spot_img

Ο Bottas θα εκκινήσει τελευταίος στο GP Ιταλίας

Μπορεί ο Valtteri Bottas να εκκινεί στο sprint qualifying από την πρώτη θέση, όμως στον κυριακάτικο αγώνα θα εκκινήσει στο τέλος του grid λόγω αλλαγών στη μονάδα ισχύος του.

Η Mercedes σκεφτόταν, ερχόμενη στη Monza, να πραγματοποιήσει κάποια αλλαγή στις μονάδες ισχύος των οδηγών της. Μπορεί ο Lewis Hamilton να μένει με την ίδια μονάδα, καθώς ο φόβος για να χαθούν πολύτιμοι πόντοι είναι υπαρκτός, δεν ισχύει όμως το ίδιο για τον Bottas.

Διαβάστε επίσης: GP Ιταλίας QP – Pole για Bottas στο Ναό της Ταχύτητας

Ο Φινλανδός φάνηκε την Παρασκευή να είναι γρήγορος, όμως η γερμανική ομάδα αποφάσισε να του τοποθετήσει την τέταρτη μονάδα ισχύος για τη φετινή σεζόν, ελπίζοντας πως τα χαρακτηριστικά της πίστας Monza θα τον βοηθήσουν να κερδίσει πολλές θέσεις στον αγώνα. Ο Bottas μετά το τέλος των κατατακτήριων δοκιμών ήταν ικανοποιημένος:

Νομίζω πως όντως στο sprint [qualifying] έχουμε τη δυνατότητα να κερδίσουμε κάποιους πόντους. Επομένως, θα προσπαθήσουμε να πάρουμε τα μέγιστα από αυτή τη διαδικασία και μετά την Κυριακή θα είναι διαφορετική η κατάσταση. Προς το παρόν θα συγκεντρωθώ για το Σάββατο και θα ασχοληθώ την Κυριακή με τα νέα δεδομένα του αγώνα. Έχουμε πολύ καλό ρυθμό, επομένως είμαι αισιόδοξος για το GP Ιταλίας.

Στη συνέχεια, εξέφρασε την έκπληξη που είχε βλέποντας τη διαφορά ρυθμού της ομάδας του με τη Red Bull.

Είναι αλήθεια πως το μονοθέσιο είναι πολύ καλό αυτό το τριήμερο και είδαμε πως υπάρχει μια σημαντική διαφορά από τη Red Bull. Επομένως, είμαστε μάλλον πιο δυνατοί στο GP Ιταλίας απ’ ότι θα περιμέναμε και ελπίζουμε πως θα είναι το ίδιο σχετικά με το ρυθμό αγώνα μας. Σίγουρα, υπάρχει ελπίδα για καλό αποτέλεσμα ακόμα και αν ξεκινήσω από την τελευταία θέση, θα είναι μια ωραία μάχη. Για την ώρα, εστιάζω αποκλειστικά στο sprint qualifying. Φυσικά ξεκινάμε από την πρώτη σειρά σε αυτή τη διαδικασία, θέλουμε λοιπόν να πάρουμε το μέγιστο των πόντων και να κάνουμε την Κυριακή ότι καλύτερο μπορούμε.

  • Κάντε μας like στο facebook
  • Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube

Ο Valtteri Bottas άλλαξε ολοκληρωτικά τη μονάδα ισχύος του για το Σαββατοκύριακο του GP Ιταλίας. Έχει, πλέον, ενεργή και την τέταρτη κινητήρια μονάδα. Ο στόχος της Mercedes είναι να μην υπάρξει επιπλέον ποινή για τον Φινλανδό από εδώ και πέρα, ενώ επέλεξε για την αλλαγή μία πίστα που έχει ξεκάθαρο προβάδισμα και ευνοεί τα προσπεράσματα.

Ακούστε την εκπομπή “Slipstream” με την ανάλυση του GP Ολλανδίας.

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles