spot_img

GP Κίνας FP2: Προβάδισμα της Mercedes για 0.027s

O Valtteri Bottas ήταν ο ταχύτερος οδηγός στη δεύτερη περίοδο ελεύθερων δοκιμών, με τη μάχη να αναμένεται μεγάλη στο 1000ο αγώνα της F1.

To FP2 είχε μια διαφορετική τροπή σε σχέση με το FP1, έχοντας πλέον τη Mercedes δια χειρός Bottas στη κορυφή των χρόνων. Με φρέσκο σετ της soft γόμας, ο Φινλανδός έγραψε το 1:33.330 στη γρήγορη προσπάθειά του και πήρε το προβάδισμα για τη συνέχεια του τριημέρου, σε μια μάχη που αναμένεται άκρως κλειστή. Πίσω του στη 2η θέση ήταν ο Sebastian Vettel, ο οποίος ήταν η ταχύτερη Ferrari και πάλι, αλλά πιο αργός από τον οδηγό της Mercedes για 0.027s. Στην 3η θέση έμεινε ο Max Verstappen, o οποίος αν δεν είχε κάνει λάθος στη τελευταία στροφή θα ήταν πιο κοντά από τα 0.2s που έμεινε τελικά πίσω στη κατάταξη, δείχνοντας πως η Red Bull είναι στο παιχνίδι της νίκης στη Κίνα.

Στη 4η θέση έμεινε ο Lewis Hamilton, o οποίος με το φρέσκο σετ της soft γόμας δεν βελτίωσε αρκετά το χρόνο του και αναμένουμε αύριο να τον δούμε να κάνει καλύτερα περάσματα. Τη πρώτη 5άδα έκλεισε ο Nico Hulkenberg, 0.766s πίσω από τον Bottas, ενώ στην 6η θέση και λιγότερο από δέκατο πιο αργός ήταν ο Carlos Sainz με τη βελτιωμένη McLaren. Μάλιστα ήταν μπροστά από τον Charles Leclerc Που δεν κατάφερε κάτι καλύτερο από την 7η θέση, ενώ τη 10άδα έκλεισαν οι Lando Norris, Daniel Ricciardo και ο Pierre Gasly με επίσης κακό τελευταίο κομμάτι.

Βελτιωμένη ήταν η Toro Rosso έχοντας τις θέσεις 12 και 13 πίσω από τον Kimi Raikkonen, ενώ κακή εικόνα έδειξαν οι δύο Haas στις θέσεις 16 και 17. Όμως, η διαφορά του 16ου Magnussen από τη 10η θέση ήταν στα 0.4s και η μάχη στο Q1 και στο Q2 αναμένεται να είναι μεγάλη.

Προβλήματα διαρροής υγρού αντιμετώπισε η Ferrari με το μονοθέσιο του Leclerc, ο οποίος δεν έκανε κανένα stint με αρκετά καύσιμα ώστε να πάρει γεύση από ρυθμό αγώνα. Έτσι, ο Μονεγάσκος πηγαίνει στο Σάββατο έχοντας μειονέκτημα τόσο σε ρυθμό αλλά και σε σύνολο γύρων έναντι του teammate του.

Αποτελέσματα FP2

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles