spot_img

GP Κίνας FP1: O Vettel άνοιξε το χορό

Ο Sebastian Vettel ήταν ο ταχύτερος στη πρώτη περίοδο ελεύθερων δοκιμών για το GP Κίνας, ξεκινώντας ιδανικά το τριήμερο.

Ο Γερμανός με τη medium γόμα ελαστικών στο δεύτερο μισό της διαδικασίας, έγραψε το 1:33.911 και ξεκίνησε την αντεπίθεση του, έπειτα από δύο μουδιασμένους αγώνες. Ο Vettel θέλει ένα δυνατό αποτέλεσμα στη Shanghai και το έδειξε από νωρίς, αφήνοντας τον Lewis Hamilton 0.207s πίσω του στη 2η θέση, ενώ ο Charles Leclerc, επίσης με τη medium γόμα έμεινε στη 3η θέση, 0.256s πίσω από τον teammate του.

Η διαφορά των δύο ομάδων όμως ήταν στο γεγονός πως η Mercedes επέλεξε να τρέξει σε όλο το FP1 με τη soft γόμα, πράγμα που σημαίνει πως η αληθινή διαφορά θα φανεί σε επόμενη περίοδο. Επιπλέον, ο Vettel είχε 10 χιλιόμετρα μεγαλύτερη τελική από τη Mercedes και 8 από τον teammate του στον γρήγορο γύρο του.

Ο Max Verstappen έφερε τη Red Bull στη 4η θέση, με την RB15 να χάνει αρκετό χρόνο στο τελευταίο κομμάτι και να μένει 0.423s πίσω από τη κορυφή, αλλά μπροστά από τον Valtteri Bottas που έκλεισε τη 10άδα. Ακολούθησε ο Daniel Ricciardo στην 6η θέση αλλά 1.3s πίσω από τη Ferrari, ενώ τη 10άδα έκλεισαν οι Pierre Gasly, Daniil Kvyat, Lance Stroll και ο Romain Grosjean.

Οι διαφορές ήταν πολύ μικρές στις πιο πίσω θέσεις με μόλις 0.6s να χωρίζουν τον 6ο από τον 17ο με τον Antonio Giovinazzi με πρόβλημα στη κινητήρια μονάδα του να μη γράφει χρόνο. Επιπλέον η πίστα βελτιώθηκε πολύ από τη πρώτη περίοδο και περιμένουμε να συμβεί αυτό και στη δεύτερη περίοδο ελεύθερων δοκιμών εφόσον το επιτρέψουν οι συνθήκες.. Οι ομάδες έχουν να βρουν τη τέλεια ισορροπία ανάμεσα σε set-up κατατακτηρίων και αγώνα, σε μια πίσω όπου η φθορά των ελαστικών είναι μεγάλη και το FP2 θα μας δώσει επιπλέον δεδομένα.

Αποτελέσματα FP1

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles