ήταν όλα ή τίποτα σε εκείνο το σημείο.

Την ίδια ώρα, ο Pascal Wehrlein που ήταν σε μια εξαιρετική 7η θέση για την Sauber είχε ποινή 5s, καθώς αθέτησε τον κανονισμό για τον πυλώνα στην είσοδο των pit.

Η πρώτη 10άδα με 17 γύρους να απομένουν, ήταν Hamilton, Vettel, Ricciardo, Perez, Ocon, Hulkenberg, Wehrlein, Sainz, Magnussen και Kvyat.

Ο Hamilton έκανε διαχείριση ελαστικών, ενώ ταυτόχρονα άνοιγε λίγο λίγο τη διαφορά από τον Vettel. Η μάχη θα άναβε στους τελευταίους γύρους, καθώς η φθορά στα ελαστικά του Βρετανού θα ήταν μεγαλύτερη από εκείνη στα ελαστικά του Γερμανού.

Ο Fernando Alonso, δεν είχε το καλύτερο απόγευμα, καθώς είχε πέσει στην 15η θέση. Ο Ισπανός σίγουρα θα ήθελε να έχει μια καλύτερη εμφάνιση στη πατρίδα του.

Με 10 γύρους να απομένουν για το τέλος, ο Hamilton αύξησε τη διαφορά στα 4s από τον Vettel, με τα περιθώρια για τον Γερμανό να στενεύουν.  Ο Βρετανός έκανε εξαιρετική διαχείριση ελαστικών, ενώ ο οδηγός της Ferrari, κρατούσε όση περισσότερη απόδοση μπορούσε για το τέλος. Όμως, στον 60ο γύρο, στη στροφή 10, ο Massa προσπάθησε να αφήσει τον Vettel, αλλά ο Γερμανός φρέναρε πολύ αργά και παραλίγο να πέσει πάνω του. Ο Alonso την ίδια ώρα με τη μαλακή γόμα, πέρασε τις δύο Williams σε έναν γύρο και ανέβηκε 13ος.

Ο Hamilton έκανε ταχύτερο γύρο 2 γύρους πριν το τέλος του αγώνα και έφτασε μέχρι το τέλος του αγώνα στην θέση και πανηγύρισε την 2η νίκη του για το 2017, με στυλ. Εξαιρετικός αγώνας για τον Βρετανό, με δεδομένο πως είχε να διαχειριστεί τη μαλακή γόμα για πάνω από 30 γύρους.

Στη 2η θέση τερμάτισε ο Sebastian Vettel, παίρνοντας τους πολύ σημαντικούς 18 βαθμούς. Πολύ καλό αγώνα από τον Γερμανό, με αποκορύφωμα το προσπέρασμα στον Bottas. Το βάθρο συμπλήρωσε ο Daniel Ricciardo, σε ένα πολύ ήσυχο απόγευμα για τον Αυστραλό.

Τη βαθμολογούμενη 10άδα συμπλήρωσαν οι Perez, Ocon, Hulkenberg, Sainz, Wehlein, Kvyat και Grosjean.

Aποτελέσματα Αγώνα

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles