spot_img

GP Ιταλίας FP1: Ταχύτερος ο Hamilton, προβάδισμα η Mercedes

Ο Lewis Hamilton ήταν ταχύτερος στο FP1 του GP Ιταλίας, με τον ομόσταυλο Valtteri Bottas στην τρίτη θέση και τον Verstappen ανάμεσά τους. Με medium ελαστικά σημείωσαν οι Mercedes τη γρήγορή τους προσπάθεια, με soft ο Verstappen. 

Ο καιρός ήταν ηλιόλουστος, η θερμοκρασία αέρα ήταν αρχικά στους 28 βαθμούς, ενώ η θερμοκρασία οδοστρώματος στους 40 βαθμούς. Στα πρώτα λεπτά, η πλειοψηφία των οδηγών βγήκε με τα hard ελαστικά, ενώ οι Mercedes, o Sergio Perez και οι δύο Haas χρησιμοποίησαν τη medium γόμα.

Διαβάστε επίσης: EKO Rally Ακρόπολις 2021 – We are back!

Στα πρώτα 10 λεπτά, ο Lewis Hamilton σημείωσε τον ταχύτερο χρόνο με 1:22.262. Πίσω του ήταν ο Sergio Perez με διαφορά 0,236s και την 3αδα συμπλήρωνε ο Bottas στα 1,350s. Λίγο αργότερα στην 3η θέση σκαρφάλωσε ο Max Verstappen στα 1,087s πίσω από τον πρωτοπόρο Hamilton. Ο Sebastian Vettel με Aston Martin πλασαρίστηκε στην 4η θέση, ο Pierre Gasly με Alpha Tauri βρισκόταν στην 6η θέση. 

Με τη συμπλήρωση 23 λεπτών ήταν η σειρά του Sergio Perez να βρεθεί στην κορυφή με 1:22.127. Ο Vettel, παράλληλα βελτίωσε το δικό του χρόνο και ήταν στα 0,992s από τον Μεξικανό οδηγό της Red Bull. O Max Verstappen βελτίωσε και αυτός το χρόνο του, έμεινε στην 3η θέση με τη διαφορά του από την κορυφή να είναι στα 0,444s.

Ακούστε την εκπομπή “Slipstream” με την ανάλυση του GP Ολλανδίας.

Όσο περνούσε η ώρα, βελτίωναν οι οδηγοί τους χρόνους τους με τη medium γόμα. Ο Gasly έκανε την 4η καλύτερη επίδοση και ο Charles Leclerc ανέβηκε στη 2η θέση, ο χρόνος του όμως ακυρώθηκε για παραβίαση των ορίων της πίστας. Λίγο μετά βελτίωσαν εκ νέου οι δύο Ferrari το χρόνο τους, ανεβαίνοντας στις θέσεις 3 και 5 με τον Pierre Gasly με Alpha Tauri να βρίσκεται ανάμεσά τους.

Μετά τα 35 λεπτά, ο Daniel Ricciardo σταμάτησε τα χρονόμετρα στο 1:22.003, κάνοντας τον ταχύτερο χρόνο με τα medium ελαστικά. Η πίστα αποκτούσε περισσότερη πρόσφυση και οι οδηγοί που βρίσκονταν εντός αυτής βελτίωναν τις προσπάθειές τους. Μετά τα πρώτα 40 λεπτά, οι δύο Red Bull έβαλαν τη soft γόμα και ο Max Verstappen έκανε τον ταχύτερο χρόνο με 1:21.378, πίσω του ήταν ο Bottas με medium γόμα και διαφορά 0,073s. Ο Sergio Perez δεν έκανε πολύ καλή προσπάθεια και ήταν μόλις στην 6η θέση. Η Mercedes επέμενε με τη medium γόμα και ο Lewis Hamilton ήταν ο πρώτος που κατέβηκε το 1:21, πιο συγκεκριμένα έκανε χρόνο 1:20.926.

Στα τελευταία λεπτά, έγιναν από τους περισσότερους οδηγούς οι προσομοιώσεις των κατατακτήριων δοκιμών με soft ελαστικά, με την κατάταξη να παίρνει την τελική της μορφή. Πρώτος παρέμεινε με τη medium γόμα ο Hamilton, στη 2η θέση ήταν ο Verstappen με soft ελαστικά στα 0,452s πίσω του και στην 3η θέση ήταν ο Bottas στα 0,525s με medium γόμα. Πολύ καλή εμφάνιση για τις δύο Aston Martin, με Stroll και Vettel στις θέσεις 4 και 6 αντίστοιχα. Ανάμεσά τους ήταν ο Pierre Gasly με AlphaTauri και στην 7η θέση ο Carlos Sainz με Ferrari, η 4αδα είχε ταχύτερο χρόνο με soft ελαστικά. Τη δεκάδα έκλεισαν οι Alonso με Alpine, Ricciardo με McLaren (medium ελαστικά) και o Sergio Perez με soft.    

  • Κάντε μας like στο facebook
  • Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube

Λίγο πιο αργοί από τους teammates τους, παραδόξως φέτος, ήταν οι Charles Leclerc με Ferrari και Lando Norris με McLaren στις θέσεις 11 και 12. Στις θέσεις 13 και 16 ήταν οι δύο Alfa Romeo με Giovinazzi και Kubica αντίστοιχα, μακριά από τους teammate τους οι Tsunoda με Alpha Tauri και Ocon με Alpine στις θέσεις 14 και 15. Την κατάταξη έκλεισαν οι Williams των Russell και Latifi και οι Haas των Mazepin και Schumacher.

Αποτελέσματα FP1 GP Ιταλίας

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles