spot_img

GP Κατάρ: Το πρόγραμμα του αγωνιστικού τριημέρου

Παίρνουμε χαρτί και μολύβι για να σημειώσουμε ολόκληρο το πρόγραμμα του GP Κατάρ της F1, το οποίο θα διεξαχθεί το επερχόμενο αγωνιστικό τριήμερο. 

Επιστροφή στη Μέση Ανατολή για τη Formula 1, με το κορυφαίο σπορ σε τέσσερις τροχούς να προετοιμάζεται για το Grand Prix Κατάρ το τριήμερο 6-8 Οκτωβρίου. Για δεύτερη φορά στην ιστορία της θα επισκεφθεί την πίστα της Λουσέιλ, η οποία έχει ανανεωμένες εγκαταστάσεις και φιλοξενεί τον τέταρτο Αγώνα Σπριντ της σεζόν και το δέκατο-έβδομο αγωνιστικό τριήμερο στο 2023.

Ο πρώτος αγώνας στο Κατάρ πραγματοποιήθηκε το 2021 και φέτος επέστρεψε στο πρόγραμμα, έχοντας υπογράψει συμβόλαιο διάρκειας 10 ετών. Η διαδρομή έχει μήκος 5.419 μέτρα και περιλαμβάνει 16 στροφές. Την Κυριακή στον αγώνα οι οδηγοί θα διανύσουν 57 γύρους. Νικητής το 2021 ήταν ο Lewis Hamilton, ενώ το ρεκόρ πίστας κατέχει ο Max Verstappen με το 1:23,196. Με τη νέα γενιά μονοθεσίων, θα έχει ενδιαφέρον να δούμε πώς οι οδηγοί θα προσεγγίσουν τις μάχες στην πίστα.

Ο Verstappen το Σάββατο στον Αγώνα Σπριντ έχει τη δυνατότητα να «κλειδώσει» από τώρα το τρίτο του πρωτάθλημα. Η Red Bull Racing έχει ήδη αναδειχθεί πρωταθλήτρια κατασκευαστών κι έτσι επικεντρωνόμαστε στη μάχη για τη δεύτερη θέση. Μόλις 20 βαθμοί χωρίζουν τις Mercedes-AMG και Scuderia Ferrari, με έξι αγώνες να απομένουν για το τέλος της φετινής χρονιάς.

Ο επίσημος προμηθευτής ελαστικών της Formula 1, Pirelli, θα διαθέσει στις ομάδες τις C3 (μαλακή), C2 (μεσαία) και C1 (σκληρή) γόμες ελαστικών στο Κατάρ. Πρόκειται για τις πιο σκληρές γόμες από την γκάμα της ιταλικής μάρκας και είναι άγνωστο εάν θα δούμε στρατηγικές δύο pit-stop από τις ομάδες.

Ακούστε την εκπομπή Slipstream #125 για τη Formula 1 με την ανάλυση του Grand Prix Ιαπωνίας.

To GP Κατάρ θα μεταδοθεί ζωντανά από τον ANT1, ενώ όλο το αγωνιστικό τριήμερο από το ANT1+.

Πρόγραμμα Grand Prix Κατάρ σε ώρες Ελλάδος

Παρασκευή 6 Οκτωβρίου

16:30-17:30 – Πρώτη Περίοδος Ελεύθερων Δοκιμών, FP1

20:00-21:00 – Κατατακτήριες Δοκιμές, QP

Σάββατο 7 Οκτωβρίου

16:00-16:44 – Sprint Shootout, SQP

20:30-21:30 – Αγώνας Σπριντ, F1 Sprint

Κυριακή 8 Οκτωβρίου

20:00 – Αγώνας

  • Κάντε μας like στο facebook
  • Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
  • Ακούστε τις εκπομπές μας στο Spotify
  • Μπείτε στον server μας στο Discord

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles