spot_img

GP Ιταλίας FP3: Στο ίδιο δέκατο Vettel και Hamilton

O Sebastian Vettel ήταν ταχύτερος και στη τελευταία περίοδο ελεύθερων δοκιμών, με τον Hamilton να είναι ακριβώς πίσω του και η μάχη για την pole αρχίζει.

Ο Γερμανός με την super-soft γόμα μπήκε στο τελευταίο 20λεπτο, βελτιώθηκε σε σχέση με το πρώτο μισό και έγραψε το 1:20.509 για να πάρει την 1η θέση και στις κατατακτήριες σίγουρα είναι το φαβορί. Ο Hamilton έμεινε στην 2η θέση και ήταν μόλις 0.081s πίσω του, με τα δυο μονοθέσια να είναι εξαιρετικά κοντά σε απόδοση. Λίγο πιο πίσω, συγκεκριμένα 0.173s ήταν ο Kimi Raikkonen που δείχνει πως έχει εδώ την ταχύτητα, ενώ ο Valtteri Bottas έμεινε πολύ πίσω στην 4η θέση.

Ο Max Verstappen έφερε τη καταδικασμένη Red Bull στην 5η θέση και κοντά στο δευτερόλεπτο από τους πρωτοπόρους, έχωντας διαφορά ασφαλείας από τους αντιπάλους τους. Best of the Rest ήταν ο Kevin Magnussen με την Haas, ενώ στην πρώτη 10άδα είχαμε επίσης την RP Force India και μια Sauber.

To FP3

O Ericsson ήταν ο πρώτος οδηγός που βγήκε στη πίστα με την έναρξη της διαδικασίας, έπειτα από το τρομακτικό ατύχημα που είχε την Παρασκευή. Οι μηχανικοί  του άλλαξαν το σασί και έχει πολλά χιλιόμετρα να καλύψει ώστε να μπει σε ρυθμό. Το πρωί είχε πέσει βροχή στη πίστα, όμως για αρκετή ώρα τα μαύρα σύννεφα είχαν απομακρυνθεί.

Η πίστα είχε στεγνώσει στο μεγαλύτερο μέρος της, όμως σε κάποια σημεία, ειδικά εκτός αγωνιστικής γραμμής, υπήρχε υγρασία και ελάχιστο νερό.

Τα πρώτα μονοθέσια που συμπλήρωσαν χρονομετρημένη προσπάθεια ήταν οι δύο McLaren, με τον Alonso να είναι μπροστά από τον teammate του και αμφότεροι είχαν τη soft γόμα. Μαζί τους βγήκε και ο Hulkenberg, όμως ο Alonso διατήρησε την πρωτιά με χρόνο στο 1:23.903 και είχε τον Γερμανό 0.071s πίσω του.

Με την πίστα να μην είναι στη τέλεια κατάσταση, οι ομάδες πήραν τον χρόνο τους μέχρι να βγάλουν τους οδηγούς τους.

Ο πρώτος γρήγορος γύρος ήρθε από τον Raikkonen στο 1:21.484 με την super-soft γόμα, ενώ ο Hamilton ήταν μόλις 0.208s πιο αργός, χάνοντας το περισσότερο χρόνο στο πρώτο κομμάτι. Ο Vettel από την άλλη πάτησε στο βρεγμένο σημείο στη στροφή 1 και έκανε έναν κακό πρώτο γύρο. Στον δεύτερο του όμως ήταν 0.606s πιο αργός.

Ο Raikkonen βελτίωσε τον χρόνο του, όμως ο Hamilton ήταν αυτός που πήγε ταχύτερα στο 1:21.392, ενώ και σήμερα ο Bottas φάνηκε να είναι εκτός ρυθμού. Ο Vettel επανέλαβε το λάθος του στη στροφή 1, ενώ ο Verstappen ήταν εκείνος που πέρασε τον Bottas για να ανέβει στην 4η θέση. Λίγο αργότερα, ο Ολλανδός βελτίωσε και ανέβηκε στην 3η θέση, 0.424s μακριά από τον Hamilton και με την soft γόμα.

Πολύ καλή εμφάνιση είχαμε από τις RP Force India που ήταν μέσα στη 10άδα, ενώ με την soft γόμα ο Alonso ήταν στην 14η θέση, όμως αρκετά υποσχόμενος για τη συνέχεια. Πλησιάζοντας στα τελευταία 20 λεπτά, ήταν η ώρα να δούμε τους πρωτοπόρους να βγαίνουν με δεύτερο σετ της super-soft γόμας.

Ο Vettel αμέσως βελτίωσε τον ταχύτερο χρόνο στο 1:21.035, με τον Raikkonen να είναι μόλις 0.087s πιο αργός του κάνοντας το προσωρινό 1-2 για την Ferrari. Στον δεύτερο γύρο του, ο Γερμανός ήταν σε τρομερό ρυθμό και έγραψε το 1:20.509 για να βρεθεί 0.8s μπροστά από τον Hamilton που δεν είχε κάνει ακόμα χρόνο. Ο Raikkonen έμεινε στην 2η θέση και ήταν 0.173s μακριά από τον teammate του.

Όταν ήρθε η ώρα των δύο Mercedes, o Bottas και πάλι ήταν εκτός ρυθμού και έμεινε 1.2s μακριά από τον Vettel. O Hamilton όμως ήταν πάρα πολύ πιο γρήγορος και ανέβηκε στην 2η θέση, 0.1s πίσω από την Ferrari. Στον δεύτερο γύρο του βελτίωσε αλλά έμεινε 0.081s μακριά, με τη διαφορά μεταξύ τους να είναι ελάχιστη.

Ο Magnussen κατάφερε να προσπεράσει τις RP Force India Και να ανέβει στην 6η θέση, ενώ ο Alonso βρέθηκε προσωρινά στην 10άδα πριν τον ξεπεράσει ο Gasly, ενώ λίγο πιο πίσω ήταν και ο Sirotkin σε μια πολύ θετική περίοδο.

Αποτελέσματα FP3

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles