spot_img

Δεν εξετάζεται το συμβάν των Hamilton-Verstappen

Οι αγωνοδίκες του περασμένου αγώνα της Formula 1 δεν άλλαξαν την απόφασή τους να μην εξετάσουν το συμβάν ανάμεσα στον Max Verstappen και τον Lewis Hamilton, συνεπώς αρνήθηκαν το σχετικό αίτημα που κατέθεσε η Mercedes στην FIA. 

Οι αγωνοδίκες του GP Βραζιλίας έλαβαν την τελική απόφαση σχετικά με το συμβάν Verstappen-Hamilton το μεσημέρι της Παρασκευής 19 Νοεμβρίου, 5 μέρες μετά τη διεξαγωγή του αγώνα και μετά το τέλος του FP1 του GP Κατάρ. Μετά από εξέταση νέων στοιχείων, τα οποία παράθεσε η Mercedes, αποφάνθηκαν πως δε θα εξετάσουν εκ νέου το περιστατικό. Με άλλα λόγια, αρνήθηκαν το αίτημα που κατέθεσε η Mercedes 3 μέρες νωρίτερα.

Διαβάστε επίσης: Ποιοι μας εντυπωσίασαν και ποιοι όχι στο GP Βραζιλίας

Ανάμεσα στα νέα στοιχεία ήταν και το onboard βίντεο του Max Verstappen από το εμπρός μέρος, που δείχνει τις κινήσεις του τιμονιού του στην προσπάθεια να υπερασπιστεί την πρώτη θέση στον αγώνα. Η αγωνοδίκες είχαν συνάντηση με εκπροσώπους της Mercedes και της Red Bull το απόγευμα της Πέμπτης, ωστόσο δεν έβγαλαν το πόρισμά τους μέχρι το μεσημέρι της επόμενης ημέρας. Η ανακοίνωση έγινε ενώ οι επικεφαλείς των ομάδων, Toto Wolff (Mercedes) και Christian Horner (Red Bull) ήταν παρόντες σε κοινή συνέντευξη τύπου ενόψει του GP Κατάρ.

Ακούστε την εκπομπή “Slipstream” με την ανάλυση του GP Βραζιλίας.

Η απόφαση των αγωνοδικών σημαίνει πως το αποτέλεσμα του GP Βραζιλίας μένει ως έχει, ενώ αναλλοίωτες παραμένουν και οι βαθμολογίες των 2 πρωταθλημάτων. Ο Max Verstappen έχει προβάδισμα 14 πόντων στη βαθμολογία του πρωταθλήματος οδηγών από τον Lewis Hamilton. Αντίθετα, στο πρωτάθλημα κατασκευαστών η Mercedes εξακολουθεί να προηγείται της Red Bull με 11 πόντους.

Άξιο αναφοράς είναι πως οι αγωνοδίκες δεν πιστεύουν πως τα στοιχεία επαρκούν ώστε το συμβάν να τεθεί υπό έρευνα. Η onboard κάμερα του Verstappen δεν αλλάζει κανένα δεδομένο σύμφωνα με τους αγωνοδίκες, κρίνοντας την κίνηση του Ολλανδού νόμιμη.

Οι αγωνοδίκες καταλήγουν στο γεγονός πως δεν υπάρχει δικαίωμα επανεξέτασης γιατί το συμβάν δεν διερευνήθηκε κατά τη διάρκεια του GP Βραζιλίας.

Δείτε το GP Μπαχρέιν για το Ελληνικό eSports Πρωτάθλημα F1.

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles