spot_img

Verstappen: «Έπρεπε να πιέσω στο 100% για τη νίκη»

Μεγάλος νικητής στο Grand Prix Λας Βέγκας ο Max Verstappen, ο οποίος επεκτείνει το ρεκόρ για τις περισσότερες νίκες σε μία σεζόν.

Σε έναν αγώνα που έμοιαζε αρκετά αμφίρροπος με τον πολύ καλό ρυθμό που είχε η Ferrari του Charles Leclerc, o Max Verstappen κατάφερε να δει πρώτος την καρό σημαία έπειτα από έναν επεισοδιακό αγώνα. Ούτε η επαφή που είχε με τον George Russell δεν ήταν αρκετή για να σταματήσει τον Ολλανδό, ο οποίος υπό το καθεστώς αυτοκινήτου ασφαλείας έκανε το έξτρα πιτ-στοπ και μέσω της στρατηγικής κατάφερε να περάσει τον Μονεγάσκο για την νίκη. Δεύτερος τερμάτισε ο Charles Leclerc, έπειτα από ένα πανέμορφο προσπέρασμα που έκανε στον Sergio Perez στον τελευταίο γύρο. Το βάθρο των νικητών συμπλήρωσε ο έτερος οδηγός της Red Bull Racing.

Στις δηλώσεις μετά τον αγώνα, ο Max Verstappen κλήθηκε να απαντήσει στο πόσο (αν ήταν) δύσκολη η σημερινή του νίκη. Ο ίδιος απάντησε.

«Προσπάθησα να πιέσω εξαρχής. Νομίζω αργήσαμε και οι δύο να φρενάρουμε και απλά έχασα την πρόσφυση και βγήκαμε εκτός, και οι αγωνοδίκες μου έδωσαν ποινή γι’ αυτό. Αυτό μας πήγε λίγο πίσω, έπρεπε να κάνω πολλές προσπεράσεις, ήρθε και το αυτοκίνητο ασφαλείας μετά. Στο τελευταίο στιντ έπρεπε να πιέσω στο 100%, να κάνω ξανά κάποιες προσπεράσεις ώστε να βρεθώ στη μάχη για τη νίκη, άλλα βλέπετε ξεκάθαρα ότι εδώ το DRS είναι πολύ δυνατό. Οπότε ακόμα και αν είσαι ο προπορευόμενος, αν αυτός που σε ακολουθεί μείνει εντός ζώνης DRS, έχει την ευκαιρία να σε ξαναπεράσει, το οποίο πιστεύω ότι έδωσε έναν πολύ όμορφο αγώνα εδώ, σήμερα. Οπότε σίγουρα το ευχαριστήθηκα».

Έπειτα, ο David Coulthard αναφέρθηκε στο συμβάν του Ολλανδού με τον George Russell και τον ρώτησε αν αυτό επηρέασε την ισορροπία του μονοθεσίου και πώς το διαχειρίστηκαν από κει και έπειτα, ώστε να ξαναβρεθούν μπροστά. Ο Max απάντησε.

«Νομίζω ήμασταν αρκετά χαρούμενοι που δεν χρειάστηκε να αντικαταστήσουμε την εμπρός αεροτομή γιατί φαινόταν σπασμένη. Η κατασκευή βέβαια ήταν εντάξει, αλλά ποτέ δεν είναι το ιδανικό. Υπήρχε περισσότερη υποστροφή, αλλά ευτυχώς μπορούσαμε ακόμα να νικήσουμε τον αγώνα».

Ακούστε την εκπομπή Slipstream για τη Formula 1 με την ανάλυση του Grand Prix Βραζιλίας. Για περισσότερα πατήστε στο παρακάτω βίντεο. 


Στη συνέχεια, ζητήθηκε απ’ τον Max Verstappen να κάνει ένα σχόλιο, στο κατά πόσο το Λας Βέγκας ήταν ένα επιτυχημένο Grand Prix και μια επιτυχημένη πίστα. Ο ίδιος απάντησε:

«Ήταν πολύ ωραία εκεί έξω. Όπως είπα, το DRS βοήθησε στο να έχουμε έναν ωραίο αγώνα. Επίσης, η χαμηλή φθορά που υπήρχε στα ελαστικά σε βοηθούσε να πιέσεις περισσότερο, το οποίο ήταν καλό. Και όπως είπα, ήταν πολύ ωραία εκεί έξω».

Τέλος, ο Verstappen δεν παρέλειψε να κάνει και ένα σχόλιο για τους παρευρισκόμενους φιλάθλους.

«Καταπληκτικό κοινό ελπίζω να απόλαυσαν τον αγώνα, εμείς σίγουρα τον απολαύσαμε. Είμαι αρκετά χαρούμενος που θα έρθω ξανά εδώ του χρόνου κι ευελπιστώ να έχω ένα παρόμοιο αποτέλεσμα».

  • Κάντε μας like στο facebook
  • Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
  • Ακούστε τις εκπομπές μας στο Spotify
  • Μπείτε στον server μας στο Discord

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles