spot_img

GP Μ. Βρετανίας FP1: Ιπτάμενος Vinales στο Silverstone

O Maverick Vinales ήταν ο ταχύτερος στη πρώτη περίοδο ελεύθερων δοκιμών στο Silverstone και μάλιστα με μεγάλη διαφορά.

Ο Ισπανός αναβάτης της Yamaha, επέλεξε τη τελευταία στιγμή να κάνει τον ταχύτερο προσωπικό του χρόνο, ο οποίος αποδείχθηκε και ο ταχύτερος της διαδικασίας. Ο Vinales σταμάτησε τα χρονόμετρα στο 2:02.130, δείχνοντας τον δρόμο στους υπόλοιπους.

Οι καιρικές συνθήκες ήταν ιδανικές και η πίστα σε καλή κατάσταση παρά το γεγονός πως η θερμοκρασία ήταν μικρή λόγω του ότι ήταν ακόμα αρκετά πρωί.

Ο Jorge Lorenzo ολοκλήρωσε τη διαδικασία στην 2η θέση της κατάταξης για λογαριασμό της Ducati. O Ισπανός όμως, ήταν 0.5s πιο αργός από τον Vinales που είχε τον ταχύτερο χρόνο, αφήνοντας περιθώρια βελτίωσης για τη συνέχεια. Στην 3η θέση ολοκλήρωσε ο τοπικός ήρωας, Cal Crutclow, με τον Βρετανό να είναι καθ’ολη τη διάρκεια του 45λεπτου στις πρώτες θέσεις.

Ο Marc Marquez ολοκλήρωσε στην 4η θέση, με τον Ισπανό να δείχνει δυνατός στην αρχή. Όμως παρά το γεγονός πως ήταν στη 1η θέση για αρκετή ώρα, έπεσε αρκετά μέχρι το τέλος.

Ο Valentino Rossi έκλεισε την πρώτη 5άδα του FP1, με τον Ιταλό να έχει συνολικά μια καλή περίοδο δοκιμών. Όμως, η διαφορά του από τον Vinales ήταν στα 0.8s, πράγμα που πρέπει να το βελτιώσει στη συνέχεια.

Ο Alvaro Bautista ολοκλήρωσε στην 6η θέση, ενώ την πρώτη 10άδα έκλεισαν οι Zarco, Aleix Espargaro, Scott Redding και ο Andrea Dovizioso.

Αποτελέσματα FP1

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles