spot_img

GP Κατάρ FP2: Η απάντηση του Bottas

Ο Valtteri Bottas ήταν ο ταχύτερος οδηγός στο FP2 του GP Κατάρ για τη Mercedes, με τον Φινλανδό να αντιστέκεται στον εντυπωσιακό και πάλι Pierre Gasly.

Καθώς άρχιζε να βραδιάζει στο Κατάρ, στο ξεκίνημα του FP2, η θερμοκρασία του αέρα ήταν στους 27 βαθμούς Κελσίου, ενώ αυτή του οδοστρώματος έπεσε στους 31 βαθμούς Κελσίου.

Όπως και στο FP1, στο ξεκίνημα χρησιμοποιήθηκαν τα medium (κυρίως) αλλά και τα hard ελαστικά από τους οδηγούς. Το πρώτο 10λεπτο ήταν γεμάτο με γρήγορες προσπάθειες, με τη λήξη του να βρίσκει στην κορυφή των χρόνων τον Yuki Tsunoda με AlphaTauri και χρόνο 1:24.233, έχοντας πίσω του τον Max Verstappen στα 0,052s και τις Mercedes των Bottas και Hamilton στις θέσεις 3 και 4. Όλοι τους είχαν τα medium ελαστικά στο ξεκίνημα της διαδικασίας. Ο Perez σύντομα βρέθηκε στην 3η θέση, πίσω από τον Ολλανδό, στα 0,105s από την κορυφή.

Διαβάστε επίσης: Δεν εξετάζεται το συμβάν των Hamilton-Verstappen

Λίγο πριν τη συμπλήρωση 12 λεπτών, επικεφαλής τέθηκε ο Max Verstappen με χρόνο 1:23.743. Οι Mercedes, όμως, απάντησαν εμφατικά. Ο Bottas πήγε στην κορυφή, παίρνοντας την πρώτη θέση από τον Hamilton, με χρόνο 1:23.324. Ο Βρετανός ήταν πίσω του, στη 2η θέση, στα 0,280s.

Μετά τα 20 λεπτά, άρχισαν να βγαίνουν οι οδηγοί στην πίστα με soft ελαστικά, ώστε να κάνουν προσομοίωση των κατατακτήριων δοκιμών. Ο Lance Stroll ανέβηκε στην 3η θέση με τα νέα ελαστικά, ενώ ο Bottas στην κορυφή βελτίωσε ελάχιστα, στο 1:23.154. Ομοίως, ο Hamilton κατέβασε το δικό του χρόνο για μόλις 0,034s. Οι δύο Mercedes “χώρισαν” στην κατάταξη, όταν ο Pierre Gasly βρέθηκε στη 2η θέση, μόλις στα 0,033s από τον Bottas, του οποίου ο γύρος με τα soft ελαστικά διαγράφηκε λόγω παραβίασης των ορίων πίστας.

Ακούστε την εκπομπή “Slipstream” με την ανάλυση του GP Βραζιλίας.

Ο Φινλανδός τελικά έκανε νέο ταχύτερο πέρασμα, σταματώντας στο 1:23.148. Οι Red Bull άργησαν να βγουν στην πίστα με τα soft ελαστικά. Όταν το έκαναν, ο Verstappen ήταν μόλις στην 4η θέση, με τον Perez να είναι στην 8η, φάνηκε πως είχαν τα ίδια προβλήματα με τους οδηγούς της Mercedes. Ο Ολλανδός βελτίωσε λίγο αργότερα και ανέβηκε στην 3η θέση, στα 0,350s από τον Bottas. Το μόνο αξιοσημείωτο στα τελευταία λεπτά, ήταν μία έξοδος του Leclerc στην ταχύτατη στροφή 11.

Η τελική κατάταξη είχε στην πρώτη θέση τον Valtteri Bottas με Mercedes στο 1:23.148, στη δεύτερη θέση ήταν ο Pierre Gasly (AlphaTauri) στα 0,209s πίσω του και στην 3η θέση ο Max Verstappen (Red Bull), που είχε διαφορά 0,350s από την κορυφή. Ο Lewis Hamilton βρέθηκε στην 4η θέση, σε απόσταση 0,422s από τον team-mate του στην κορυφή. Ο Lando Norris με McLaren βρισκόταν στην 5η θέση, έχοντας πίσω του τον Lance Stroll με Aston Martin. Ο Yuki Tsunoda ήταν και πάλι ψηλά στην 7η θέση, έχοντας πίσω του τον Sergio Perez με Red Bull. Τη δεκάδα έκλεισαν οι Sebastian Vettel με Aston Martin και Carlos Sainz με Ferrari.

  • Κάντε μας like στο facebook
  • Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
  • Μπείτε στον server μας στο Discord

Οι δύο Alpine ήταν στις θέσεις 11 και 12, με τον Ocon μπροστά από τον Alonso. Πίσω τους ήταν ο Charles Leclerc με Ferrari στη 13η θέση, ενώ στη 14η τερμάτισε ο Daniel Ricciardo με McLaren. Ακολουθούσαν, εναλλάξ, οι Alfa Romeo και Williams. Ο Kimi Raikkonen ήταν στην 15η θέση, ενώ πίσω του είχε τους George Russell, Antonio Giovinazzi και Nicholas Latifi. Ο Mick Schumacher με Haas έκλεισε τη χρονομετρημένη κατάταξη. Ο team-mate του, Nikita Mazepin, έχασε το FP2, καθώς έκανε αλλαγές στο σασί της VF-21.

Αποτελέσματα FP2 – GP Κατάρ

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles