spot_img

GP Λας Βέγκας: Στο τέλος μίλησε ο Verstappen

O Max Verstappen ήταν ο μεγάλος νικητής του GP Λας Βέγκας, σε έναν αγώνα τον οποίο δέχθηκε μάλιστα ποινή χρόνου. 

Για 18η φορά στο φετινό πρωτάθλημα της Formula 1, o Max Verstappen κέρδισε Grand Prix, αυτή τη φορά αυτό του Λας Βέγκας. Ο Ολλανδός οδηγός της Red Bull Racing παρά την ποινή και την επαφή που είχε κατά τη διάρκεια των 50 γύρων στο νέο σιρκουί της F1, κατάφερε να πάρει μια μεγάλη νίκη και έθεσε νέο ρεκόρ στο σπορ.

Στη δεύτερη θέση τερμάτισε ο Charles Leclerc της Scuderia Ferrari. O Μονεγάσκος εκκίνησε από την pole position αλλά για 12η συνεχόμενη φορά δεν κατάφερε να τη μετατρέψει σε νίκη. Ο 25χρονος δεν έκανε αλλαγή ελαστικών στο δεύτερο αυτοκίνητο ασφαλείας, κάτι που τον άφησε με 5 γύρους πιο φθαρμένα ελαστικά στη μάχη του για τη νίκη.

Εν τέλει δεν κατάφερε να κρατηθεί στην πρωτοπορία και ένα λάθος τον έριξε στην 3η θέση. Ωστόσο με μία τρομερή βουτιά στη στροφή 14 στον Sergio Perez, o οδηγός της Ferrari ανέβηκε στο δεύτερο ψηλότερο σκαλί του βάθρου. Ο Μεξικανός της Red Bull Racing συμπλήρωσε το βάθρο.

Ακούστε την εκπομπή Slipstream για τη Formula 1 με την ανάλυση του Grand Prix Βραζιλίας. Για περισσότερα πατήστε στο παρακάτω βίντεο. 

Στην 4η θέση βρέθηκε ο Esteban Ocon κάνοντας έναν εξαιρετικό αγώνα για την ομάδα της Alpine. O Γάλλος έκανε μία αλλαγή ελαστικών και παρά τη φθαρμένη σκληρή γόμα κατάφερε να πάρει το δεύτερο καλύτερο αποτέλεσμά του στη σεζόν. Πίσω του ήταν ο Lance Stroll της Aston Martin, o οποίος έκανε έναν τρομερό αγώνα από τη 19η θέση.

Ο Carlos Sainz παρά την πανίσχυρη SF-23 έμπλεξε στην κίνηση και στα pit-stops και τερμάτισε μόλις στην 6η θέση. Πίσω του ήταν o Lewis Hamilton, o οποίος είχε μάλιστα κλατάρισμα που τον έριξε στην τελευταία θέση. Στον 28ο απο τους 50 γύρους ήταν στην 17η θέση όμως ανέκαμψε με ορισμένα εξαιρετικά προσπεράσματα.

Ο George Russell πέρεασε τη γραμμή τερματισμού από την 4η θέση όμως ποινή λόγω επαφής με τον Max Verstappen τον έριξε στην 8η θέση. Ο Fernando Alonso είχε έναν πολύ μέτριο αγώνα και τερμάτισε στην 9η θέση, ενώ τη βαθμολογούμενη 10άδα έκλεισε ο Oscar Piastri κάνοντας και ταχύτερο γύρο.

Αποτελέσματα GP Λας Βέγκας 

  • Κάντε μας like στο facebook
  • Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
  • Ακούστε τις εκπομπές μας στο Spotify
  • Μπείτε στον server μας στο Discord

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles