spot_img

GP Καναδά FP1: Αρχή με Hamilton – Από κοντά ο Vettel

O Lewis Hamilton ήταν αυτός που βρέθηκε στην κορυφή των χρόνων στη πρώτη περίοδο ελεύθερων δοκιμών, κάνοντας εντυπωσιακό χρόνο.

Ο Βρετανός οδηγός της Mercedes, είχε πολύ καλό ρυθμό και έχτισε από νωρίς ένα καλό στήσιμο στο μονοθέσιο και με το 1:13.809 κλείδωσε την κορυφή. Στην 2η θέση βρέθηκε ο Sebastian Vettel με την Ferrari και έδειξε πως δεν θα αφήσει τον Hamilton να κάνει παιχνίδι μόνος του. Στην 3η θέση ολοκλήρωσε ο Valtteri Bottas με Mercedes, ο οποίος ήταν λίγο πίσω.

Ο Kimi Raikkonen έμεινε 4ος, 0.4s πίσω από τον Hamilton, ενώ οι δύο Force India ήταν εντυπωσιακές, με τους Perez και Ocon στην 5η και 6η θέση.

Οι δύο Force India, μαζί με τις δύο Ferrari, τις δύο Mercedes και τις δύο McLaren, ήταν τα μόνα μονοθέσια που χρησιμοποίησαν ultra-soft γόμα ελαστικών.

Με την έναρξη της διαδικασίας, οι οδηγοί βγήκαν στη πίστα για τους πρώτους του αναγνωριστικούς τους χρόνους. Όμως η πίστα ήταν πολύ βρώμικη και η πρόσφυση ήταν μηδενική. Αυτό δεν άρεσε καθόλου στις ομάδες, καθώς τράβηξαν αμέσως τους οδηγούς τους στα pit.

Στα πρώτα λεπτά, είχαμε το πρώτο θύμα της ημέρας, καθώς ο Carlos Sainz Jr είχε τον κινητήρα του να καπνίζει και σταμάτησε στην έξοδο της πίσω φουρκέτας. Η κίτρινη σημαία έκανε την εμφάνισή της, όμως κανείς δεν ήταν στη πίστα.

Σχεδόν 20 λεπτά είχαν περάσει και οι οδηγοί έκαναν και πάλι την εμφάνισή τους στη πίστα.

Ο Kimi Raikkonen με την ultra-soft γόμα ελαστικών ήταν στη πρώτη θέση με χρόνο 1:15.837, με τον Verstappen στη 2η θέση. Ο Ολλανδός είχε την super-soft γόμα, ενώ ο Perez που ήταν στη 3η θέση είχε τη soft.

Όσο υπήρχαν οδηγοί στη πίστα, η πρόσφυση γινόταν καλύτερη και καθάριζε η διαδρομή. Οι δύο οδηγοί της Ferrari είχαν τη στιγμή τους, όταν και έχασαν τον έλεγχο κάνοντας μεγαλοπρεπέστατα τε-τα-κε.

Ενώ τα κόκκινα μονοθέσια ήταν με την ultra-soft, οι δύο Mercedes βγήκαν με την super-soft και ο Bottas ανέβηκε 2ος πίσω από τον Kimi και μπροστά από τον Vettel. O Hamilton ανέβηκε στην 2η θέση, 0.200s πίσω από τον Raikkonen, ενώ αμέσως ο Vettel ήρθε να τον προσπεράσει για να ανέβει εκείνος 2ος.

Τα «ασημή βέλη» έκαναν τη δική τους επίθεση, με τον Hamilton να περνά 1ος με χρόνο 1:15.003 και ο teammate του πίσω 0.036s πιο αργός.

Τα πρώτα stint ολοκληρώθηκαν από τους οδηγούς, με τους περισσότερους να επιστρέφουν στα pit. Όλοι οι οδηγοί είχαν πολλά καύσιμα στα μονοθέσιά τους, ενώ μόνο ο Fernando Alonso δεν είχε γράψει χρονομετρημένη προσπάθεια.

O Bottas έσπασε τη σιωπή στην πίστα με 42 λεπτά να απομένουν, με τον Vandoorne να ακολουθεί. Ο Φιλανδός οδηγός της Mercedes έβαλε πρώτη φορά την ultra-soft γόμα.

Ο Bottas βρήκε σχεδόν 1s σε σχέση με την super-soft και έγραψε το 1:14.280 και ανέβηκε στην 1η θέση. Ο Hamilton δεν είχε καθαρό γύρο και έμεινε λίγο πίσω, όμως στη συνέχεια κατέβασε τα χρονόμετρα για να ανέβει 1ος.

Ο Vandoorne επίσης με την ultra-soft βελτίωσε σημαντικά και ανέβηκε στην 7η θέση, 1.8s πίσω από τις δύο Mercedes.

O Hamilton έγραψε το 1:13.961 και ήταν στην 1η θέση, ενώ και οι δύο Ferrari βγήκαν στη πίστα με την ultra-soft γόμα ελαστικών.

Η κατάσταση στην πίστα, έμοιαζε με μάχη κατατακτήριων δοκιμών. Οι Hamilton και Vettel έδιναν μάχη με το χρονόμετρο και οι δύο να βελτιώνουν σε κάθε πέρασμα.

Ο Βρετανός οδηγός της Mercedes βελτίωσε κι άλλο με το ίδιο σετ ultra-soft και έγραψε το 1:13.809 και ήταν ο μόνος που κατέβηκε κάτω από το 1:14. Ο οδηγός της Ferrari από την μεριά του ήταν 0.198s πιο αργός και η μάχη των δύο ξεκίνησε από νωρίς.

Ο Fernando Alonso έγραψε τον πρώτο του χρονομετρημένο του γύρο με 20 λεπτά να απομένουν, αλλά 10 στροφές αργότερα πήρε οδηγία από την ομάδα να σταματήσει το μονοθέσιο. Τραγικό ξεκίνημα για τον Ισπανό στην επιστροφή του στην F1.

Με τον λίγο χρόνο που απέμενε, η κατάταξη στη κορυφή δεν άλλαξε, με τον Hamilton να ολοκληρώνει ακόμα ένα FP1 στην 1η θέση, με τον Vettel στην 2η και τον Bottas στην 3η.

Μόνο ο Sainz δεν συμπλήρωσε χρονομετρημένη προσπάθεια, καθώς έμεινε από μηχανικό πρόβλημα στην αρχή της διαδικασίας.

Αποτελέσματα FP1

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles