spot_img

GP Ιταλίας Sprint Qualifying: Πρωτιά Bottas, μεγάλο κέρδος ο Verstappen

Ο Valtteri Bottas ήταν ο νικητής του δεύτερου sprint qualifying για το 2021 που διεξήχθη στην Monza ενόψει του GP Ιταλίας. Παρ’ όλα αυτά, θα εκκινήσει αύριο από την τελευταία θέση λόγω της ποινής που έχει λάβει για την αλλαγή της μονάδας ισχύος του.

Ο Max Verstappen είναι ο μεγάλος κερδισμένος της διαδικασίας. Ο Ολλανδός τερμάτισε στη δεύτερη θέση και με την ποινή του Bottas, θα εκκινήσει στον αγώνα της Κυριακής από την pole position. Πίσω του βρέθηκαν οι δύο McLaren των Daniel Ricciardo και Lando Norris, με το νεαρό οδηγό της βρετανικής ομάδας να κρατάει πίσω του τον παγκόσμιο πρωταθλητή Lewis Hamilton. Στις θέσεις 6 και 7 κρατήθηκαν οι Ferrari, έχοντας μια ήσυχη διαδικασία. Η δεκάδα συμπληρώθηκε από τους Giovinazzi με Alfa Romeo, Sergio Perez με Red Bull και Lance Stroll με Aston Martin.

Διαβάστε επίσης: Ο Bottas θα εκκινήσει τελευταίος στο GP Ιταλίας

Εναλλάξ τα επόμενα πλασαρίσματα για Alpine και Aston Martin, ο Alonso με τον Ocon ήταν στις θέσεις 11 και 13, ενώ ανάμεσά τους βρέθηκε ο Sebastian Vettel. Σταθερές οι Williams στις θέσεις 14 και 15, με τον Latifi να κρατιέται μπροστά από τον Russell. Οι τελευταίες θέσεις καταλήφθηκαν από τους Yuki Tsunoda με AlphaTauri, Nikita Mazepin με Haas, Robert Kubica με Alfa Romeo, Mick Schumacher με Haas και Pierre Gasly με AlphaTauri, με τον Γάλλο οδηγό να μην τερματίζει τη διαδικασία.

Sprint Qualifying

Ο Lewis Hamilton έκανε κακή εκκίνηση και έπεσε στην 5η θέση. Ο Bottas έμεινε πρωτοπόρος, με τον Verstappen να ακολουθεί και τις McLaren των Ricciardo και Norris να τους ακολουθούν.

Η εκκίνηση είχε ένα συμβάν, μετά τα πρώτα μέτρα. Πιο συγκεκριμένα, ο Pierre Gasly στο πρώτο chicane ακούμπησε τον πίσω αριστερό τροχό του Daniel Ricciardo, με αποτέλεσμα να πληγωθεί η εμπρός πτέρυγά του. Λίγα μέτρα μετά, στην Curva Grande, το κομμάτι που είχε χτυπηθεί ξεκόλλησε και ο Γάλλος έπεσε στα προστατευτικά ελαστικά, ευτυχώς χωρίς να χτυπήσει. Το συμβάν έφερε την είσοδο του αυτοκινήτου ασφαλείας. Επαφή είχαν στην ουρά του grid και ο Yuki Tsunoda με τον Robert Kubica. Αυτό ανάγκασε τον Ιάπωνα να μπει στα pits και να επισκευάσει τη ζημιά που προκλήθηκε. Αυτό ήταν ένα, ομολογουμένως, κακό ξεκίνημα για τις AlphaTauri.

Ακούστε την εκπομπή “Slipstream” με την ανάλυση του GP Ολλανδίας.

Το αυτοκίνητο ασφαλείας έφυγε στο τέλος του τρίτου γύρου με την κορυφή να μην έχει αλλαγές. Στις πίσω θέσεις αξιοσημείωτη είναι η 8η θέση που πήρε ο Giovinazzi και η 9η του Stroll, με τον Sergio Perez να πέφτει στη 10η θέση.

Στην έναρξη του 9ου γύρου ο Perez πέρασε τον Stroll κόβοντας το πρώτο chicane και αμέσως πήρε οδηγία να δώσει τη θέση πίσω. Ο Μεξικανός το έπραξε λίγο πριν τη Variante Ascari, για να κερδίσει εκ νέου τη θέση στην πρώτη στροφή στον επόμενο γύρο, «κλειδώνοντας» για την ώρα την 9η θέση. Ο Fernando Alonso προσπάθησε να εκμεταλλευτεί την κατάσταση και να περάσει τον Stroll, κάτι που τελικά δεν κατάφερε να πραγματοποιήσει.

Οι τελευταίοι 8 γύροι κύλησαν χωρίς άλλα απρόοπτα. Ο Bottas έμεινε στην κορυφή, με τους Verstappen, RIcciardo, Norris και Hamilton να συμπληρώνουν την πεντάδα. Οι δύο Ferrari ήταν στις θέσεις 6 και 7, με τους Giovinazzi, Perez και Stroll να συμπληρώνουν τη δεκάδα.

Αποτελέσματα GP Ιταλίας – Sprint Qualifying

  • Κάντε μας like στο facebook
  • Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Δείτε το GP Ιταλίας για το Ελληνικό eSports Πρωτάθλημα Formula 1.

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles