spot_img

GP Ιταλίας QP: Pole για Bottas στο Ναό της Ταχύτητας

Ο Valtteri Bottas ήταν ο ταχύτερος οδηγός των κατατακτήριων δοκιμών του GP Ιταλίας και θα εκκινήσει από την pole position στο sprint qualifying του Σαββάτου. Πίσω του ήταν ο ομόσταυλος Lewis Hamilton, με τον Max Verstappen στην τρίτη θέση.

Η Mercedes επιβεβαίωσε την ανωτερότητά της στις κατατακτήριες δοκιμές του GP Ιταλίας, με τον Valtteri Bottas να κερδίζει μόλις στο Q3 τον Lewis Hamilton στη «μάχη» με τα χρονόμετρα. Ο Max Verstappen πέτυχε το σκοπό του και περιόρισε τις απώλειες στη διαδικασία κατακτώντας την τρίτη θέση. Δυναμική επιστροφή για τη McLaren στις θέσεις 4 και 5, με τους Norris και Ricciardo να τερματίζουν με διαφορά 0,006s! Ακόμα μια φορά στις κατατακτήριες δοκιμές εντυπωσίασε ο Pierre Gasly, που κατετάγη στην 6η θέση. Οι δύο Ferrari τα πήγανε καλά τηρουμένων των αναλογιών και των προσδοκιών που είχαν, με τους Sainz και Leclerc στις θέσεις 7 και 8 αντίστοιχα. Τη δεκάδα συμπλήρωσαν οι Sergio Perez με Red Bull και Antonio Giovinazzi με Alfa Romeo.

Διαβάστε επίσης: EKO Rally Ακρόπολις 2021 – We are back!

Εκτός του Q3 οι Aston Martin και Alpine, με τους Vettel, Stroll στις θέσεις 11 και 12 και τους Alonso & Ocon στις θέσεις 13 και 14. Μικρή πρόοδος για τις Williams με τον Russell στην 15η και τον Latifi στη 16η θέση. Τελευταία 4αδα ήταν οι Tsunoda, Schumacher, Kubica και Mazepin.

Q1

Πρώτα μονοθέσια στην πίστα για την πρώτη περίοδο των κατατακτήριων δοκιμών ήταν οι δύο Ferrari. Στα πρώτα λεπτά το γρηγορότερο χρόνο έκανε ο Lando Norris ακολουθούμενος από τον Max Verstappen και τον Carlos Sainz. Ο Ολλανδός είχε μια μικρή έξοδο βγαίνοντας από το chicane Variante Della Roggia. Σύντομα η κατάσταση άλλαξε, οι δύο Mercedes κυριάρχησαν κάνοντας το 1-2, με τον Hamilton μπροστά από τον Bottas. Την 5αδα συμπλήρωναν οι Ricciardo, Gasly και Giovinazzi.

Μετά τα πρώτα 10 λεπτά, οι οδηγοί εκτός της πρώτης 5αδας βγήκαν για δεύτερη προσπάθεια και δημιουργήθηκε τρομερή κίνηση στην προσπάθεια των οδηγών να εκμεταλλευτούν το slipstream. Χαρακτηριστική η (κατά λάθος) ενέργεια του Leclerc όπου και παρεμπόδισε τον Pierre Gasly στην είσοδο των στροφών Ascari. Ένα άλλο περιστατικό συνέβη ανάμεσα στον Nikita Mazepin και τον Robert Kubica, με το συμβάν να εξετάζεται από το race control.

Στα τελευταία 5 λεπτά, οι οδηγοί που ήταν εκτός Q2 ήταν οι Latifi, Russell, Schumacher Mazepin και Kubica. Και πάλι «κυκλοφοριακό κομφούζιο» στην τελευταία προσπάθεια των οδηγών για είσοδο στο Q2. Οι οδηγοί που ξεχώρισαν με τις προσπάθειές τους ήταν ο Norris στην 3η θέση, ο Sainz στην 5η και ο Giovinazzi στην 6η.

Οι οδηγοί που τέθηκαν εκτός από το Q1 ήταν οι Latifi, Tsunoda, Schumacher, Kubica και Mazepin.

Q2

Στο ξεκίνημα της δεύτερης περιόδου, οι δύο Red Bull βγήκαν πολύ νωρίς για προσπάθεια για να μη συναντήσουν προβλήματα με κίνηση, με τον Max Verstappen να παίρνει slipstream από τον Sergio Perez. Σύντομα ακολούθησαν και οι υπόλοιποι οδηγοί. Η πρώτη προσπάθεια των οδηγών ολοκληρώθηκε με τις Mercedes των Hamilton και Bottas μπροστά, ακολουθούμενες από τις McLaren των Norris και Ricciardo, στην 5η θέση ήταν ο Gasly και στην 6η ο Verstappen. Στο τέλος της 15αδας ήταν οι Ocon, Vettel, Sainz, Russell και Alonso, με τον τελευταίο να μην ολοκληρώνει γρήγορη προσπάθεια.

Ακολούθησε αδράνεια για κάποια λεπτά και στο τέλος βγήκαν εκ νέου όλοι οι οδηγοί για γρήγορη προσπάθεια. Στο pit lane έγινε ένα μικρό χάος με τις Aston Martin να μπλοκάρουν τον Lewis Hamilton και αυτός με τη σειρά του να μπλοκάρει τον Verstappen. Το race control ενημέρωσε πως θα εξετάσουν την έξοδο όλων των οδηγών από το pit lane για να διαπιστώσουν αν έχει γίνει κάποια μη ασφαλή έξοδο στην πίστα. Οι Mercedes έμειναν στην κορυφή ενώ ο Verstappen μπήκε ανάμεσά τους στην 4η θέση. Θετική εικόνα από τον Giovinazzi που μπήκε στο Q3 για δεύτερη συνεχόμενο αγώνα.

Απογοήτευση και αποκλεισμός από το Q3 για τις Aston Martin και τις Alpine. Η 5αδα των οδηγών που δεν περνάνε στην επόμενη διαδικασία είναι οι Vettel, Stroll, Alonso, Ocon και Russell.

Q3

Στο ξεκίνημα της διαδικασίας από νωρίς βγήκαν όλοι οι οδηγοί εκτός του Giovinazzi. Οι 2 Mercedes ήταν μπροστά στην ουρά των μονοθεσίων με τον Bottas να δίνει slipstream στον Hamilton. Παρόμοια τακτική είχαν και οι Red Bull, Ferrari και McLaren. Στην πρώτη προσπάθεια, ο Bottas έκανε ένα λάθος στην έξοδο της Variante Della Roggia και έκανε την 5η ταχύτερη επίδοση. Ο Hamilton ήταν ο ταχύτερος με χρόνο 1:19.949 με τον Verstappen μόλις 0,017s πίσω του και τις McLaren των Norris και Ricciardo στις θέσεις 3 και 4. Η δεύτερη 5αδα είχε μπροστά τον Gasly και τους Leclerc, Sainz, Perez και Giovinazzi πίσω του.

  • Κάντε μας like στο facebook
  • Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube

Τελευταία προσπάθεια και ο Max Verstappen δε βελτιώνει το χρόνο του. Ο Valtteri Bottas παίρνει την προσωρινή pole με 1:19.555, με τον Hamilton να μην τον κερδίζει και να είναι στη 2η θέση για 0,096s πιο αργός. Οι δύο McLaren βελτίωσαν το χρόνο τους αλλά έμειναν πίσω από τον Ολλανδό οδηγό της Red Bull για ελάχιστα χιλιοστά του δευτερολέπτου, ενώ μηδαμινή ήταν και η διαφορά των Norris και Ricciardo. Πολύ καλή επίδοση ακόμα μία φορά για τον Pierre Gasly που κατέκτησε την 6η θέση, ενώ οι Ferrari των Sainz και Leclerc ήταν πάνω από τη Red Bull του Sergio Perez και την Alfa Romeo του Antonio Giovinazzi.

Αποτελέσματα GP Ιταλίας QP

Ακούστε την εκπομπή “Slipstream” με την ανάλυση του GP Ολλανδίας.

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles